کد خبر: ۷۱۲۰۶
تاریخ انتشار : ۰۱ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۴:۴۹

شریعتمداری: محافظه‌کاری یک تهمت است!

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: حسین شریعتمداری، مدیر مسوول روزنامه كیهان گفت: مجلس ششمی ها خیلی زود نشان داد كه همخوان و هم خون انقلاب نیستند من نمی‌گویم همه‌شان، اما بعضی‌هایشان كه اندك هم نبودند این‌گونه بودند. 

وی طی سخنانی با عنوان " بررسی عملكرد مجالس ششم و هفتم شورای اسلامی" كه از سوی بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق(ع) برگزار شد با بیان این كه پس از پیروزی انقلاب امام(ره) اصرار داشتند كه مبانی اسلام در ساختار انقلاب نهادینه شود گفت: همان موقع عده‌ای اظهار می‌كردند كه حالا چه اصراری است اما امام(ره) به این موضوع تاكید می كردند و 12 فروردین ماه 58 رفراندوم نوی نظام را برگزار كردند.

شریعتمداری تصریح كرد: پس از آن امام (ره) بلافاصله موضوع قانون اساسی را مطرح كردند و پس از انقلاب جریاناتی كه قصد عدول از بستر تعریف شده را داشتند خود به خود كنار زده می‌شدند.

مدیر مسوول روزنامه كیهان با بیان این مطلب كه با این نگاه می‌توانیم به سراغ فرمایش اخیر مقام معظم رهبری برویم كه تاكید كردند مردم به ارزش‌های انقلاب و كسانی كه به دنبال ارزش‌ها هستند رای می‌دهند، خاطرنشان كرد: مردم در اندیشه‌های‌شان اشتباه نمی‌كردند بلكه گاهی در یافتن مصادیق دچار اشتباه می‌شدند به عنوان مثال رای خیلی بالای مردم به بنی صدر عمدتا به خاطر این بود كه وی خود را به امام(ره) نزدیك نشان می‌داد.

وی با اشاره به مجلس ششم اظهارداشت: این مجلس خیلی زود نشان داد كه همخوان و هم خون انقلاب نیست من نمی‌گویم همه‌شان، اما بعضی‌هایشان كه اندك هم نبودند این‌گونه بودند.

به گفته شریعتمداری بعضی‌هایشان هم همراه قافله می‌رفتند و اخیرا در جریان ردصلاحیت‌ها و تایید مجدد بعضی‌ها آمدند و گفتند كه ما از آنچه كه در جریان تحصن رخ داد توبه می‌كنیم و اشتباه كردیم.

مدیر مسوول روزنامه كیهان با تاكید بر این عقیده كه بسیاری از عملكردهای مجلس ششم پا بیرون گذاشتن از چارچوب بود، افزود: مجلس ششم داعیه اصلاحات داشت این در حالی است كه اصلاحات یك ارزش است همانطور كه مقام معظم رهبری هم اشاره به اصولگرایی اصلاح طلبانه و اصلاح طلبی اصولگرایانه داشتند.

شریعتمداری با اشاره به این كه اصلاحات سامان دادن به نابسامانی‌ها و هنجار بخشیدن به ناهنجاری‌ها است، گفت: اصلاحات همیشه درحلقه نظام است و اگر اهدافشان در دایره نظام باشد اصلاحات است. اما اگر بیرون باشداصلاح طلبی نیست؛ بلكه نوعی براندازی است.

به عقیده وی بسیاری از اهداف اصلاح طلبان بیرون از دایره بود و بسیاری از خواسته‌ها با مبانی تعریف شده انقلاب و نظام در تناقض و تغایر بودند.

وی با اشاره به لوایح دوقلو و هم چنین تاكید بر این كه می‌توانیم قرائت‌های مختلف از اسلام داشته باشیم، ابراز عقیده كرد: همه قرائت‌های آنها از اسلام این بود كه اسلام‌شان ظلم ستیز نیست و محمدرضا خاتمی نایب رییس مجلس ششم نامه ای به عسگر اولادی نوشت و با صراحت از سكولاریسم دفاع كرد.

وی افزود: به لوایح و طرح‌های مجلس ششم نگاه كنید چه آنهایی كه تصویب شد و چه آنهایی كه در شورای نگهبان رد شدند. برای مثال طرح سه فوریتی تهیه كردند كه ایران ملزم باشد پروتكل الحاقی رابپذیرد یا طرحی ارایه كردند كه گزینش‌ها برداشته شود.

وی در عین حال خاطرنشان كرد: در گزینش‌ها مشكلات و تنگ نظری‌هایی بوده اما این كه اساس گزینش را نفی كنیم به معنی نفی شایسته‌سالاری است.

به عقیده وی وقتی شعار داده می‌شود زنده باد مخالف من، در بسیاری موارد زنده باد مخالف نظام بود و دیدیم كه شعار توپ ، تانك ، بسیجی دیگر اثر ندارد، هم دادند.

مدیر مسوول روزنامه كیهان با اشاره به این كه پس از پایان قدرت این طیف، بعضی از افراد منصف‌ترشان با صراحت اعتراف كردند كه مشكلات ما این بود كه به مشكلات مردم توجه نمی‌كردیم، گفت: آنها اعتراف كردند كه ساختار شكنی كردند و پشت كردن مردم به این جریان كه از انتخابات شورای دوم آغاز شد یك چیز طبیعی بود و مردم احساس كردند كه در تعیین مصداق اشتباه كرده‌اند.

شریعتمداری تصریح كرد: مردم پس از این كه این طیف را هم آزمودند متوجه شدند كه این‌ها آن چیزی كه می‌خواستند نبودند البته پیش از اصلاحات هم كسانی كه قدرت را در دست داشتند به خواسته‌های مردم به ویژه توده‌های محروم توجه زیادی نداشتند از این رو مردم به نوعی از آنها گریختند.

شریعتمداری با بیان این عقیده كه اصلاح‌طلبان خودشان تحلیل داشتند كه رای آری به آنها نیست ؛بلكه نه به جریان قبلی است افزود: در این میان پس از اصلاحات كسانی آمدند و در گرماگرم این ماجرا شعارهای اصلی انقلاب را مطرح كردند كه اصول گرایی یعنی همین.

وی با اشاره به این كه این به این معنا نیست كه اصولگرایی در یك حزب تعریف شود، گفت: مقام معظم رهبری هم احزاب بزرگ را به صورت تكی و هم احزاب كوچك‌تر را به صورت چندتایی دعوت می‌كردند و موارد را به آنها متذكر می‌شدند.

شریعتمداری تاكید كرد: زمان انتخابات شعارها به هم نزدیك می‌شود اما آنچه كه روی تابلوی گروه‌ها نوشته شده با آنچه در شناسنامه هویتی شان است انطباق دارد یا نه؟

وی با اشاره به این كه تابلوها همیشه شبیه به هم است گفت: در زمان انتخابات همه به دنبال مطالبات مردم، پیروی نظرات امام (ره) خواهان منافع ملی و ... هستند وشعارهایی داده می‌شود كه مورد توجه مردم است، اما این كه این شعارها كجا مصداق دارد بحث‌های مختلفی است.

شریعتمداری در پاسخ به سوال یكی از دانشجویان مبنی بر این كه آیا تایید می‌كنید كه نظام در پی طرد اصلاح طلبان است؟ گفت: نظام در پی طرد كسانی است كه تابلوی همراهی با نظام و مردم را بلند می كنند اما در واقع همراه نیستند.

وی در رابطه با رد صلاحیت‌های صورت گرفته اظهار كرد: امام(ره) فرمودند كه میزان حال فعلی است و از سویی اظهار كردند كه باید به سوابق آدم ها مراجعه كرد.

به عقیده شریعتمداری این كه به سوابق مراجعه شود بسیاری از احزاب و افراد می‌توانند سوابق نامطلوبی داشته باشند، اما بعدها انكار كنند. اما این كه میزان حال فعلی است برای كسانی است كه سابقه خوبی دارند اما در حال حاضردیگر آن هویت قبلی را ندارند.

مدیر مسوول روزنامه كیهان ادامه داد: در درون این جبهه كسانی كه زلف‌هایشان را با دشمن‌های بیرونی گره زده‌اند وجود دارند و كسانی كه اساسا همخوان و هم خون با انقلاب و مردم نیستند دیده می شوند و سوابقشان هم همراهشان است و به طوری كه نیازی به مراجعه به اسناد محرمانه و سری نیست.

شریعتمداری با اشاره به شعار فشار از پایین و چانه زنی ازبالا اظهاركرد: تعجب می‌كنیم وقتی كه این شعار چندی قبل از اصلاح طلبان از سوی جورج سروس مسوول بنیاد سروس مطرح شده است یا وقتی برخی می‌گفتند خاتمی گورباچف است و باید جایش را با یلتسین عوض كند می‌بینیم كه چند هفته قبل همین شعار از سوی متخصص امور سابق شوروی مطرح شده بود.

وی با بیان این مطلب كه شعار نافرمانی مدنی یك شعار بیرونی است، تصریح كرد: اگر یك دفعه یا دو دفعه این موضوعات اتفاقی باشد بحث دیگری است. اما اگر خطا مداوم شد دیگر خطا نیست خبط است.

وی درپاسخ به سوالی در رابطه با گروه‌های چپ و راست در ایران گفت: اساسا معتقد به راست و چپ نیستم. ما در اینجا نه راستمان راست است و نه چپمان چپ. چرا كه اینجا چپ هم طرفدار اقتصاد آدام اسمیت است هم طرفدار آمریكاست و هم لیبرال در صورتی كه در دنیا چپ معنی دیگری دارد.

وی با بیان این كه محافظه كاری یك تهمت است، گفت: محافظه كار به كسی گفته می‌شود كه آرمان ثابتی ندارد و برای حفظ قدرت حاضر می‌شود با هر كسی مسامحه كند.

شریعتمداری در رابطه با ترافیك شخصیت‌های اصولگرا گفت: اگر منظور این است كه شخصیت‌های اصولگرا متعدد هستند كه چه بهتر؛ چرا كه در این شرایط از تعداد زیاد چند نفر معدود انتخاب می‌شوند كه این یك حسن است.

وی در رابطه با وحدت اصولگرایان نیز گفت: صحبت از وحدت در میان است. سلیقه‌های متفاوت باید فدای اصول مبنایی شوند. اما بعضی وقت‌ها دوستانمان می‌خواهند هم سلیقه خودشان را داشته باشند هم متحد شوند.

مدیر مسوول روزنامه كیهان با بیان این كه در این دوره اصولگراها از تجربیات گذشته استفاده كرده‌اند، گفت: آنها 5+6 را مطرح كردند كه ما گفتیم 5 را بردارید و عدد دیگری بگذارید چون 5+1 ذهنیت خوبی ندارد.

شریعتمداری تاكید كرد: فرمول اصولگرایان فرمول خوبی بود كه افرادی انتخاب شدند و برخی كه در لیست جای نگرفتند به خاطر این بود كه توسط اعضا رای نیاوردند.

وی گفت: این كه جریانات دیگری هم در پی لیست هستند اما تا اینجا كه احساس می‌شود لیست دیگری به احتمال زیاد نمی آید.

شریعتمداری افزود: در اینكه برخی از مشكلات اقتصادی وجود دارد تردیدی نیست. گرانی ، تورم و مسائلی از این قبیل وجود دارند. اما یك فرمول اینجا هست و این كه اصل ماجرا در عدالت اقتصادی توزیع عادلانه ثروت است.

وی با اشاره به این كه تولید ثروت یك امتیاز بزرگ اقتصادی است اظهار داشت: اما این كه آیا با تولید انبوه ثروت به عدالت اجتماعی هم می‌رسیم باید گفت هنوز نه و در شرایطی به عدالت اجتماعی می رسیم كه به توزیع عادلانه ثروت هم برسیم.

شریعتمداری با بیان این مطلب كه توزیع ثروت از كانون‌های اختصاصی بیرون آمده و دارد عادلانه توزیع می‌شود، افزود: اما این كه دقیقا به نتیجه رسیده است این چنین نیست و كار طول می‌كشد.

وی خاطرنشان كرد: ما بعضی وقت‌ها انتقادهای خیلی تندی هم به دولت داریم. اما واقعیت این است كه دولت، دولت عدالت خواهی است و این كه برای خودشان كاری كرده باشند این طور نیست و جلوی بسیاری از اسراف‌ها را گرفته‌اند.

وی در رابطه با این كه در بین اصولگرایان توجه به تخصص كمتر است، گفت: مجموعه تخصص جمع آمده در هیات دولت كنونی به مراتب بیشتر از قبل است. چه از رییس جمهور بگیریم و چه بسیاری از وزرا.

در ادامه یكی از دانشجویان اظهار كرد كه چرا به سخنان فرمانده سپاه در حمایت از اصولگرایی اعتراض كردید؟ این دانشجو هم چنین به كسب جایزه منتقد منصف از سوی شریعتمداری اشاره كرد.

مدیر مسوول روزنامه كیهان در پاسخ به این اظهارات گفت: ما برای جشنواره‌ها اثری نمی فرستیم این دفعه هم نفرستادیم اما خودشان جایزه دادند و سرو صدای خیلی‌ها بلند شد.

وی تصریح كرد: در مورد موضع سردار جعفری در یادداشتمان گفتیم كه مقصود ایشان از اصولگرایی مفهوم اصولگرایی است نه به معنای یك حزب و جناح اما متاسفانه ایشان دربیان نظرشان موفق نبودند و طوری صحبت كردند كه چنین تلقی می‌شود و ما نیز آن را به عنوان خطای لفظی عنوان كردیم و این كه گفتیم پوزش بخواهند پوزش از این سهو بیان است. مثل این كه می‌خواهید بگویید تقی بگویید نقی و این سهو بیان است.

مدیر مسوول روزنامه كیهان ادامه داد: از بیان بیرونی ایشان هم بر می‌آید كه منظورشان یك جناح خاص است اما وقتی با صراحت اعلام می‌كند كه نظر من این نبوده، همه باید بپذیرند.

وی افزود: سردار جعفری شخصی است كه همه چیزش را برای امام داده و شرایط هم نشان می‌دهد كه سهو البیان بوده پس دیگر باید پذیرفت.

وی در رابطه با سایتی كه به سید حسن خمینی توهین كرده است، گفت: این كه افراد این سایت وابسته به دولت هستند یا منتقد دولت در این رابطه ما همان ابتدا دو احتمال دادیم ؛ این كه نزدیك به دولت هستند و البته این را هم رد نكرده‌ایم كه به نزدیكی به دولت تظاهر كرده باشند و یك احتمال دیگر این كه در آنها نفوذ شده است.

وی با بیان این كه از آن موضوع سوء استفاده‌های زیادی شد، افزود: ما دو هفته پیش از آن موضوع خیلی محترمانه به یكی از نظرات سیدحسن خمینی نقدی داشتیم اما حریم ایشان و حریم آن باید حفظ شود.

وی با اشاره به این كه مدیر این سایت یك مصاحبه هم با ایرنا كرده و گفته ما اتفاقا منتقد سخت دولت واحمدی نژاد هستیم، گفت: ایشان در تماس با ما هم قبول كردند كه نوع برخوردشان خطا بوده اما عنوان كردند كه این كه نفوذی دركار بوده این چنین نیست و آنها می خواستند نقدی را مطرح كنند كه زبانش گزنده بوده است.

به گفته شریعتمداری مدیر این سایت اظهار كرده كه خود شما هم وقتی یك كسی حرف امام را تغییر داد به شدت اعتراض كردید و ما هم خواستیم همین كار را بكنیم.

شریعتمداری اظهار كرد: واقعیت هم این است كه این سایت متعلق به دولت نیست و برداشت اولیه ما خطا بوده است.

وی در پاسخ به سوالی در رابطه با رایزنی‌ها با شورای نگهبان گفت: تایید صلاحیت‌ها و بررسی صلاحیت‌ها یك روال قانونی دارد. اول هیات‌های اجرایی بعد، هیات نظارت و بعد هم شورای نگهبان و این مراحل پلكانی نشان دهنده این است كه احتمال خطا منتفی نبوده است و در این میان بسیاری از عدم احراز صلاحیت‌ها هم به این دلیل بوده كه مدارك كافی نبوده است.

وی افزود: شاید در مراحل بعدی مدارك جدیدی ارایه كردند كه قبلا ارایه نكرده بودند یا برخی سوء تفاهم‌ها بوده و یا برخی توبه كردن‌ها بوده است.

وی در رابطه با فعالیت انتخاباتی قالیباف و رضایی گفت: همه مجازند فعالیت انتخاباتی كنند اما این دو نفر هم به 5+6 دعوت شده‌اند و قرار شد لیست مورد نظرشان را بدهند. اما این دو برادر لیستی ارایه نكرده‌اند اما این كه در پی ارایه لیست جدید باشند بعید به نظر می‌آید.

وی در پاسخ به اظهارات یكی از دانشجویان مبنی بر این كه روزنامه‌های اصلاح طلب اتاق فكری دارند كه مباحث‌شان را هماهنگ می كنند گفت: اتاق فكری نیست اما یك قاعده نانوشته وجود دارد و كسانی كه هم عقیده هستند خود به خود به یك توافق نانوشته می‌رسند.

وی دررابطه با مجلس هشتم اظهار كرد: شواهد نشان می‌دهد كه اكثریت مجلس آینده در اختیار اصولگرایان خواهد بود.

وی هم چنین به موضوعی براین اساس اشاره كرد كه آنهایی كه ده میلیارد تومان پیشنهاد می‌كنند كه ما به یك موضوع در روزنامه نپردازیم خیلی كارهای دیگر هم می‌كنند.

وی با بیان این عقیده كه بخشی از جریان مقابل نیازی به تولید اندیشه ندارد، گفت: برای این كه آنها اندیشه‌هایشان را از فرد گرفته‌اند و اجاره‌ای است به عنوان مثال یكی از روزنامه‌ها مقالات سایت فارسی bbc را برمی‌داشت و با اسم شخصی دیگر در روزنامه قرار می داد.

شریعتمداری ابراز عقیده كرد: چندین قرن است كه اندیشه غرب حاكم است؛ بنابراین این گروه نیازی به تولید اندیشه ندارند و به طور عمده نشریات‌شان پر از نظرات دیگران است.

وی جامعه مدنی برای مردم ایران را یك اهانت عنوان كرد و گفت: جامعه مدنی برای 200 سال پیش اروپا است و آقای خاتمی هم زود متوجه این موضوع شدند كه جامعه مدنی برای مردم انقلابی ایران اهانت است.

وی نقطه قوت ما در تقابل با غرب را داشتن پیام و نقطه ضعف‌مان را رسانه عنوان كرد.

مدیر مسوول روزنامه كیهان در پاسخ به سوال دیگری در رابطه با سردار جعفری گفت: وقتی سردار جعفری میگوید منظورش این نبوده خوب منظورش نبوده دیگر. در این میان دیگران هم سعی كردند سو استفاده كنند اما دیگر فكر می كنم كه ماجرا تمام شده است.

وی هم چنین اظهار كرد: واژه اصولگرایی اولین بار از سوی روزنامه كیهان مطرح شد .

وی در رابطه با سیاست‌های اقتصادی خاتمی و هاشمی رفسنجانی گفت: تیم اقتصادی خاتمی به طور عمده همان تیم هاشمی بودند و دیدگاه‌ها همان دیدگاه ها بود. البته در دوره هاشمی رفسنجانی مقداری از دیدگاه ها تامین شد.

وی با بیان این عقیده كه در دوره هاشمی لفت و لیس‌ها وجود داشت ودر دوره خاتمی هم بود گفت: این لفت ولیس‌ها حالا هم است اما زمینه‌ها دارد از آنها گرفته می‌شود.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۸:۲۱ - ۱۳۸۶/۱۲/۰۱
0
0
با سلام وقتي توجيهات اقاي شريعتمداري در رابطه با سايت توهين كننده به حاج حسن اقا را مي خوانم نا خود اگاه به ياد حديث پيامبر اكرم ص در رابطه با عمار ياسر و شهادتش توسط سپاه معاويه و توجيه عمر عاص مي افتم
ناشناس
|
-
|
۱۸:۲۴ - ۱۳۸۶/۱۲/۰۱
0
0
آيا اصول گرايي بركشت به عصر جاهليت نيست

شما همان هايي هستيد كه نشان دادن يك پيراهن خونين توسط يك جوان را برنتافتيد و او هنوز بدون دليل در زندان است
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین