آفتابنیوز : آفتاب: دبیركل جامعه اسلامی مهندسین با اشاره به لیست جبهه متحد اصولگرایان گفت: «این وحدتی كه از آن حرف میزنیم نسبی است چراكه هیچ زمانی امكان حصول 100 درصد وحدت وجود دارد. توصیه ما این است كه لیستهای موازی تولید نشود و تا جایی كه اطلاع داریم جریانهای رسمی سیاسی هم از لیست واحد اصولگرایی حمایت میكنند، ولی ممكن است عدهای این لیست را برنتابند».
به گزارش خبرنگار سیاسی آفتاب محمدرضا باهنر طی سخنانی در جلسه ماهانه جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینكه «از ابتدا گفتهایم اگر وحدتمان به یك مرحله 90 درصدی برسد، موفقیت بسیار خوبی است» افزود: «اكنون هم به این امر نزدیك هستیم، اگرچه ممكن است چند درصدی سازهای ناسازی را كوك كنند. الان هم 30 نفر لیست جبهه متحد قطعی شده است مگر این كه یک اتفاق غیر مترقبه بیافتد و كسی داوطلبانه كنار برود و یا این كه حادثهای اتفاق بیافتد».
وی درباره لیست ارائه شده توسط جبهه متحد اصولگرایان با بیان اینكه «ایرادات موردی و از زاویههای تنگ را وارد میدانیم» افزود: «هیچكس نمیتواند ادعا كند كه این لیست جامعترین و قدرتمندترین لیست است، ولی ساز و كار و فرآیند جبهه متحد اصولگرایی همه تلاش خود را كرده و به این لیست رسیده است و الان هم وقت تغییر آن وجود ندارد».
باهنر ادامه داد: «به هر حال انتقادهایی وارد است، ولی هزینه وحدت اصولگرایی تنازل از برخی توقعات است كه باید همه این تنازل را بپذیریم».
وی همچنین در خصوص پرونده هستهای ایران گفت: «مساله هستهای یكی از فرصتهای اصولگرایان است كه اگر دقت نشود، ممكن است به یك تهدید تبدیل شود».
وی ادامه داد: «یكی از چالشها و فرصتهایی كه در طول سه-چهار سال گذشته به وجود آمده و با اندک غفلتی ممكن است به تهدید تبدیل شود، مساله سیاست خارجی و به خصوص موضوع هستهای است».
وی خاطرنشان كرد: «اگر این مساله درست تحلیل نشود و نقاط ضعف و قوت آن را با یكدیگر مقایسه نكنیم و ذرهای كم بیاوریم آن وقت میتواند توسط رقبا به یك تهدید جدی علیه عملكرد دولت نهم و مجلس هفتم در بخش سیاست خارجی تبدیل شود».
باهنر با اشاره به گزارش اخیر البرادعی اظهار كرد: «تقریبا از نظر توجه به مسائل حقوقی و همراهی فعالیتهای ایران با منشور آژانس، به همه سوالات پاسخ دادهایم و مسوولان آژانس هم ابراز رضایت كردهاند».
وی با بیان اینكه «آژانس در یك مقطع تاریخی یا تحت فشار و یا تحت كم خردی و بیتدبیری پرونده ایران را به شورای امنیت سازمان ملل ارجاع داد» افزود: «در آن شرایط به دلیل فشارها دو قطعنامه علیه ایران صادر شد. برخی تحلیلها مبنی بر این است كه اكنون احتمال صدور قطعنامه سوم منتفی نیست، ولی بسیار ضعیف شده است» .
باهنر با بیان اینكه «آنچه در جریان هستهای داده و گرفتهایم با هم قابل مقایسه نیستند» تاكید كرد: «درآمد اقتدار، درآمد عزت، درآمد پایداری، بیمه شدن از برخی تهدیدات آینده و نیز منافع درازمدت مادی و اقتصادی از جمله تاثیرات مثبت این مساله است».
وی افزود: «مساله هستهای در عین اینكه یک فرصت بسیار خوب برای اصولگرایان و اصولگرایی مجلس و دولت است، ولی اگر كمی سهلانگاری و كم دقتی شود، ممكن است رقبا همین مقوله را تبدیل به یك تهدید كرده و علیه اصولگرایی تبلیغ كنند».
باهنر در ادامه با اشاره به انتخابات مجلس هشتم اظهار كرد: «در این دوره تلاش همه این بود كه اصولگرایان یک جبهه متحد داشته باشند و طبیعی است، لیستی كه از كار درمیآید برای همه مطلوب و ایدهآل نیست، ولی در یك كار جمعی سخت بود كه بتوان بیش از این كاری انجام داد».
باهنر با ابراز تاسف از اینكه «برخی از چهرههای مقبول و قابل در لیست ما قرار نگرفتند» تصریح كرد: ما هم تلاش زیادی كردیم ولی به دلایلی كه گفتم چنین اتفاقی افتاد و برخی افراد معقول مانند غفوریفرد، مظفر، خادم و تعدادی از خانمها مانند خانم فیاضبخش در لیست قرار نگرفتند».
دبیركل جامعه اسلامی مهندسین با بیان اینكه «اگر اصلاحطلبان بخواهند یك لیست ائتلافی 30 نفره در تهران بدهند، افراد دانه درشتی را دارند» تاكید كرد: ممكن است برخی از احزاب آنها با هم تفاهم نكنند و یا تحریم كنند، ولی به هر حال یك رقابت جدی در تهران به وجود خواهد آمد».
نایب رییس مجلس شورای اسلامی كارنامه مجلس هفتم و دولت نهم را كارنامه قابل دفاعی دانست و گفت: انتقاداتی هم وجود دارد، ولی معمولا در این عملكردها روند مهم است و اینكه ببینیم از چه نقطهای شروع كردیم و به چه نقطهای رسیدیم».
باهنر با تاكید بر اینكه «كارهایی كه انجام شده را نباید با كارهای انجام نشده مقایسه كرد» افزود: «كارهای انجام شده محدود و كارهای انجام نشده معمولا نامحدود هستند، ولی قضاوت عادلانه این است كه كارهای انجام شده را با كارهای انجام شده دیگر در مقاطع مختلف مقایسه كنیم».
محمدرضا باهنر در بخش دیگری از سخنانش و در ارتباط با برد و باخت در انتخابات گفت: «نتیجه انتخابات چه موفقیت باشد و چه عدم موفقیت، میتواند برای افراد و تشكلها یك گام به پیش باشد».
نایب رییس مجلس شورای اسلامی پس از پایان جلسه ماهانه جامعه اسلامی مهندسین در جمع خبرنگاران با اشاره به موضوع اخلاق انتخاباتی اظهار كرد: «از آنجایی كه فضای انتخاباتی در كشور ما یك فضای باز است، تعداد كاندیداهایی كه به میدان میآیند زیاد است و طبیعتا بسیاری از این افراد رای نخواهند آورد، بنابراین اولین گام این است كه جریانها و افراد باید آمادگی عدم موفقیت را داشته باشند».
وی با ذكر واژه «اخلاق شكست» تصریح كرد: «این واژه به این معنی است كه اگر كسی موفق نشد، ناامید نشود و به دنبال انتقامگیری نرود و رقابتها بعد از انتخابات باید به رفاقت تبدیل شود. در مقابل هم افرادی كه پیروز میشوند نباید از رقبا انتقام بگیرند یا برخورد حذفی داشته باشند چرا كه عموما مردم از بداخلاقی خوششان نمیآید».
باهنر باهنر در پاسخ به سوالی درباره جریان اصولگرایان اصلاحطلب و این كه این جریان خود را جریان سوم سیاسی كشور میداند اظهار كرد: «متاسفانه به دلیل نداشتن احزاب قدرتمند رسمی سیاسی در زمانهای نزدیک به انتخابات شاهد به وجود آمدن جریانهای تازهای هستیم».