مهرداد رضاپور اظهار کرد: استفاده از تبلت و گوشی تلفن همراهی که دسترسی به فضای مجازی دارد برای افراد کمتر از ۱۶ سال مناسب نیست اما با شرایط کرونایی و استفاده درسی رعایت مواردی الزامی است.
این کارشناس ارشد روانشناسی افزود: این ابزار نباید به وسیله سرگرمی برای کودک و نوجوان تبدیل شود بهطوری که هرموقع حوصله فرزند سر میرود، وقت اضافهای دارد یا بهانهگیری میکند سریع گوشی در اختیارش قرار داده شود.
رضاپور با بیان اینکه بازیهای دیجیتال توسط کودکان تا حدممکن نباید استفاده شود، یادآور شد: فرزند نهایتا در طول روز ۳۰ دقیقه فرصت دارد از این بازیها استفاده کند، زیرا افراط بیش از حد برای سلامت روان افراد آسیبزا بوده و در عادتهای رفتاری آنان اثرگذار است.
این روانشناس با اشاره به اینکه پس از سپری شدن زمان کلاس درسی گوشی به دست فرزند داده نشود، گفت: این ابزار نباید در دسترس فرزند باشد و به مکان دیگری برده شود، او باید بداند که این ابزار تنها برای شرکت در کلاس است.
وی تاکید کرد: والدین نباید در برابر فرزندان از این ابزار استفاده کنند زیرا کودک و یا نوجوان برداشت میکند که آن وسیله مهم است، هرچقدر اهمیت این ابزار برای کودکان کمرنگ نشان داده شود، تمایل آنان به این سمت کمتر است، دیده شده است که والدین از هوش فرزند خود در استفاده از گوشی و تبلت تعریف و تمجید میکنند، باید گفت این عامل خود محرکی برای استفاده بیشتر از گوشی است.
این کارشناس ارشد روانشناسی ادامه داد: حتما باید فضای دسترسی به اینترنت را برای کودکان محدود کرد که فرزندان نتوانند به هر صفحهای دسترسی پیدا کنند، در تنظیمات گوشی میتوان این کار را انجام داد و میزان دسترسی به اینترنت را برای کودکان تنظیم و محدود کرد.
رضاپور با تاکید بر اینکه تحقیقات علمی نشان میدهد که کودکان با سن کمتر از سه و نیم سال نباید در معرض گوشی و تبلت قرار بگیرند، اضافه کرد: بهنظر میرسد امواج رادیویی برای کودکان کمتر از این سن ضرر داشته و آسیبهای مغزی برای کودکان بههمراه دارد، بههمین دلیل استفاده از گوشی برای کمتر از این سن ممنوعیت دارد.
وی افزود: اگر این ابزار در سن کمتر از دو سال استفاده شود در کمتحرکی و تنبلی کودکان موثر است و میتواند در آینده عادتهای رفتاری نامناسبی برای کودکان ایجاد کند.
این روانشناس تاکید کرد: برای استفاده از تبلت و گوشی تلفن همراه کودک باید آگاهی و عقلانیت کافی را پیدا کند، بتواند بر اعمال و رفتار خود کنترل داشته باشد و بهترین زمان استفاده پس از ۱۶ سال است.
رضاپور با بیان اینکه بهکار بردن هر نوع تنبیه فیزیکی در هر شکل و برای هر موضوعی ممنوع است، اظهار کرد: تحریم کردن یکی از راههای کنترل است، بدین معنا که امتیازاتی برای فرزند درنظر گرفته ولی قوانینی مانند میزان استفاده از گوشی، نوع استفاده (بازی و سرگرمی) تعیین کرد، حتی بهتر است این قوانین نوشته و امضا شود و هر زمان فرزند تخطی کرد، محدودیتهایی برای وی در نظر گرفته شود.
این کارشناس ارشد روانشناسی با بیان اینکه بهترین سرگرمی برای کودکان کمتر از ۱۲ سال، بازی است، خاطرنشان کرذ: فعالیتهای تفریحی و گروهی و مهیج را با بچههای همسن و سال در برنامه روزانه فرزندان بگنجانیم.