آفتابنیوز : آفتاب: خبرگزاری فرانسه از اسلام آباد گزارش داد: امروز یک شنبه، نيروهای امنيتی پاکستان به دنبال انفجار خودروی بمب گذاری شده در اين کشور که 37کشته و قریب به 100زخمی برجا گذاشت در بالاترين سطح اماده باش قرار گرفتند تا بتوانند اوضاع امنيتی را براي برگزاري انتخابات حساس هفته اينده پاکستان بهبود بخشند.
دولت پس از انفجار در خلال يک گردهمايي تبليغاتي حزب بي نظير بوتو نخست وزير اسبق پاکستان تدابير امنيتي را براي انتخابات روز دوشنبه به شدت افزايش داد.
پاکستان به عنوان یکی از کشورهای دارای سلاح هسته ای، از زمان ترور بی نظیر بوتو با موجي از اقدامات انتحاری روبرو بوده است و اين مسئله باعث به وجود آمدن ترديدهايی در مورد قدرت و توانايی پرويز مشرف رئيس جمهور پاکستان و متحد کليدی امريکا در جنگ برضد تروريسم شده است.
«جاويد چيمه» سخنگوي وزارت کشور پاکستان در مصاحبه با فرانس پرس گفت: « نيروهاي امنيتی در بالاترين سطح آماده باش قرار گرفته اند تا بتوانند برگزاري انتخاباتی آرام را تضمين کنند».
وي در ادامه اظهار داشت: « مراکز رای گيری کاملاً امن خواهد بود و امنيت رای دهندگان به هر طريق تامين خواهد شد».
سخنگوي وزارت کشور پاکستان تاکید کرد: «ما کاملاً واقفیم که عناصری در تلاش برای برهم زدن اين انتخابات هستند اما ما اقدامات آنها را با شکست روبرو خواهيم کرد».
در عین حال آصف علي زرداری همسر بی نظير بوتو روز شنبه با نواز شريف در شهر لاهور ديدار و مذاکرات جديدی را درباره تقسيم احتمالی قدرت پس از انتخابات و در صورت دستيابی مخالفان به اکثريت در پارلمان اغاز کرد.
موج خشونتها در پاکستان و همچنين شایعات گسترده مبنی بر تلاش براي تقلب در انتخابات به سود مشرف، انتخابات در اين کشور را تحت الشعاع قرار داده است.
همچنین خبرگزاری فرانسه گزارش داد با مهلت فعالیتهای انتخاباتی از نیمه شب شنبه،تا روز دوشنبه، زمانی كه انتخابات پارلمانی پاكستان برگزار شود، تمام نشستها و فعالیتهای انتخاباتی ممنوع خواهد بود.
حزب حاكم مسلم لیگ شاخهی قائد، هم پیمان پرویز مشرف، رییس جمهور پاكستان، حزب مخالف بینظیر بوتو، نخست وزیر سابق ترور شدهی این كشور موسوم به حزب مردم پاكستان و همچنین حزب هواداران نواز شریف، نخست وزیر اسبق، موسوم به حزب مسلم لیگ نواز، آماده رقابت در انتخابات هستند.
مشرف هم پیمان اصلی آمریكا و كسی كه بسیاری از دولتهای غربی وی را سنگری در برابر القاعده و شبه نظامیان میدانند، در صورت عدم آوردن رای در پارلمان آینده، احتمالا استیضاح خواهد شد.
نوید قمر، مقام ارشد حزب مردم پاكستان به خبرگزاری فرانسه گفت كه آصف علی زرداری، همسر بینظیر بوتو در لاهور در شرق پاكستان خواهد بود و احتمالا پیش از دیدار با نمایندگان حزب خود در سمیناری كه توسط انجمن رسانهها ترتیب داده شده، شركت خواهد كرد.
در حالیكه نواز شریف تاكنون هیچ دیدار عمومی نداشته است، اما زعیم قدیر، سخنگوی وی اعلام كرد كه وی احتمالا در تجمعی در لاهور سخنرانی كند.
یكی از احزاب مخالف كه انتخابات را تحریم كردهاند، از جمله حزب عمران خان، بازیكن سابق كریكت و سازمانهای افراطی قرار است در لاهور نشستهایی داشته باشند.
مبارزات انتخاباتی در پاكستان به دلیل حملات انتحاری زیاد چشمگیر نبودهاند.
ژنرال اطهر عباس، سخنگوی اصلی ارتش پاكستان اعلام كرد كه حدود 81 هزار نیروی ارتشی و سربازان شبه نظامی وابسته به دولت در سراسر پاكستان مستقر شدهاند تا آرامش و امنیت را در طی دوران انتخابات برقرار كنند.
وی عنوان كرد كه حدود 34 هزار نیروی ارتش و 47 هزار سرباز شبه نظامی دیگر در سراسر كشور مستقر شدهاند.
اطهر عباس گفت: «استقرار این نیروها كامل شده است، سربازان ارتش در بعضی از مناطق حساس خارج از حوزههای رایگیری حضور خواهند داشت».
وی اضافه كرد: «حدود 9 هزار حوزهی رایگیری، بسیار حساس اعلام شدهاند».
قیصر تارین، فرمانده نیروهای پنجاب عنوان كرد كه به این نیروها دستور داده شده تا به محض دیدن كسانی كه سعی دارند مانع رایگیری شوند و یا آرامش انتخابات را بر هم بزنند، شلیك كنند.
برای شرکت در انتخابات پارلمانی و محلی پاکستان که برخی آن را سرنوشت ساز قلمداد کرده اند بیش از هشتاد میلیون نفر برای انتخاب اعضای پارلمانهای فدرال و ایالتی واجد شرایط هستند.
به گزارش شبکه الجزیره، نحوه برگزاری انتخابات اتی پاکستان، شمار اعضای پارلمانهای فدرال و ایالتی به این شرح است :
تعداد نمایندگان مجالس فدرالی و ایالتی شمار اعضای این پارلمانها هزار و هفتاد عضو است که هشتصد و چهل و نه نفر از رای گیری مستقیم و یکصد و یک نفر از راه انتصاب مشخص می شوند .
پارلمان فدرال: تعداد نمایندگان پارلمان فدرال سیصد و چهل و دو نفر شامل انتخابی و انتصابی است از این تعداد دویست و هفتاد و دو نماینده با رای مستقیم مردم و هفتاد نفر از راه انتصاب شامل شصت زن و ده نفر از اقلیتهای مذهبی تعیین می شوند.
ترکیب نمایندگان ایالتها در پارلمان فدرال : ایالت پنجاب : یکصد و هشتاد و سه کرسی
ایالت سند: هفتاد و پنج کرسی
ایالت بلوچستان : هفده کرسی
ایالت شمال غربی: چهل و سه کرسی
استانهای قبیله نشین: دوازه کرسی .
اسلام اباد : دو کرسی
پارلمانهای ایالتی: اما پارلمانهای ایالتی پاکستان شامل هفتصد و بیست و هشت نماینده که پانصد و هفتاد و هفت نفر با رای مستقیم مردم انتخاب می شوند و یکصد و پنجاه نفر از راه انتصاب تعیین می شوند که شامل یکصد و بیست و هشت زن و بیست و سه نماینده اقلیتهای مذهبی است.
احزاب شرکت کننده در انتخابات : چهل و نه حزب
نامزدهای نمایندگی : هفت هزار و سیصد و سی و پنج نفر
مسائل مورد اختلاف در جامعه پاکستان شامل شش مورد زیر است:
- قضات دیوان عالی پاکستان به ریاست افتخارچودری که از سوی مشرف برکنار شده اند
- افزایش بهای کالاهای مصرفی
- تداوم جنگ با تروریسم
- موضع جامعه در برابر پرویز مشرف رئیس جمهور
- اوضاع امنیتی در کشور
- سلاح هسته ای و عبدالقدیر خان دانشمند هسته ای
امادگی های امنیتی برای انتخابات: با توجه به حساسیت اوضاع بیش از هشتاد هزار نظامی و چهارصد هزار پلیس
و نیروی امنیتی در حوزه های رای گیری و مراکز انتخاباتی در تمام مناطق پاکستان مستقر شده اند دولت پاکستان اعلام کرده است این نیروها را برای تضمین امنیت روند برگزاری انتخابات مستقر کرده است.