کد خبر: ۷۰۲۵۲۴
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار : ۱۳ فروردين ۱۴۰۰ - ۱۷:۴۱
تقاضای سنگین برای جذب کادر درمان

احتمال موج بزرگ مهاجرت پس از کرونا

مدیر رصدخانه مهاجرت ایران با بیان اینکه به محض کنترل کرونا در دنیا احتمالا با موج عظیم مهاجرت مواجه شویم، می‌گوید: در دوران کرونا نبرد سنگینی برای جذب و نگهداشت کادر بهداشت و درمان در جریان است. کشورهایی که می‌خواهند از این مهلکه جان سالم به در ببرند باید بسیار مراقب کادر بهداشت و درمان خود باشند.
احتمال موج بزرگ مهاجرت پس از کرونا
آفتاب‌‌نیوز :

بهرام صلواتی، مدیر رصدخانه مهاجرت ایران می‌گوید: در سال ۹۹ و در دوران کرونا میل به مهاجرت زیاد شده است. به نظر می‌رسد به محض اینکه کرونا در دنیا کنترل شود، فنر مهاجرت جهانی که در این دوران فشرده شده است به یکباره آزاد شود. ممکن است با موج‌های عظیم و جدید مهاجرتی در جهان مواجه شویم.

از جمله دلایلی که بهرام صلواتی برای پیش‌بینی خود بیان می‌کند، این است: به این دلیل که کشورهای در حال توسعه در دوران پیش از کرونا با مازاد نیروی کار روبه‌رو بودند. کرونا نیز باعث تشدید فشار اقتصادی و بدتر شدن وضعیت این کشورها شد.

او ادامه می‌دهد: از سوی دیگر کشورهای شمال ایران به واسطه حفاظت از مردم و نیروی کار بومی خود فعلا محدودیت‌هایی را ایجاد کردند. همه این موارد باعث شده است فنر جهانی مهاجرت فشرده‌تر شود. پیش‌بینی ما این است که به محض کنترل کرونا با موج‌های جدید مهاجرت مانند بحران پناهچویی که با باز شدن مرزها در سال ۲۰۱۵ دیدیم، مواجه شویم.

نبرد سنگین برای جذب کادر بهداشت و درمان

صلواتی درباره آمار مهاجرت کادر بهداشت و درمان که در فضای مجازی نیز منتشر شده است، می‌گوید: این آمار هنوز در حال بررسی است اما مهاجرت آنها در ایران و جهان تا حدی قابل پیش‌بینی بود. زیرا یکی از بخش‌های کلیدی در مدیریت کرونا، دسترسی به کادر بهداشت و درمان زبده است. گزارشی که سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۹ و قبل از کرونا منتشر کرد که نشان می‌داد در دنیا برای حفظ و توسعه استاندارهای جهانی بهداشت، کمبود کادر بهداشت و درمان به خصوص پزشکان و پرستاران وجود داشت. این موضوع در دوران کرونا تشدید شده است.

مدیر رصدخانه مهاجرت ادامه می‌دهد: از سوی دیگر با آغاز همه‌گیری کرونا علی رغم اینکه کشورهای مهاجرپذیر، مهاجرت‌های تحصیلی و کاری را تا حد زیادی محدود کردند، برنامه‌های ویژه‌ای برای جذب کادر بهداشت و درمان از سایر کشورها داشتند.

صلواتی با اشاره به دلایل اقتصادی مهاجرت می‌گوید: فشار اقتصادی نیز عامل دیگری برای مهاجرت کادر بهداشت و درمان است که البته در کشور ما موتور محرک اصلی مهاجرت است. کادر بهداشت و درمان ما خستگی و فشار زیادی را متحمل می‌شوند و از نظر امکانات رفاهی و اقتصادی نیز محدود هستند. در کشور ما که با تحریم و شرایط سخت اقتصادی مواجه است؛ کادر بهداشت و درمان نیاز به انگیزه بیشتری دارند. بنابراین در حال حاضر نبرد سنگینی بین کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه برای جذب کادر بهداشت و درمان در جریان است. چون تربیت هر نفر از کادر بهداشت و درمان بسیار هزینه‌بر و زمان‌بر است و این موضوع در دوران کرونا بسیار حیاتی است.

او در پایان می‌گوید: اگر پیش از این در دنیا برای جذب نخبگان و به کارگیری آنها در اقتصاد دانش بنیان نبرد و رقابت سنگینی بود، اکنون در دوران کرونا این رقابت برای جذب و نگهداشت کادر بهداشت و درمان است. کشورهایی که می‌خواهند از این مهلکه جان سالم به در ببرند باید بسیار مراقب کادر بهداشت و درمان خود باشند. زیرا کشورهای توسعه یافته با پیشنهادهای بسیار جذاب افتصادی به نوعی برای برای مهاجرت و جذب کادر بهداشت و درمان تور پهن می‌کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۲
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
0
0
هستم اگر میروم.گر نروم نیستم
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۱۴
0
0
هر وقت کادردرمان وبهداشت ما بتوانند ازنظرعلمی وعملی وهمچنین برخوردخوب با مراجعین استانداردهای کاری دنیا را پاس کنند حرف ازمهاجرت بزنند وگرنه به مانند محصولات سایپا وایران خودرو برگشت می خورند
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین