کد خبر: ۷۰۴۵۹۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار : ۲۶ فروردين ۱۴۰۰ - ۰۳:۳۵

اقوام دیگر هم «نون خ» می خواهند!

در نشست تقدیر از عوامل سریال «نون خ» درباره شرایط ادامه ساخت این مجموعه و همچنین دلایل انتخاب قوم کُرد برای روایت قصه، توضیحاتی ارائه شد.
اقوام دیگر هم «نون خ» می خواهند!
آفتاب‌‌نیوز :

سعید آقاخانی ـ کارگردان ـ در نشست تقدیر از عوامل سریال «نون خ» عنوان کرد که طرح اولیه سریال در تهران بوده اما او اصرار داشته است که سریال را در دل قوم کُرد روایت کند.

همچنین مهدی فرجی، تهیه کننده سریال با بیان اینکه در گذشته باورها درباره قوم کُرد تحریف شده بود و با ساخت «نون خ» بازتاب های مثبتی گرفتند، عنوان کرد که دیگر استان های ایران نیز با آن ها تماس می گیرند تا سریالی درباره آنها نیز ساخته شود.

نشست تقدیر از عوامل سریال «نون خ‌ ۳» روز دوشنبه ۲۳ فروردین ماه با حضور محمدمهدی دادمان، رئیس حوزه هنری، حمیدرضا جعفریان، معاون سینمایی و عوامل این سریال در سالن کنفرانس حوزه هنری برگزار شد.

مهدی فرجی، تهیه کننده سریال «نون خ» در ابتدای این نشست با بیان اینکه پس از انقلاب، سینما با آثار تولیدی حوزه هنری جانی دوباره گرفت، اظهار کرد: امیدوارم زمینه همکاری با حوزه هنری در ساخت آثار هنری مشترک بیش از پیش فراهم شود.

تهیه کننده سریال «نون خ» با اشاره به اقدامات حوزه هنری در حیطه سینما بیان کرد: در توسعه سینماها اتفاقات خوبی طی سال‌های اخیر در حوزه هنری رخ داده است و اگر این نهاد بتواند در حوزه تولید برای سه گانه سینما، تلویزیون و VOD نیز موفق عمل کند، اتفاقات خوبی در عرصه هنر رقم خواهد خورد.

فرجی در ادامه درباره سریال «نون خ» اظهار کرد: در گذشته باورها و شناخت‌ها درباره قوم کُرد متفاوت و تحریف شده بود، اما با ساخت این اثر بازتاب‌های بسیار مثبتی هم از هموطنان کُرد، هم دیگر قومیت‌ها نسبت به سریال و فرهنگ مردمان کُرد به دست آوردیم.

وی درباره بازخوردهای این سریال خاطرنشان کرد: در مدت اخیر از شهرستان‌های مختلف با ما تماس گرفته می‌شد تا سریال‌های بعدی را در آن اقوام بسازیم و این نشان دهنده آن است اگر به یک قومیت درست پرداخته شود، استقبال مردم قابل توجه خواهد بود.

فرجی افزود: از همان ابتدا که ایده ساخت سریال بیان شد، آقای آقاخانی مصمّم بود که برای ساخت این سریال حتما باید به سراغ قوم کُرد رفت و در نهایت با پیگیری‌های او، این ایده محقق شد.

تهیه کننده سریال «نون خ» در ادامه درباره فیلمنامه این سریال گفت: آقای وفایی نویسنده بسیار خوب و درجه یکی‌ است که با خلق بیش از ۲۰ شخصیت، توانست ارتباط خوبی را میان آنها ایجاد کند. این کار هرچند بسیار سخت و انرژی‌بر بود، اما درنهایت مورد استقبال مردم و تماشاگران نیز قرار گرفت.

این تهیه کننده در پایان با اشاره به ساخت سری چهارم «نون خ» بیان کرد: در این سریال دغدغه‌های مهمی همچون بورس، آموزش آنلاین، گرانی، تورم و... بیان شد و به مشکلات مردم پرداخته شد. در جلسه‌ای که به تازگی در معاونت سیما نیز برگزار شده بود، پیشنهاد تداوم ساخت «نون خ» مطرح شد و احتمال ساخت سری چهارم آن قوی است و امیدوارم با همراهی آقای آقاخانی این اتفاق رقم بخورد.

در ادامه نشست، سعید آقاخانی کارگردان سریال «نون خ» بیان کرد: طرح اولیه این سریال، قصه‌ای در دل تهران بود، اما من پیشنهاد دادم حتما قصه را درون یک قومیت و خارج تهران ببریم. بر اساس ظرفیت‌ها و شناختم نسبت به قومیت کُرد فیلمنامه را بر این اساس طراحی کردیم. هرچند روز اول که می‌خواستیم پروژه را آغاز کنیم، می‌دانستیم هزینه این تصمیم بالاست و عملاً برای ما آورده مالی نخواهد داشت، اما آقای فرجی موافقت کرد و شروع به ساخت کردیم.

وی افزود: تصمیم ما استفاده از نیروی انسانی شهرستان و بازیگران بومی بود. نیروهای انسانی داخل شهرستان‌ها بسیار خوب و قوی هستند و فقط به سرمایه‌گذار متخصص و کاربلد احتیاج دارند تا به درستی هدایت و اعتماد شوند. واقعیت این است که در سینما و تلویزیون کار کردن با افراد حرفه‌ای گاهی ناامیدکننده است؛ چراکه همواره بحث پول و حاشیه مطرح است، اما تازه‌کارها از این حیث بسیار باپشتکار و خالص هستند.

آقاخانی با اشاره به لزوم اصلاح در بازنمایی از برخی قومیت‌ها، اشاره کرد: مردم کرد مردمی بسیار خون گرم، مهمان‌نواز و هنرمند هستند.

این کارگردان ادامه داد: با پرداختن به قومیت‌های مختلف می‌توان کارهای جذابی ساخت. اما باید این نکته را در نظر گرفت که ساخت کار برای قومیت‌ها بسیار پرهزینه است و به شناخت و انگیزه بالایی احتیاج دارد. حیف است در ساخت سریال و آثار سینمایی فقط به فکر ساخت فیلم‌های پرزرق و برق در تهران باشیم.

وی با اشاره به آنکه «نون خ» ساخته شد تا فرهنگ قوم کُرد را به نمایش بگذارد، بیان کرد: نمایش این سریال در قاب تلویزیون باعث ایجاد همدلی و ایجاد حس وطن پرستی در مردم شد.

همچنین امیر وفایی، نویسنده «نون خ» درباره سختی‌های نگارش این سریال بیان کرد: در این سریال اصولا سکانس کم بازیگر نداشتیم و گرمی سریال هم به همین بود که در هر سکانس شخصیت‌های زیادی حاضر بودند و دیالوگ‌های مختلفی بین شخصیت‌ها رد و بدل می‌شد که همین موجب می‌شد مردم با این شخصیت‌ها ارتباط برقرار کنند و آن‌ها را از جنس خود بدانند.

در ادامه نشست محمدمهدی دادمان، رییس حوزه هنری با تشکر از عوامل سریال «نون خ» برای تولید این اثر هنری سالم و مخاطب پسند، ابراز امیدواری کرد پرداختن به سوژه‌های بومی و قومیتی در رسانه ملی تداوم یابد.

دادمان با اشاره به ویژگی‌های خاص این سریال، بیان کرد: ما امروز شاهد آن هستیم که با یک سریال خوش ساخت، دیدگاه مخاطب عمومی درخصوص مناطق کُردنشین بهبود یافته و مخاطبان تصویر تازه‌ای از مردم کردستان و کرمانشاه دریافت کرده‌اند.

رئیس حوزه هنری ادامه داد: ویژگی «نون خ» پرداخت اثرگذار و جذاب به سوژه بومی از نگاه ملی است و این کار به قدری هنری بود که کسانی که با فرهنگ قوم کُرد هم فاصله داشتند، به شدت جذب این مجموعه شدند.
وی ادامه داد: ساخت سریال در بستر یک قومیت که با سریال «پایتخت» شروع شد و با «نون خ» به اوج خود رسید، نشان داد اگر به درستی به سوژه‌های قومیتی نزدیک شود نه تنها تهدیدی محسوب نمی‌شوند بلکه می‌توان فضای محلی و قومیتی تازه‌ای در قاب تلویزیون به نمایش گذاشت که هم مخاطب آن را دوست داشته باشد و هم با آن ارتباط برقرار کند.

همچنین حمیدرضا جعفریان، معاون سینمایی حوزه هنری در حاشیه این نشست با اشاره به اقدامات حوزه هنری در عرصه فیلم و سینما بیان کرد: در چند سال اخیر تمرکز حوزه هنری بیش از پیش متمرکز بر توسعه زیرساخت‌های سینمایی بود. اما در نظر داریم با رویکردهای جدید ضمن رونق تولیدات سینمایی، در همکاری با رسانه ملی بخش تلویزیونی حوزه هنری را نیز احیا کنیم و به مثابه دهه‌های گذشته به عرصه ساخت سریال برای مخاطبان ورود کنیم.

وی افزود: حوزه هنری باید به کمک صداوسیما بیاید و با ساخت برنامه‌های جذاب به جذب مخاطب در رسانه ملی کمک کند و از این حیث سریال «نون خ» می‌تواند نمونه خوب و موفقی برای الگو گرفتن ساخت آثار مختلف باشد.

بر اساس این‌ گزارش در انتهای این نشست، از عوامل سریال «نون‌ خ ۳» برای تولید اثری خانواده محور، بومی و مخاطب‌پسند تقدیر به عمل آمد.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۱
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۱/۳۰
0
0
گویا برخیها تافته جدابافته اند و برتر و اصیلتر از دیگران
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین