حجت الاسلام و المسلمین ابراهیم رئیسی در جلسه شورای عالی قضائی گفت: در رهنمودهای رهبر انقلاب در سال گذشته، نکات محوری و راهبردی قابل توجهی برای مسئولان و ملت بزرگ ایران وجود داشت که یکی از اساسیترین آنها توجه به آیات نورانی قرآن کریم و تقویت حلقههای تواصی به حق و صبر بود. از بخشهای قابل توجهی که حتما باید در دستور کار باشد، قوه قضائیه و جامعه حقوقدانان و قضات و دستاندرکاران ارتباط با مردم چه با شأن نظارت و چه با شأن قضاوت است.
وی ادامه داد: هم باید خود گرایش به حق داشته باشند و هم باید ایستادگی در احقاق حق داشته باشند. اینکه خداوند به ما توفیق دهد حقوق خدا و حقوق مردم را بشناسیم، یک گام مهم است. در گام بعدی هواهای نفسانی مانع نشود که به سمت حق برویم. حب و بغض شخصی مانع گرایش به حق است، نگاه جناحی مانع گرایش به حق است. نگاههای قومی و قبیلهای سیاسی و اجتماعی و همه وابستگیهای دنیایی مانع گرایش به حق است. البته یکی از جلوههای ایستادگی برای استیفای حق و رشادت در این راه این است که اگر کسی متوجه اشتباه خود شد، به آن اعتراف کند.
رئیسی گفت: در انجام قضاوت باید از خداوند استمداد طلبید، در خودمان باید ظرفیت ایجاد کنیم که بهترین زمان همین ماههای شعبان و رمضان است. باید از خدا بخواهیم به ما شرح صدر عنایت کند. قاضی و قضاوت شرح صدر میخواهد. برخی حقوقخوان هستند، برخی حقوقدان هستند و برخی حقخواه و حقمحور هستند. ممکن است برخی حقوق بخوانند و برخی حقوق بدانند اما برخی دیگر حقخواه هستند و تمام وجودشان استیفای حق است.
رئیس قوه قضائیه ادامه داد: همکاران ما باید بدانند در هر سالی که شعار آن سال توسط رهبر انقلاب اعلام میشود، اعلام نیاز جدی برای تحقق آن شعار در سراسر کشور است و همه دستگاهها باید برای تحقق این شعار تلاش کنند. قوه قضائیه باید ببیند در این حوزه در کجا قرار دارد و در رفع موانع تولید کجای میدان ایستاده است و چه ظرفیتی برای رفع موانع تولید و حمایت از تولید در اختیار دارد و این ظرفیت را باید در عمل و حوزه اجرا نشان دهد. بیش از 2 هزار واحد تولیدی را با اقدامات قضائی یا فعال کردیم یا از توقف فعالیت جلوگیری کردیم.
وی افزود: حمایت جدی از حق تولیدکننده و مصرفکننده و کارگران در همه ابعاد نیاز به فعالیت دارد. درباره خصوصیسازی جاهایی را دیدیم که در یک مجموعه بزرگ کشاورزی دو اقدام شده بود. اقدام اول برای خصوصیسازی شکست خورده بود و خود دولت به مجموعه دیگری داده بود. مجموعه بعدی یک مجموعه آباد ایجاد کرده بود و در حوزه کشت و صنعت اقدام بزرگی کرده بودند. موضوع ما حمایت از تولید است. یک جا خصوصیسازی به نفع تولید انجام شده بود که جای تقدیر است و جای دیگری هم که شکست خورده مورد انتقاد ما است. تولید نباید در کشور با مانعی روبهرو باشد. شاید ما موردی به چند استان سر بزنیم اما دوستان ما در سراسر کشور باید وارد عمل شوند و تولید را مسئله محوری هم در پشتیبانی و هم در رفع موانع بدانند.
رئیس قوه قضائیه گفت: حتما توجه بکنید که اگر کسانی مسئولیت داشتند و دارند با ترک فعل خود، باعث تعطیلی واحد تولیدی شوند باید پاسخگو باشند. یقین داریم با همتی که همکاران خواهند داشت، حمایت از تولید و مبارزه با فساد در جهت حمایت از تولید، رونق خواهد گرفت. جایی که رانتخواری و فساد باب شد، تولید آسیب خواهد دید. امنیت اقتصادی در گروی مبارزه با فساد اقتصادی است. باید مبارزه با فساد همچنان در دستور کار قوه قضائیه باشد و نباید اجازه داد فساد در جایی از کشور لانه کند. مردم عزیز بدانند که قضات در جای جای کشور به هیچ وجه اجازه نخواهد داد فساد در جایی از حوزه های اداری کشور لانه کند.
رئیسی تأکید کرد: از موانع مهم تولید، قاچاق کالا به ویژه قاچاق سازمانیافته است. باید در شناخت شبکههای در هم تنیده تلاش کرد و مبارزه به صورت جدیتر انجام شود. قاچاق کالا خنجری است بر پشت تولید در هر حوزهای. واردات بیرویه در کشور تولیدات را با آسیب روبهرو میکند و همه اقتصاددانان به این امر معترف هستند.
وی ادامه داد: نکته مهم دیگر اینکه، قوانینی داریم مانند توسعه فضای کسب و کار، رفع موانع کسب و کار، قانون اقتصاد مقاومتی؛ اینها باید اجرا شود، هم بخش نظارت و هم بخش قضاوت. اگر همین قوانین فقط اجرا شوند برای حمایت از تولید تأثیرات ارزشمندی خواهند داشت. اگر انقدری که برخی آقایان جلسه گذاشتند که از غربیها امتیاز بگیرند، اگر برای رفع موانع تولید وقت میگذاشتند خیلی از مشکلات حل شده بود و بسیاری از کارخانجات تعطیل فعال شده بود. ما اصحاب ما میتوانیم هستیم و میدانیم این فرهنگ بر فرهنگ ما نمیتوانیم فائق خواهد آمد. اصحاب ما میتوانیم باید بر بستر گام دوم انقلاب کار را در دست بگیرند.
تلاشهای دولت برای رفع تحریمها نباید نادیده گرفته شود
فعلها و یا ترک فعلهایی که باعث تحریم بیشتر شود پیگیری نیاز دارد
الان وزارت خارجه تمام تلاش خودرا برای تعامل با کشورهای انجام میدهد تا چرخه تولیدات کشور احیا شود ولی خیلی ها این اقدامات راتخطئه میکنند . سنگ اندازی خیلی ها دراین مسیر نیا زبه پیگیری دارد
خدا حفظتون کنه سید مدیر مدبر ساده زیست