کد خبر: ۷۰۷۲۷۱
تاریخ انتشار : ۱۱ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۸:۰۳

فارن پالسی: تعهد عربستان و امارات به سرمایه‌گذاری در عراق درجهت منافع خودشان است

یک رسانه آمریکایی در گزارشی نوشت که نخست وزیر عراق اخیراً برای دریافت کمک مالی به عربستان و امارات سفر کرد اما ریاض و ابوظبی متعهد به سرمایه‌گذاری در راستای منافع خود شدند.
فارن پالسی: تعهد عربستان و امارات به سرمایه‌گذاری در عراق درجهت منافع خودشان است
آفتاب‌‌نیوز :

مجله آمریکایی فارن پالسی در گزارشی نوشت که مصطفی الکاظمی، نخست‌وزیر عراق در مارس و آوریل گذشته با هدف دریافت کمک مالی به عربستان و امارات سفر کرد اما ریاض و ابوظبی هر کدام به جای این کمک مالی متعهد به سرمایه‌گذاری سه میلیارد دلاری در راستای منافع توسعه داخلی خود شدند.

در این گزارش آمده است: بخشی از سرمایه گذاری به اصطلاح انرژی‌های تجدیدپذیر که عربستان سعودی و امارات به الکاظمی پیشنهاد داده‌اند، تأثیر چندانی در کاهش کسری بودجه پیش بینی شده بالغ بر ۲۰ میلیارد دلار در سال جاری میلادی یا جلوگیری از کاهش مجدد ارزش پول نخواهد داشت؛ اما بیانگر حقایق جدیدی در حوزه خلیج فارس است و بر این مساله تأکید دارد که تولیدکنندگان ثروتمند نفت مایل به کمک هستند، اما انتظار دارند سودی هم برای خود در بر داشته باشد و ترجیح می‌دهند آن را از طریق شرکت‌ها و ابزارهای سرمایه گذاری خود برای تأمین نیازهای توسعه اقتصادی محلی به نفع خود هدایت کنند.

فارن پالسی همچنین آورده است: سرمایه گذاری سعودی و اماراتی در عراق باید از این دیدگاه مورد بررسی قرار گیرد، زیرا شش میلیارد دلار در اصل راهی برای گشودن درهای تجارت این کشورها، به ویژه شرکت‌های نفتی مانند آرامکو عربستان و شرکت نفت ابوظبی بود که می‌خواهند در میان شرکت‌های انرژی جهانی ایفای نقش کنند. آنها به دنبال تقویت حضور خود در زمینه تجارت انرژی‌های تجدیدپذیر، به ویژه در تولید انرژی خورشیدی و هیدروژنی برای تولید برق و سوخت‌های حمل و نقل هستند و یافتن بازار برای این فعالیت‌ها ضروری است و عراق می‌تواند مشتری اولیه خوبی برای این شرکت‌ها باشد.

این رسانه در ادامه نوشت: آیا این سرمایه گذاری برای عراق خوب است؟ پاسخ این است که این کشور در عمق یک بحران شدید اقتصادی قرار دارد که بیانگر کاهش ارزش پول، کسری بودجه و بار بدهی‌های خارجی است، طوری که صندوق بین‌المللی پول پیش‌بینی می‌کند که این بدهی به طور متوسط ​​سالانه به حدود ۵.۸ میلیارد دلار بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ برسد. علاوه بر این، مشکلاتی در تأمین نیازهای عراق در زمینه تولید برق، فساد گسترده و ارائه خدمات ضعیف وجود دارد و بخش نفت آن نیز به شدت نیازمند سرمایه گذاری و ثبات سیاسی است.

در این گزارش آمده است که عربستان سعودی و امارات این سرمایه گذاری را فرصتی برای مداخله می‌دانند، اما نه با کمک، وام یا حتی سپرده بانکی برای کمک به حمایت از پول عراق؛ بلکه تعهدات شش میلیارد دلاری سعودی و اماراتی در سرمایه گذاری خارجی بیانگر اطمینان نسبت به تحقق اهداف توسعه آنها است.

فارن پالسی در ادامه آورده است: روان شدن فوری وجوه نقد، حتی به عنوان وام، برای کاهش مشکلات مالی دولت عراق بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه تعهد به سرمایه گذاری، درمانی جامع برای عراق نخواهد بود.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پربحث ترین عناوین
پرطرفدار ترین عناوین