ایالات متحده و ایران به نقطه پایان دادن به اختلافاتشان بر سر توافق هستهای نزدیکتر شدهاند، توافقی که دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین ایالات متحده آن را کنار گذاشته بود. واشنگتن گفت وگوها را سازنده توصیف کرده و جمهوری اسلامی ایران نیز نشان داده، آمادگی دارد در خصوص جزئیات مربوط به چگونگی احیای توافق صحبت کند.
به گزارش آفتابنیوز؛ شبکه خبری بلومبرگ، جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی ایالات متحده روز یکشنبه به فاکس نیوز گفت: مذاکرات در وین سازنده بوده است، به این معنا که تلاش واقعی در آنجا انجام شده و قدرت های جهانی بر بازگرداندن توافق بر اساس" پایبندی در برابر پایبندی " متمرکز شده اند.
اظهارات وی پس از آن بیان شد که عباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه و مذاکره کننده اصلی ایران، با بیان اینکه فهم جدیدی در مذاکرات در حال شکل گیری است و ایران کار بر روی متن پیش نویس کامل برای مذاکره کنندگان را آغاز می کند، امید تازه ای را به روند روز شنبه وارد کرد.
مذاکره کنندگان که شامل اتحادیه اروپا و روسیه و چین می شود نیز گفته اند که رایزنی ها در هفته جاری ادامه می یابد. هرچند که این مذاکرات پس از حمله هفته گذشته به تاسیسات غنی سازی نطنز که گفته می شود کار اسرائیل بوده است، از خط خارج شده بود.
تهران نیز در واکنش به این اقدام که آن را تروریسم هسته ای خوانده است غنی سازی خود را تا ٦٠ درصد افزایش داد. تصمیمی که از سوی جو بایدن رئیس جمهور آمریکا مورد انتقاد قرار گرفت.
ایران خواهان این است که ایالات متحده صدها تحریم اعمال شده ای را که ترامپ از سال ۲۰۱۷، بعد از روی کار آمدنش علیه اقتصاد این کشور اعمال کرده، از بین ببرد. همچین تهران اصرار دارد که امریکا باید این اقدامات را پیش از موافقت ایران مبنی بر بازگشت به فعالیت های هسته ای ذیل مفاد برجام، انجام دهد.
جیک سالیوان روز یکشنبه همچنین گفت: تحریم ها زمانی لغو می شوند که ایالات متحده به وضوح اطمینان داشته باشد که جمهوری اسلامی غنی سازی هسته ای خود را کاهش می دهد و فعالیت های اتمی اش را به شدت محدود می کند.
بلومبرگ در ادامه گزارش خود ادعای روز یک شنبه روزنامه فایننشال تایمز مبنی بر اینکه مقامات ارشد عربستان سعودی و ایران در حال مذاکره در بغداد برای اصلاح روابطشان هستند را یک نشانه آشکار دیگر از کاهش تنش ها دانست و افزود: این روزنامه در گزارش خود به گفته های سه مقام ناشناس استناد کرده است. به گفته جوست هیلترمن، مدیر برنامه خاورمیانه و شمال آفریقا در گروه بحران بین المللی، گزارش های این نشست نشان می دهد که چگونه یک تغییر عمده در سیاست های ایالات متحده تحت هدایت بایدن و قصد او برای ورود مجدد به توافق هسته ای اصلی ۲۰۱۵ "سیگنال روشنی" را به عربستان سعودی مبنی بر این ارسال کرده این کشور مجبور است تقاضاهای خود در خصوص گسترش مفاد توافق هسته ای را لغو کند.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: این واقعیت، سعودی ها را متوجه کرد که آنها از همان ابتدا از حمایت دیپلماتیک ایالات متحده برخوردار نخواهند شد. اگر توافق هسته ای با موفقیت احیا شود، گفتوگوهای اولیه می تواند زمینه را برای رایزنی سطح بالاتر میان ایران و عربستان در مورد مسائل منطقه ای فراهم کند.
عباس عراقچی به تازگی گفت که ایران و آمریکا باید گام هایی را که هر یک از طرفین لازم است برای بازگشت به توافق ٢٠١٥ بردارند، مشخص کنند که شامل ارائه فهرستی کامل از تحریم هایی می شود که در دوران ترامپ اعمال شده است و جمهوری اسلامی تاکید دارد ایالات متحده باید آنها را لغو کند.
ارزیابی مثبت دیپلمات روس از روند مذاکرات وین
یک دیپلمات روس نیز خبر آزادسازی پولهای بلوکهشده ایران در عراق را یک تحول مثبت از منظر مذاکرات جاری در وین توصیف کرد.
میخائیل اولیانوف نماینده دائم روسیه نزد سازمان های بین المللی در وین طی پیامی در حساب کاربری خود در توئیتر به خبر توافق برای آزادسازی پولهای بلوکهشده ایران در عراق واکنش نشان داد و نوشت: آیا این با واقعیت مطابقت دارد؟ اگر بله، از منظر مذاکرات جاری در وین با هدف احیای کامل اجرای برجام، شامل لغو تحریم های ایالات متحده یک تحول مثبت به شمار می آید.
به نوشته خبرگزاری ایسنا، اخیرا دبیرکل اتاق بازرگانی مشترک ایران و عراق از آزادسازی پول های بلوکه شده ایران در این کشور در فرآیندی یک ماهه خبر داده است.
تائید پیشرفت در وین
همچنین سعید خطیبزاده، سخنگوی وزارت امور خارجه ایران نیز درباره مذاکرات وین ابراز داشت: آنچه در وین در حال انجام است، گفتوگوهای فنی برای رفع تحریمهای ظالمانه آمریکا و بازگشت ایالات متحده ذیل تعهداتش در برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ است. پیشرفتهایی انجام شده ولی به معنای حل اختلافات نیست.
وی با بیان اینکه برای عدم فرسایشی شدن مذاکرات متون خود را ارائه کردیم و از طرف مقابل هم خواستیم وارد مصادیق و متون خود شود، عنوان کرد: در مرحلهای هستیم که موضوعات سخت و دشوار است ولی براساس مواضع رهبری به دنبال تامین منافع مردم هستیم و فکر میکنیم گفتوگوها در مسیر درستی قرار گرفته است.
حسن با اروپا مذاکره می کنه.
واقعا مسخرست.
نرمش ایران نوش دارو بعداز ....
نرمش مقام اول
با
نرمش مقام اول
دو کشور را رستگار کرده است .
انشالله تا آخر هفته کار تمام میشود
1. معاون اولش توسط سامانه ای مردمی از سوی جبهه اصلاحات ایران انتخاب گردد
2. اسم دولتش را دولت تصمیم بگذارد
3. کاندید پوششی آن سفیر ایران در روسیه ( کاظم جلالی ) باشد
خیلی ها در لیست امید سال 94 و لیست کارگزاران سازندگی سال 98 هستند که گمنام هستند اما می توانند تکنوکرات و سورپرایز انتخابات باشند. مگر خاتمی در زمان خودش شناخته شده بود؟
یک مصاحبه برای برنامه ریزی و جمع بندی لازم است
به نام خدا
جبهه اصلاحات ایران باید قبل از بررسی های شورای نگهبان سید محمد خاتمی - ظریف - محسن هاشمی را به عنوان کاندیدای اصلی معرفی کند. چرا؟ چون مردم انتظار دارند از این تشکیلات که به خواستشون توجه بشه! حالا هرچه شد شد! پشتوانه مردمی مهم است!
در مرتبه بعدی سید حسن آقا خمینی جدا و جناب رهامی جدا و آقایان مجید انصاری و اسحاق جهانگیری و موسوی لاری در مورد تایید صلاحیت سه گزینه اصلاحات مذاکره کنند. نتیجه ی مذاکرات با شورای نگهبان هرچه شد شد.
جریان آقای لاریجانی و یارانش موازی تیم اصلاحات برای 1400 به عنوان آلترناتیو کار می کنند تا انشالله اگر حتی ردصلاحیت گسترده شکل گرفت آقای لاریجانی در صحنه بماند و رای بیاورد .
با تشکر
غیر تسلیم و رضا کو چاره ای
واقعا خسته نباشید بابت اینهمه ورزش !
فقط مردم رو از این فلاکت نجات بدید .