کد خبر: ۷۰۷۷۶۲
تاریخ انتشار : ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۰ - ۱۷:۵۹

تشخیص آنتی بادی‌ها در یک قطره خون

پس از آلوده شدن افراد به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲(ویروسی که باعث ایجاد کووید-۱۹ می‌شود)، بدن آنها شروع به تولید مولکول‌های ایمنی به نام آنتی بادی می‌کنند.
تشخیص آنتی بادی‌ها در یک قطره خون
آفتاب‌‌نیوز :

به نقل از تی ان، آزمایش‌های آنتی بادی کووید-۱۹ وجود آنتی بادی علیه کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ در خون را نشان می‌دهد. از آنجا که تولید آنتی بادی‌ها ممکن است چند روز تا هفته طول بکشد، آزمایش‌های آنتی‌بادی نمی‌توانند عفونت‌های فعال را تشخیص دهند. با این حال آزمایش آنتی بادی به واکنش‌گرهای ناب نسبتاً گران متکی هستند و معمولاً برای انجام آنها به مقادیر زیادی از خون که فقط توسط پرسنل مراقبت بهداشتی انجام می‌شود، نیاز است.

اخیرا محققان مؤسسه پلی‌تکنیک فدرال لوزان یک آزمایش بسیار دقیق ایجاد کرده‌اند که می‌تواند صدها نمونه را با استفاده از مقادیر اندکی از واکنش‌گرهای ناب و یک قطره خون، همزمان تجزیه و تحلیل کند.

"زو سوانک"(Zoe Swank) نویسنده اول مطالعه گفت: جالب‌ترین نکته در مورد روش ما این است که شما می‌توانید همزمان آزمایشات زیادی را با حداقل واکنش‌گر انجام دهید و حتی می‌توانید از افراد بخواهید که نمونه خون خود را در خانه جمع‌آوری کنند.

این پلتفرم که می‌تواند به طور همزمان ۱۰۲۴ نمونه را تجزیه و تحلیل کند، از یک شبکه پیچیده از لوله‌های ریز تشکیل شده است که در یک تراشه پلاستیکی قرار داشته و تقریباً به اندازه یک درگاه USB است. برای انجام آزمایش محققان از طریق کانال‌های این تراشه میکروسیال نمونه‌های خون چند فرد را با چند واکنش‌گر آزمایش کردند. اگر آنتی‌بادی علیه کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ در یک نمونه خون وجود داشته باشد، یک مولکول سیگنالی تولید می‌کند که می‌تواند به عنوان یک درخشش فلورسنت در زیر میکروسکوپ تشخیص داده شود.

هنگامی که محققان نمونه‌های خون ۱۵۵ فرد آلوده به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ را آزمایش کردند، در ۹۸ درصد موارد آنتی‌بادی علیه ویروس شناسایی شد. این روش همچنین بسیار خاص است زیرا هرگز آنتی بادی علیه ویروس را در نمونه‌های افرادی که به کروناویروس سندرم حاد تنفسی ۲ آلوده نشده بودند، شناسایی نکرد.

از آنجا که دستگاه میکروسیال بسیار کوچک است ، مقدار خون و واکنشگرناب مورد استفاده بسیار کمتر از مقدار مورد نیاز برای آزمایش‌های استاندارد آنتی بادی کووید-۱۹ است.

سوانک و همکارانش برای از بین بردن نیاز به جمع آوری خون زیاد از افراد اظهار کردند که افراد می‌توانند از نمونه‌های خون به دست آمده از روشی به نام فینگرپریک(finger prick) استفاده کنند که طی آن از یک روش ساده برای گرفتن خون از انگشت با یک سوزن کوچک استفاده می‌شود.

این فناوری می‌تواند این امکان را برای مردم فراهم کند که یک کیت نمونه گیری خون را در داروخانه یا سوپرمارکت خریداری کنند، خون خود را با روش گفته شده جمع آوری کنند و آن را به یک آزمایشگاه مرکزی ارسال کنند که نمونه خون را تجزیه و تحلیل کند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین