نعمتاله مرادی اظهار کرد: شیرینبیان گیاهی خودروست که ساقه زیر زمینی و ریشه آن مصرف دارویی دارد، منبع خوبی از انواع ویتامین B و E و مواد معدنی ازجمله پتاسیم و منیزیم است که برای بیماریهای گوارشی، مراقبت از پوست و درمان افسردگی بسیار مرثر است.
وی با اشاره به اینکه عصاره شیرین بیان معمولترین شکل آن است که از آن بهعنوان شیرینکننده در انواع آبنباتها و نوشیدنیها استفاده میشود، عنوان کرد: میزان مصرف عصاره شیرین بیان نباید بیشتر از حد مجاز آن باشد چراکه مصرف بیش از این مقدار موجب بروز عوارض جانبی ناخواستهای میشود.
مرادی با اشاره به اینکه میتوان از ترکیب پودر شیرینبیان و ژل به عنوان پایه یک پماد موضعی برای تمیز کردن پوست ساخت، افزود: همچنین میتوان پودر شیرین بیان را داخل کپسولهای گیاهی ریخته و به صورت خوراکی مصرف کرد.
این متخصص طب سنتی ادامه داد: به گفته سازمان بهداشت جهانی میزان توصیهشده مصرف ریشه شیرین بیان کمتر از ۷۵ میلیگرم در روز است.
وی با اشاره به اینکه امروزه استفاده از برگهای خشک و خردشدهی گیاه شیرین بیان بهصورت چای طرفدار دارد، عنوان کرد: از چای شیرین بیان برای بهبود سلامت دستگاه گوارشی، تنفسی و غدد فوق کلیوی استفاده میشود.
مرادی ادامه داد: برای درمان گلو درد نیز میتوان با ترکیب کردن ریشه گلختمی، ریشه شیرینبیان و پوست درخت نارون چای تهیه کرد، البته مصرف بیش از یک فنجان چای شیرین بیان در روز توصیه نمیشود.
این متخصص طب سنتی با اشاره به ارزش غذایی شیرینبیان، عنوان کرد: در شیرین بیان انواع گوناگونی از موادمغذی مفید و «فلاونوئیدها» وجود دارد.
وی افزود: از شیرین بیان در درمان آفت یا زخمهای دهانی، حفاظت از کبد، درمان اختلالات معده، کاهش استرس، درمان رماتیسم مفاصل، برطرفکردن علائم یائسگی و سندروم پیش از قاعدگی، پیشگیری از سرطان، کمک به درمان سندروم خستگی مزمن، تقویت سیستم ایمنی بدن، درمان بیماری سل، درمان عفونتها، کاهش ابتلا به تصلب شراین، برطرفکردن اختلالات تنفسی و تمیزکردن سیستم تنفسی، درمان بیماریهای ناشی از آلودگی به ویروس HI، کمک به سمزدایی بدن، افزایش باروری زنان، درمان چاقی، مراقبت از پوست، درمان هپاتیت، درمان زخم معده، مراقبت از موها، کاهش افسردگی، کمک به سلامت دهان و دندان، رفع اختلالات عصبی، افزایش سلامت قلب و عروق، بهبود عملکرد شناختی، جلوگیری از نفروپاتی دیابتی و... و. استفاده میشود.