ابراهیم نکو، در ارتباط با تر کیب کاندیداهای حاضر و با بیان اینکه «ای کاش می شد از همه جناح ها و سلیقه ها در این رقابت حضور داشتند» ادامه داد: در جبهه اصولگرایان یک دیدگاه اصلی وجود دارد؛ البته نقدهایی هم به هم دارند اما آن نقدی نیست که مورد پسند جامعه قرار گیرد. مردم آخر به این نتیجه می رسند همه این کاندیدها در یک مسیر حرکت می کنند. ممکن است گاهی آقای رضایی در حوزه اقتصاد و سیاست چالش هایی با آقای رئیسی داشته باشد اما به مرور می شود انتظار داشت آقایان زاکانی، جلیلی و قاضی زاده هاشمی در یک زمانی به نفع آقای رئیسی کنار بکشند و ما در نزدیک روز رای گیری با آقایان رضایی و رئیسی رو به رو می شویم.
این فعال سیاسی افزود: با توجه به تجارب گذشته آقای رضایی حدس بر آن است که او نمی تواند با آقای رئیسی رقابت کند.
وی در همین راستا گفت: آقای همتی با توجه به عملکردش در حوزه بانکی و بازار سرمایه با چالشهای جدی رو به رو خواهد بود و حرفی برای گفتن نخواهد داشت.
نکو ادامه داد: آقای مهرعلیزاده هم اگر بتواند با چیدمان خاصی و به شرط حمایت اصلاح طلبان در مناظرات اول درخششی داشته باشد یقینا می تواند پدیده ای باشد. او یکی از مدیران پربار کشور است. اما نگرانی که وجود دارد این است که با توجه به اینکه معاون دولت اصلاحات بوده این جبهه مورد حمایت قرارش ندهد. در این صورت است که پدیده بودن ایشان زیر سوال می رود. اگر اصلاحات دلخوری هایش را از مهرعلی زاده کنار بگذارد می تواند یک تنه با یکسری حربه های تبلیغاتی درخششی داشته باشد.
رقیب اصلی زاکانی در انتخابات ۱۴۰۰
مالک شریعتی سخنگوی ستاد انتخاباتی علیرضا زاکانی داوطلب شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سیزدهم اظهار کرد: عمده برنامههای انتخاباتی در تلویزیون است که این برنامهها به جهت گسترگی و عمق بخشی باعث شناخت مردم میشود، چراکه برخی از چهرهها آشنا هستند، اما برخی چهرهها جدید هستند و میتوانند نمادی از گام دوم انقلاب اسلامی باشند و آقای زاکانی هم چهره جدیدی است.
بنابر گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، شریعتی درخصوص شایعات عدم حضور زاکانی تا پایان انتخابات، بیان کرد: آنچه که برای ما مهم است توفیق و پیروزی جریان انقلاب است، امسال یک رقابت جدی را شاهد خواهیم بود، گزینه جبهه اصلاح طلبان آقای مهرعلیزاده است و آقای همتی هم که رئیس بانک مرکزی و از بانیان وضع موجود است که محل انتقاد رویکردها و اندیشههای اقتصادی دولت فعلی قرار میگیرد که رقابت بسیار جدی خواهیم داشت.
سخنگوی ستاد انتخاباتی علیرضا زاکانی اضافه کرد: هر نامزدی که از جریان انقلاب بگوید من قطعا کنار میروم اشتباه کرده است و حتی اگر هم بگوید تا آخر در عرصه حضور دارد باز هم اشتباه است، نامزدهای جریان انقلابی بیش از دو نفر هستند این عقلانیت و هوشمندی در تمام دوستان وجود دارد که در روزهای پایانی تصمیم واحدی بگیرند که این تصمیم منجر به ماندگاری یک نفر و یا دو نفر از چهرههای جریان انقلاب باشد.
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه رقبای خود چه کسانی میدانید؟ خاطرنشان کرد: رقبای اصلی وضعیت فعلی جامعه هستند که نمادهایی از آن در انتخابات حضور دارند، نفی فکر و اندیشه رویکردهای سیستم اجرایی کشور مهمترین کار است و ارائه راههای جدید که مبتنی بر تحول گرایی با استفاده از نیروهای جوان انقلابی در دست قرار دارد.
همچنین روزنامه اعتماد نوشت؛
در آستانه برگزاری انتخابات ریاستجمهوری سیزدهم که قرار است مطابق اعلام قبلی و برنامهریزی ستاد انتخابات وزارت کشور در واپسین جمعه خردادماه جاری و بهصورت یکپارچه در سراسر کشور برگزار شود، درحالی که عملا هیچیک از کاندیداهای جبهه اصلاحات ایران موفق به عبور از سد نظارت استصوابی شورای نگهبان نشدهاند، برخلاف انتظار و آنچه روی کاغذ به نظر میرسد، مسیری صعب و دشوار پیشروی اصولگرایان قرار دارد و واقعیت آن است که باوجود دست بالاتری که ابراهیم رییسی در انتخابات پیشرو در اختیار دارد اما تحرکات اخیر برخی از دیگر گزینههای تاییدصلاحیتشده بهخصوص چهرههای اصولگرایی که پیش از این از حمایت تمام و کمال از رییسی میگفتند، کنار تنش و اختلافاتی که در ستاد انتخابات کاندیدای اصلی جناح راست و جریان اصولگرا به چشم میآید، میتواند به پاشنه آشیل جریان محافظهکار در انتخابات ریاستجمهوری تبدیل شده و مانع از تحقق رویای پاستورنشینی آقایان شود.
بر این اساس چنانکه طی روزهای گذشته و تقریبا از نخستین ساعات پس از اعلام رسمی نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات ریاستجمهوری ازسوی شورای نگهبان شاهد بودیم، آرام آرام اصولگرایانی که تا پیش از این خود را حامی انتخاباتی رییسی میخوانده و آمده بودند تا در مناظرهها او را پوشش داده و سپر بلای او باشند، حالا ستاد و تشکیلات خود را به راه انداخته، شعار خود را سر میدهند و از دولتداری به شیوه مطلوب خود میگویند. بر این اساس در حالی که ابتدا تصور میشود که در رقابت میان ۵ کاندیدای اصولگرا و ۲ کاندیدای غیراصلاحطلب حاضر در صحنه، این سیدابراهیم رییسی است که بدون دردسر پیروز خواهد شد، حالا باید با تردید و دستکم احتیاط بیشتر به این معادلات نگریست.
امروز زاکانی صراحتا از این میگوید که پوششی کسی نیست و قاضیزاده هاشمی نیز ساز خود را کوک کرده است. آقایان رضایی و جلیلی هم که از ابتدا کمتر حاضر به بیان صریح حمایت از رییسی بودند، حالا هر روز بهنحوی سعی دارند گلیم خود را از آب بیرون بکشند.
آنچه اما این گزاره درخصوص ناروشن بودن مسیر پیروزی رییسی را تاحدودی محتملتر میسازد، ضعف او در کار تشکیلاتی و ستادی است؛ حال آنکه این فقره ازجمله مهمترین مسائل در هر کارزار انتخاباتی است. بدینترتیب درحالی که اساسا همین ضعف در کار ستادی و نیز احتمال ناکامی رییسی در مناظرهها، منجر به آن شد که چهرههای دیگر اصولگرا نیز وارد گود شده و او را پوشش دهند، حال که عملا رقیب جدی از اردوگاه اصلاحطلبان مقابل رییسی نیست و این اصولگرایان حضور خود را از این حیث ناموجه یافتهاند، به نحوی سعی در تغییر موضع داشته و میخواهند حالا که به اینجا رسیدهاند، شانس خود را بیازمایند. این رویه و مرام البته در اردوگاه اصولگرایان مسبوق به سابقه است اما همزمان بالاگرفتن اختلاف در ستاد ابراهیم رییسی، بر احتمال تحقق تکروی اصولگرایان افزوده است.
این نکته البته شایان ذکر است که باتوجه به نظرسنجیهای موجود علیرغم تمامی این موارد همچنان رییسی پیروز انتخابات خواهد بود اما آنچه در عین حال باید درنظر داشته باشیم، شرایط خاص سیاستورزی در ایران و بهخصوص روحیات جامعه ایرانی در بزنگاههای انتخاباتی و بهطور دقیقتر رفتار انتخاباتی شهروندان ایرانی است. ویژگی جالبی که باعث شده نتیجه انتخابات مختلف در ادوار گوناگون در دقیقه ۹۰ تغییر کند و آنچه هیچکس انتظارش را نمیکشد، جامه عمل بپوشد.