برخی رسانههای خبری روز سه شنبه از هدف حمله قرار گرفتن یک کشتی تجاری اسرائیلی در نزدیکی سواحل امارات عربی متحده خبر دادند.
این سومین کشتی متعلق به اسرائیل است که در دو ماه گذشته مورد حمله قرار گرفته است. رسانههای اسرائیلی گفتهاند که این کشتی با نام «هایپریون ری»، متعلق به شرکت اسرائیلی «پی سی سی» بوده اما هیچ شهروند اسرائیلی در آن نبوده است.
به گزارش آفتابنیوز؛ مقامهای اسرائیلی تاکنون واکنشی رسمی به این حمله در خلیج فارس نشان ندادهاند اما تلویزیون دولتی اسرائیل انگشت اتهام را به سوی ایران نشانه گرفت.
به نوشته یوروینوز؛ در ماههای گذشته گزارشهایی از حملات متقابل ایران و اسرائیل به کشتیهای یکدیگر منتشر شده است و هر دو یکدیگر را متهم کردهاند.
اما این بار کشتی اسرائیلی در زمانی هدف حمله قرار گرفته که دور تازه مذاکرات مربوط به احیای برجام و رفع تحریمهای آمریکا در وین در حال آغاز شدن است.
این در حالی است که بعد از حادثه در تأسیسات اتمی نطنز، تنش میان ایران و اسرائیل افزایش یافته است. ایران به صورت رسمی اسرائیل را در این عملیات خرابکارانه متهم کرد و گفت که عاملان و مباشران این حادثه منتظر تلافی باشند.
از همین رو کانال ۱۲ تلویزیون اسرائیل اعلام کرد که تل آویو پس از حادثه نطنز، خود را برای اقدام تلافیجویانه ایران آماده کرده است.
در هر حال کشتی اسرائیلی سهشنبه شب با انتشار بیانیهای خبر داد که «هیچ آسیبی» ندیده و به حرکت خود در مسیر اولیهاش ادامه خواهد داد. پیشتر منابع خبری گفته بودند که در این حمله که در آبهای بینالمللی رخ داده، احتمالاً از هواپیمای بدون سرنشین یا موشک استفاده شده است.
اسرائیل حمله به کشتیاش را تلافی میکند؟
روزنامه نیویورک تایمز آمریکا به نقل از یک مقام اسرائیلی مدعی شد که این رژیم قصد دارد "به منظور جلوگیری از تشدید اوضاع در منطقه" از هرگونه پاسخ به حمله اخیر به کشتی تجاری هایپرین در نزدیکی امارت الفجیره در سواحل امارات خودداری کند.
به نوشته خبرگزاری ایسنا، این مقام اسرائیلی مدعی شد که تلآویو قصد حمله به کشتی ایرانی را به خاطر ممانعت از نشدید تنش در منطقه ندارد.
گزارشها حاکی از آن است که این کشتی متعلق به یک تاجر اسرائیلی به نام "رامی اونگر" است که در زمینه واردات اتومبیل، حمل و نقل دریایی و املاک و مستغلات فعالیت میکند.
به گفته منابع امنیتی اسرائیلی حمله به این کشتی که "هایپریون ری" نامیده میشود، توسط موشکی از کشتی یا هواپیمای بدون سرنشین و از فاصله دهها کیلومتری انجام شد و باعث خسارت جزئی به کشتی شد.
روزنامه "هاآرتص" نیز نوشت که مقامات امنیتی اسرائیل، ایران را مسئول این حمله دانستهاند.