کد خبر: ۷۰۹۶۴
تاریخ انتشار : ۲۷ بهمن ۱۳۸۶ - ۲۱:۵۲
رئیس کل بانک مرکزی:

آمار رشد 12 درصدی صنعت علی‌الحساب بود

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: آماری كه درباره‌ رشد بخش صنعت اعلام می‌شود قطعی نیست و در حد برآورد است از این رو آنچه می‌توانیم به عنوان رشد صنعت بدانیم با تكیه بر آمار قطعی سال 85 است كه در سال گذشته در حدود 5/8 درصد بوده است.

طهماسب مظاهری ـ رییس كل بانك مركزی ـ در حاشیه‌ اجلاس بانك توسعه اسلامی و همایش روز بخش خصوصی در پاسخ به اینكه با توجه به نوسانات بازار سكه بانك مركزی چه اقداماتی انجام می‌دهد، گفت: علت اصلی نوسانات بازار سكه با نوسانات قیمت طلا در بازار جهانی ارتباط داشته و به همین دلیل شاهد شرایطی هستیم كه به تبع آن قیمت سكه در بازار داخلی افزایش یافته است.

وی درباره‌ حراج سكه در بانك كارگشایی و تاثیر آن در بازار عنوان كرد هدف اصلی از این اقدام متناسب كردن بازار با تغییرات قیمت بین‌المللی بوده تا افزایش تقاضایی كه در داخل به وجود آمده موجب افزایش غیر طبیعی و غیر اقتصادی قیمت سكه نشود.

او تصریح كرد: بانك مركزی تصمیمی درباره‌ اختصاص یارانه به بازار سكه برای ثابت نگه داشتن قیمت آن ندارد از سوی دیگر در تلاش هستیم تا افزایش تقاضایی كه به طور طبیعی در شب عید به وجود آمده به بیش از قیمت طلا در بازار افزایش یابد.

به گفته‌ وی عرضه لازم و كافی سكه در بازار به عنوان یك راهكار از سوی بانك مركزی مورد توجه بوده تا از این طریق اطمینان لازم را به مردم برای خرید سكه و یا تبدیل عیدی به سكه بدهیم، بنابراین اگر نوساناتی در نرخ سكه به چشم می‌خورد ناشی از نوسان قیمت طلا در بازار است و افزایش عرضه به كنترل این نوسانات كمك خواهد كرد.

مظاهری همچنین درباره حراج سكه‌های 5/2 و هدف از ضرب این سكه‌ها گفت: علاوه بر سكه یك بهار و نیم بهار آزادی در اندازه‌های مختلف، سكه 5/2 بهار آزادی نیز از 17 سال پیش به بازار عرضه شده ولی چون قیمت بازار آن بسیار بیشتر از ارزش 5/2 بهار آزادی بوده است لذا ضرب آن بیشتر شده تا قیمت واقعی خود را بیابد و دچار قیمت كاذب نشود.

رییس كل بانك مركزی در پاسخ به این سوال كه در سال جاری چه میزان سكه ضرب شده است، تصریح كرد: دلیلی ندارد تعداد سكه‌ها را اعلام كنم چرا كه ضرب سكه لحظه به لحظه است و شاید در همین مدتی كه مشغول گفت‌وگو با خبرنگاران هستم حدود 50 هزار عدد سكه ضرب شده باشد.

وی در ادامه درباره‌ وضعیت حساب ذخیره ارزی و تعهدات آن نیز عنوان كرد: حساب ذخیره ارزی موضوعی جامع و كلی است كه آمار آن هر سه ماه یك بار اعلام می‌شود بنابراین در حال حاضر قصد داریم آمار قطعی را برای پایان سال اعلام كنیم.

مظاهری همچنین در پاسخ به این سوال كه میزان رشد صنعت در سال جاری چقدر بوده است بیان كرد: بانك مركزی مرجع پیش‌بینی نیست بنابراین رشد صنعت را معمولا در انتهای سال اعلام می‌كنیم و آنچه در وسط سال اعلام می‌شود به عنوان ارزیابی اولیه است چرا كه آمار تولید واحدهای صنعتی قطعی نیست.

وی تصریح كرد: هیچ كدام از آماری كه درباره‌ رشد صنعتی اعلام می‌شود قطعی نیست و در حد برآورد است از این رو آنچه می‌توانیم به عنوان رشد صنعت بدانیم با تكیه بر آمار قطعی سال 85 است كه در سال گذشته در حدود 5/8 درصد بوده است.

به گفته‌ وی رشد 12 درصدی صنعت كه چندی پیش اعلام شده است علی‌الحساب بوده و قطعی نیست.

مظاهری در پاسخ به این سوال كه با توجه به نزدیك شدن به روزهای پایانی سال بانك مركزی برای جلوگیری از مشكل اسكناس چه اقداماتی انجام می‌دهد، عنوان كرد: قطعا نباید مشكلی به وجود بیاید چرا كه در آماری كه دیروز منتشر شده موجودی اسكناس 25 هزار میلیارد ریال بوده و علاوه بر آن چك پول‌ها نیز به عنوان یك ابزار موثر بخشی از كمبود اسكناس ها را جبران خواهد.

مظاهری در ادامه در پاسخ به سوالی درباره‌ فعالیت بانك‌های خارجی در ایران عنوان كرد: در حال حاضر و براساس توافقی كه انجام گرفته برای ثبت چهار بانك خارجی از سوی بانك مركزی مجوز صادر شده كه سه بانك شروع به كار كرده‌اند.

علاوه بر این شش بانك خارجی دیگر نیز تقاضای ایجاد شعبه در ایران داده‌اند كه از كشورهای عربی، اروپایی و آسیایی هستند و بانك آمریكایی در بین آنها نیست.

مظاهری همچنین درباره‌ آثار تحریم اقتصادی ایران بر صدور قطعنامه سوم نیز گفت: دنیا بزرگتر از آن است كه با این تحریم‌ها كشور بزرگی مثل ایران دچار مشكل شود البته دردسرهایی متوجه كشورمان شده كه ناشی از دشمنی آمریكا با مردم ماست. البته از سویی معتقدم كه با توجه به روش‌ها و ابزارهای مختلف در دنیا و تنوع اقدامات پیش‌بینی شده دشمنی‌های دولت آمریكا مشكل جدی را برای كشورمان به وجود نخواهد آورد.

وی با اشاره به ابتكارهای جدید بخش خصوصی ایران برای پوشش آثار اقدامات دولت آمریكا تاكید كرد: بخش خصوصی به دنبال راه‌حل‌هایی است تا این مشكل را حل كند.

رییس كل بانك مركزی در ادامه با اشاره به تصویب لایحه پولشویی عنوان كرد: با تصویب و اجرای این لایحه پولشویی به عنوان اقدام مجرمانه تلقی شده و به فعالیت كسانی كه كار سلامت انجام می‌دهند خدشه‌ای وارد نخواهد كرد. البته تصویب چنین لایحه‌ای درباره‌ سلامت نظام اقتصادی كشورمان به جامعه بین‌المللی نیز تضمین لازم می‌دهد.

وی افزود: پیش از تصویب این لایحه كسانی این موضوع را بهانه قرار داده بودند كه با تصویب و نهایی شدن آن بهانه از دست آنها گرفته می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین