علیرضا پناهیان منبری معروف اصولگرا در یک برنامه تلویزیونی به واکنش های ایجاد شده درباره سخنان اخیرش مبنی بر ارتباط انتخابات و ظهور امام زمان (ع) پاسخ داد.
علیرضا پناهیان اخیرا در اظهار نظری درباره انتخابات گفته بود: «رأیگیری و انتخابات بیشتر از این که بخواهد جامعه ما را آباد کند، میتواند جهان را آزاد کند. چون ملت ایران، اگر از حضور در رأی گیریها و در امتحان انتخابات، سربلند بیرون بیاید، کافی است برای اینکه حضرت (ولی عصر"عج") ظهور کنند.»
این سخنان با واکنش های فراوان و غالبا تندی در رسانهها و شبکه های اجتماعی روبه رو شد.
حجتالاسلام علیرضا پناهیان استاد حوزه و دانشگاه پنجشنبه ۱۲ فروردینماه در برنامه تلویزیونی سمت خدا به مصاحبه جنجالی اخیرش اشاره کرد و با تأکید بر اینکه مهدویت در بین تمام مفاهیم دینی مهمترین ویژگیاش آن است که امری واقعی و به شدت سیاسی است، گفت: «ظهور امام زمان (عج) امر قدسی و نامعلوم نیست. بسیاری در خصوص امام زمان شاعرانه سخن میگویند که خوب است و حتی معتقدم کم هم هست. بسیاری در خصوص ایشان اعتقادی و به سبکِ کلامی قدیم سخن میگویند. بسیاری در خصوص ایشان به شبهات میپردازند که همه بسیار خوب است. بسیاری در خصوص ظهور امام زمان (عج) به گناهان مردم میپردازند که خوب است اما همه در برابر بُعد سیاسی غیبت و مقدمات فرج هیچ است.»
وی افزود: "اگر اعتقاد به حضرت داشته باشیم و به خاطر ظهور ایشان، گناهان شخصی را کنار بگذاریم و دعا کنیم اما مقدمات سیاسی ظهور فراهم نشده باشد، ظهور محقق نمیشود."
او با اشاره به اینکه متاسفانه طلبهها مقوله مهدویت را فردی، قدسی و آسمانی تعریف میکنند و آن را روی زمین نیاوردند تصریح کرد: «ظهور امام زمان (عج) اولا سیاسی است ایشان با قدرتهای سیاسی دنیا در میافتند. ما زمانی که میخواهیم در خصوص مهدویت صحبت کنیم باید موعظههای خود را به سمت مسئولین ببریم زیرا آنها مقدمات ظهور را فراهم یا خراب میکنند.»
پناهیان معتقد است: «گناه مسئولین سیاسی کشور در تحریف دین ظهور را به تأخیر میاندازد یا گناه چند بنده خدا که در مضیقه هستند؟ تقوا که ظهور را تجلیل میدهد تقوای فردی است یا سیاسی؟ تقوای سیاسی چقدر در رسانهها وجود دارد؟ رسول خدا در هر دو خطبه نماز جمعه که باید تقوا مورد توصیه قرار گیرد این آیه را می خواندند: «یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَ قُولُوا قَوْلاً سَدیداً؛ اى کسانى که ایمان آوردهاید، از خدا پروا کنید و سخن راست و استوار گویید، و از بیهودهگویى و سخنان فسادانگیز بپرهیزید.» بنابراین مهمترین تقوا در رسانههاست. فاسدترین افراد آن است که در رسانهها بالا و پایین یک حرف را میزند و آن را منتشر میکند.»
او با اشاره به دیدگاه رهبر انقلاب درباره مردمی بودن حکومت مهدوی افزود: «یعنی زمانی که مردم در تعیین سرنوشت خود دخالت کنند و این خیلی بیشتر از انتخابات های زمان ماست. ما باید در انتخابات رشد کنیم؟ آیا میتوانیم این مجلس انقلابی که حدود ۳۰۰ نفر است یا دیگر نمایندگان انقلابی مجلسهای قبل را به امام زمان به عنوان یارانشان معرفی کنیم؟ میتوانیم طلبهها، استانداران، امام جمعهها را معرفی کنیم و بگوییم حضرت اینها یاران شما هستند.»
پناهیان با اشاره به اینکه مردم بعد از چند وقت از منتخب خود راضی نیستند آیا امام زمان از او راضی است؟ و در پاسخ به این سوال که ما در انتخابات مخیر هستیم، چرا باید به خاطر انتخاب سرزنش شویم، تصریح کرد: "مردم را سرزنش نمیکنیم اما میگوییم لایق ظهور نیستیم. در دوران مدرسه شما نمره کم میگرفتید نباید سرزنش شوید بلکه باید تقویت کنیم تا رشد پیدا کند. ظهور حضرت برای جامعهای است که رشد کند و آزادانه و درست انتخاب کند."
پناهیان با بیان اینکه ما در مسیر رشد هستیم، اگر در مسیر رشد نباشیم، نمیتوانیم بگوییم آقا بیا البته فرایند طولانی است که باید دقیق طی شود، افزود: "حضرت امام خمینی (ره) فرمودند انقلاب ما مقدمه ساز فرج است. آیا رفتار فردی من نوعی در ظهور موثر است یا فرد سیاسی؟ آیا رفتار سیاستمداران ما مهمتر است یا رفتار مردمان عادی؟ پس چرا تعجب میکنیم زمانی که گفته میشود انتخابات درست یا انتخاب درست ظهور را نزدیک می کند. چرا بیبیسی نسبت به این موضوع حساس میشود زیرا یک بحث قدسی به نام مهدویت را به انتخابات نزدیک کردیم؟"
او تاکید کرد: «البته من نگفتم با این انتخابات یا انتخابات دیگر مقدمه ظهور فراهم می شود بلکه گفتم سربلندی در امتحان انتخابات، مقدمه ساز ظهور است و اگر انتخابات درست در کشور نهادینه شود، ظهور رخ میدهد زیرا مردم رشد یافته میشوند. مردم باید به سطحی برسند که انتخابهایشان در سطح ۳۱۳ نفر یا یک یا دو سطح پایینتر از آن باشد. بیبیسی و بیبیسی چیها کلمه نهادینه ما را حذف کردند و انتخابات را به انتخاب تبدیل کردند. کدام فرد عاقلی تصور می کند که یک طلبه این حرف را بزند.»
این چهره مشهور اصولگرا افزود: «گفت: اگر انتخاب درست نهادینه شود زمانی که مردم فردی همچون امیرالمومنین را انتخاب کردند دیگر سراغ ابوموسی اشعری نمیروند. امیرالمومنین در نامهای به ابوموسی اشعری به عنوان نماینده مذاکرهکننده خود میفرمایند اگر عقل و تجربه را در مذاکره زیر پا بگذاری، شقی هستی. به دروغگو اعتماد نکن.»
بابت انتشار دفاعیه پناهیان
حرفاش برام قابل قبول تر شد