آفتابنیوز : آفتاب: دکتر صادق زیباکلام، تحلیلگر مسایل سیاسی معتقد است که انشعابهای زنجیره ای در جناح محافظهکار به مشکل هدایتگری در این جناح برمیگردد و نشاندهنده این است که جناح محافظهکار فاقد یک کادر هدایتگر منسجم، کارآمد و متحول است که بتواند جناح محافظه کار را به صورت صحیح مدیریت کند.
پس از اعلام موجودیت جبهه اصولگرایان مستقل مجلس و ائتلاف بزرگ حزبا...، مثلث محمدباقر قالیباف، علی لاریجانی و محسن رضایی نیز «ائتلاف فراگیر اصولگرایان» را تشکیل دادند تا به عنوان مهمترین جبهه تازه تاسیس، رو در روی جبهه متحد اصولگرایان قدم به میدان رقابتهای انتخاباتی بگذارند.
اما با وجود آنکه علی فلاحیان و روحا... حسینیان به دنبال قول و قرارهای بزرگان اصولگرا، پس از کاندیداتوری برای نمایندگی مجلس به جبهه متحد اصولگرایان پیوستند اما اعضای این جبهه وزیر اسبق اطلاعات و همکار او را در لیست خود قرار نداده اند.
پس از این اتفاق بود که علی فلاحیان با تشکیل «جبهه اصولگرایان مترقی» رسما از جبهه متحد اصولگرایان جدا شد تا بر تعداد جبهههای جدید در جریان محافظهکار بیفزاید.
زیباکلام استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران در گفتوگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در بیان چرایی انشعابهای متعدد در جناح محافظهکار گفت: «جناح راست با وجود اینکه همه قدرت را در دست دارد اما فاقد یک هدایتگری منسجم، خوشفکر و متحول است و بنابراین تاکنون نتوانسته از امکاناتی که از تیر 84 به این سو به دست آورده استفاده چندانی کند».
وی اظهار عقیده کرد: «این هرج و مرجی که جناح محافظهکار به آن دچار شده و اکنون شاهد ظهور جریانات مختلف در آن هستیم حکایت از فقدان کادر مدیریت، تشکل و سازماندهی در جناح محافظهکار دارد».
زیباکلام بر این اساس معتقد است: «در انتخابات مجلس هشتم حوزه اصلی رقابت در جناح محافظهکار و میان جریانی که احمدینژاد و حلقه وابسته به او در رأس آن قرار دارد و در انتخابات شوراهای سوم به عنوان «رایحه خوش خدمت» وارد صحنه شدند، با عقبه سنتی جناح راست خواهد بود».
وی اظهار عقیده کرد: «رایحه خوش خدمت در انتخابات مجلس هشتم هم سعی خواهند کرد که نامزدهای خود را در مراکز انتخاباتی حمایت کنند و همانطور که در انتخابات شوراهای سوم شاهد بودیم حاضر به ائتلاف و همکاری با گروههای دیگر جناح راست نخواهند بود چرا که هم قدرت دارند، هم تشکیلات و هم از امکانات خوبی برخوردارند».
به گفته وی:«همانطور که در انتخابات شوراها، احمدینژاد و طرفدارانش حاضر به همکاری با گروههای دیگر در جناح راست نشدند، در این انتخابات حتی مقداری جبههگیری رایحه خوش خدمت و اختلافشان با دیگران جدیتر خواهد بود».
این کارشناس مسایل سیاسی در ارزیابی ترکیب مجلس هشتم و کارآمدی آن اظهار داشت: «مجلس هشتم با توجه به ردصلاحیت گسترده اصلاحطلبان و کاندیداهای مستقل،مجلسی خواهد بود که دوسوم آن از جناح محافظهکار خواهد بود اما مجلسی به غایت ضعیف و پراکنده خواهد شد».
وی در پایان در توضیح این مطلب اظهار داشت: «پراکندگی و ضعف در مجلس هشتم وجود خواهد داشت. چون همانطور که در انتخابات مجلس هشتم، شاهدیم که جناح محافظهکار فاقد یک مدیریت منسجم است، این مساله در درون مجلس هشتم تشدید خواهد شد و مجلس هشتم مجلسی خواهد بود که در خصوص کارآیی و تسلط بر امور و همچنین نظارت بر دولت حتی از مجلس هفتم هم ضعیفتر خواهد بود».