سخنگوی دولت گفت: از یاد مردم نرفته که در همین چند سال پیش آوردن نام برجام مثل بیان یک امر کفرآمیز تلقی میشد اما امروز خیلیها به دیدگاه دولت نزدیک شدهاند و در مورد تعامل سازنده با جهان بدون اصل زورگوییها سخن میگویند و از این بابت خوشحالیم.
علی ربیعی روز سهشنبه در ادامه نشست خبری و در پاسخ به این سوال که چه موانعی برای پایان زودهنگام تحریمها وجود داشته است؟ گفت: مانع عمده ای بر سر مذاکرات احیای برجام نیست و همانطور که پیشتر گفته شد، تفاهمهای اصولی درباره اقداماتی که طرفین برای بازگشت به نص صریح توافق برجام باید انجام دهند، بدست آمده است.
وی ادامه داد: طبیعی است که بخاطر پیچیدگیهایی که در اثر تحریمهای متعدد در دولت ترامپ ایجاد شد و اینکه اقدامات ترامپ بیپاسخ نبود و ما پیشرفتهای هستهای خود را دنبال کردهایم، این دو اتفاق باعث شده جزییات زیادی مورد بررسی و بحث قرار بگیرد اما هیچ کدام از این موانع غیرقابل عبور نیستند و با اراده سیاسی در پایتختها این اختلافهای جزئی هم به پایان خواهد رسید.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری ابراز امیدواری کرد که تا پیش از انتقال تصدی دولت بتوانیم احیای کامل برجام را اعلام کنیم.
وی اضافه کرد: مذاکرات وین به هیچ وجه تحت تاثیر انتخابات و نتایج آن نیست و بر اساس رویه مستقل و قانونی خود و در چارچوب سیاستهای کلی نظام و با هدایت مقام معظم رهبری تا رسیدن به نتیجه مطلوب ادامه خواهد داشت.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: همانطور که بارها گفته ایم، دولت مصمم است رسالت خود را انجام داده و کشور را بدون تحریمهای غیرقانونی تحویل دولت آینده بدهد.
ربیعی درباره این اظهارات رییس جمهوری که دولت مقابل آنهایی که میخواهند رفع تحریمها را به تأخیر بیندازند میایستد، گفت: هیچ بنبستی در مذاکرات وین وجود ندارد. مذاکرات به مرحلهای رسیده که باید در مورد تعداد معدودی از مسائل کلیدی تصمیمگیری شود و این مسائل هم دقت و وسواس و زمان مورد نیاز خود را میطلبد.
وی اضافه کرد: ما نه اجازه میدهیم که گفتوگوها فرسایشی شود و نه تعجیلی برای رسیدن به توافق داریم. ملاک و سنجه ما حقوق ملت و تامین منافع عالی مردم و نظام است. تیم گفتوگو کننده ما نیز در همین چارچوب حرکت کرده و دستورالعملهای مرکز را طابق النعل بالنعل جلو برده است. اگر گفتوگوها نیاز به تصمیماتی در تهران داشته باشد، قطعا این تصمیمات در پایتخت گرفته میشود.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری اظهار کرد: انتخابات برکات زیادی دارد. برخی از افراد که طی سالهای اخیر حتی حاضر نبودند که فشار تحریم را در وضعیت اقتصادی کشور به رسمیت بشناسند؛ سالها با پذیرش ما برای کنوانسیون های FATF مخالفت میکردند و نوعی باج دادن تلقی می کردند و در برخی موارد مانند سیاستهای دولت در دفاع از آزادیهای قانونی شهروندان در فضای مجازی مخالف بودند، امروز پیشگامتر از دولت دنبال رفع تحریمها هستند و از این بابت خیلی خوشحالیم و از گشایش در فضای مجازی صحبت میکنند. البته ما از همین مواضع در جهت دفاع از حقوق مردم، استقبال میکنیم و آن را به فال نیک میگیریم.
ربیعی با بیان اینکه امروز خیلیها به دیدگاه دولت نزدیک شدهاند و در مورد تعامل سازنده با جهان بدون اصل زورگوییها سخن میگویند، گفت: از یاد مردم نرفته که در همین چند سال پیش آوردن نام برجام مثل بیان یک امر کفرآمیز تلقی میشد و انگار حرف کفرآمیز بیان میکنید.
سخنگوی دولت با بیان اینکه امروز مصلحت ملت این است که حق ملت را از جامعه جهانی بستانیم، گفت: امروز همنوایی عمومی در کشور درباب تحریم به مثابه یک جنگ تحمیلی ابزاری علیه شکل گرفته است. اما با یک موج القایی جدید نیز روبرو شده ایم. عدهای با فرافکنی از عدم مشارکت احتمالی مردم در انتخابات، میگویند این بیمیلی به خاطر عملکرد دولت در سالهای اخیر است.
وی اضافه کرد: دولت به دنبال آن است این اتفاق نیفتد اما عدهای با این اقدام شروع کردند بگویند که تفکر دولت بر مشارکت گسترده و حداکثری تاثیر گذاشته است این خیلی بی انصافی است اگر احتمالی میدهید نتیجه آن را گردن دولت نیندازید. اگر استدلال شما درست باشد منطق و تجربه نشان میدهد هرگاه مردم به آینده امید داشته باشند بیشتر مشارکت میکنند.
ربیعی با تاکید بر لزوم امید بخشی به مردم گفت: برای افزایش سرمایه نظام و حضور پرتوان در عرصههای خارجی باید مشارکت حداکثری داشته باشیم و توصیه دولت به مردم شریف ایران حضور داشتن پای صندوقها و مشارکت با هر سلیقهای است.
سخنگوی دولت تصریح کرد: زمانی که دولت نجیبانه با سکوت فقط به دنبال مشارکت حداکثری است این گونه بیانات نوعی نیش زدن به جامعه است. اگر مردم به آینده امید داشته باشند و توانایی انجام آن را در نامزدها ببینند، برای تغییر وضعیت موجود اتفاقاً مشارکت بیشتری هم خواهند داشت.
مناسبات ایران و ونزوئلا علیه هیچ کشور ثالثی نیست
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری درباره سفر دو کشتی نیروی دریایی ایران به ونزوئلا گفت: امر غیرطبیعی در مناسبات دوستانه و مرسوم میان ایران و ونزوئلا وجود ندارد و جمهوری اسلامی ایران حق سلب ناپذیر خود میداند که با همه ملتهای جهان و بر اساس قوانین و مقررات بینالمللی روابط دوستانه خود را در همه ابعاد اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و نظامی ادامه دهد و به منظور تقویت همکاریهای دوجانبه و صلح بین المللی این روابط را پیگیری کند.
وی افزود: کشتیهای نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران همواره به منظور اهداف صلح آمیز از جمله مبارزه با دزدان دریایی، قاچاقچیان و حفاظت از محیط زیست در منطقه و مناطق پیرامونی فعالیتهای مثبت و موفقی داشته است.
ربیعی تصریح کرد: مناسبات ما با ونزوئلا علیه هیچ کشور ثالثی نیست و دلیلی برای نگرانی از این روابط وجود ندارد.
سخنگوی دولت اضافه کرد: استفاده از واژه «تحریک آمیز» برای توصیف این مناسبات، یک انتخاب نادرست و بدبینانه در استفاده از کلمات است و نیات واقعی ما را برای برخورداری از ارتباطات سازنده با همه ملتهای جهان از جمله ونزوئلا منعکس نمیکند.
وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران در اوج شرارت ترامپ دست دوستی به منطقه داد و دیدگاه ایران در مبارزه با تروریسم و صلح امنیت روشن است.
انتشار فایل صوتی ظریف توطئه ای علیه دولت و نظام بود
ربیعی با تشریح آخرین وضعیت پرونده فایل صوتی وزیر امور خارجه، گفت: وزارت اطلاعات کارش را انجام داد و مدارک لازم را به آنها تحویل داده ایم. برای من رفتن به آنجا سخت بود اما تسهیل بررسی را بیشتر آماده کرده ام.
وی افزود: طبق اطلاع رسانی از سوی قوه قضاییه در این ارتباط، پروندهای در دادسرای تهران تشکیل شده است. این پرونده را تیمهای تخصصی از ضابطان وزارت اطلاعات، سازمان اطلاعات سپاه و مرجع قضایی در یک تیم مشترک قضایی، امنیتی و اطلاعاتی پیگیری می کنند.
سخنگوی دولت گفت: حتما به محض دستیابی به نتیجه، اطلاعرسانی خواهند کرد. اجازه دهید دوستانی که مسئول شدهاند پیگیری را کامل و سپس اطلاعرسانی کنند.
ربیعی تصریح کرد: آنچه مشخص است این است که انتشار این فایل توطئه ای علیه دولت و نظام بود. معتقدم به این که مجموعه نظام را هدف قرار داده بودند و اگر مطالب به موقع خود و با ویرایش منتشر میشد اتفاقی نمیافتاد و امیدوارم به زودی این موضوع روشن شود.
جعل واقعیتها، مردم را نه تنها از دولت بلکه از کارآمدی نظام ناامید میکند
سخنگوی دولت در پاسخ به ایرنا که چرا نامزدهای انتخاباتی در تبلیغات خود به دو موضوع تحریم و کرونا اشاره نمیکنند، گفت: متاسفانه این رویه ای بوده که به رغم تلاش و خواهش دولت برای پرهیز از تحریف و نادیده گرفتن مسائل تحریم، در سه سال گذشته شاهد آن بودیم و تاثیر بسیار زیادی در جعل واقعیتها و ناامید کردن مردم داشت و امروز آثار آن را در بی تفاوتی طیفی از مردم نسبت به کارآمدی نظام میبینیم.
وی ادامه داد: فکر کردید دامنه نارضایتی مردم به دولت محدود می شود، اینطور نیست مردم را از کل نظام ناامید می کنید. ما تنها کشور جهان بودیم که همزمان با آوار شدن حجم بی سابقهای از تحریمهایی که یک ملت به خود دیده و در جنگ سرد هم مشاهده نشد و شیوع کرونا که ضربات دیگری به اقتصاد کشورمان وارد کرد، مواجه بودیم.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری گفت: بحرانهای همپوشان درآمد کشور ما را به کمتر از یک دهم سال های پیش از تحریم و کرونا کاهش داد در حالیکه هزینههای اداره کشور به بخاطر تورم و افزایش هزینههای زندگی و درمان، به چندین برابر رسید و مجبور شدیم حجم زیادی از نقدینگی را به سمت جبران خسارتها و بنگاهها و مشاغل ببریم.
وی افزود: این بی انصافیها ظلم مضاعفی نه فقط به دولت بلکه به مردم هم بود و مردم را از درک واقعیتها محروم و به امیدشان آسیب وارد کرد.
سخنگوی دولت خاطرنشان کرد: امروز هم گاهی میبینیم که برخی جریانهای سیاسی و اظهارات مطرح شده در تبلیغات انتخاباتی، با کلی گوییهای بی نتیجه و فرافکنی، همچنان دیواری کوتاه تر از دیوار دولت پیدا نمیکنند و به روند تحریف واقعیت ها ادامه میدهند. دولت برخلاف افراد و نهادهایی که منافع جناحی را بر مصلحت ملی ترجیح داده اند، در سالهای اخیر که زیر فشار حداکثری تحریمها بودیم، مصلحت عمومی را به منافع دولت که در گفتن واقعیتها بود، ترجیح داد، سکوت کرد و شلیک تیر از رو به رو توسط جنایتکارترین دولت معاصر آمریکا و پرتاب خنجر از پشت سر را تحمل کرد.
ربیعی اضافه کرد: اما این را هم میدانیم که نه تنها تاریخ به خوبی و در آینده با افشا شدن واقعیتهای مکتوم قضاوت خواهد کرد بلکه مردم ما در عصر ارتباطات جمعی آگاهتر از آن هستند که فریب تحریف واقعیتها را بخورند و تسلیم شعارهای توخالی و فرافکنیهایی ناشی از ضعف شوند.
ربیعی درعین حال گفت: دولت البته مانند هر دولت دیگری در جهان و ایران و همه قوا، کاستیها و ناکامیهایی داشت که قابل کتمان نیست اما این دولت افتخار می کند که کشور را از یکی از سختترین گردنههای تاریخی که بعد از جنگ تحمیلی بی سابقه بود، به رغم تلخی و سختی تحمیل شده بر طبقات پایین جامعه نسبت به آنچه که تحریم گران میخواستند بر سر مردم و ایران بیاورند، در نهایت به سلامت و با کمترین هزینه ممکن عبور داد.
دستیار ارتباطات اجتماعی رییس جمهوری افزود: امروز با اطمینان میگویم که کشور از سربالایی تحریمها و کرونا عبور کرده و به سراشیبی افتاده است. و امیدوارم روزهای امید بخش آینده نه چندان دور را جامعه ببیند.
ربیعی با بیان اینکه دولت آینده فارغ از اینکه متعلق به کدام جریان سیاسی باشد، میوه مدیریت استقامت مردم در سختیها و ممارست دولت را خواهد چید، گفت: پیش بینی میکنم در یک سال آینده با توجه به رفع تحریم ها و رفع کرونا حتی با یک مدیریت متوسط شاهد کاهش نرخ ارز و کاهش نرخ تورم خواهیم بود؛ البته اگر مدیریت منابع و هزینهها بهخوبی انجام نگیرد این دوره رونق، ممکن است عمر کوتاهی داشته باشد. البته یک دولت فقط با سرمایه اجتماعی بالا میتواند جامعه را در سراشیبی ها بهطور امن و کنترل شده به مقصد برساند.
سخنگوی د ولت ابراز امیدواری کرد که در طول تبلیغات، به جای حمله و نفی تلاشهای دولت، برای مدیریت بستری که دولت مقدمات آن را تا حد مقدور با توجه به محدودیتها و امکانات فراهم کرده، برنامهها اعلام شود و نخبگان جامعه و مردم بتوانند در فضایی آزادانه و رقابتی به نقد و بررسی این برنامه بپردازند و فرد اصلح برای اداره قوه مجریه را انتخاب کنند.