آفتابنیوز : آفتاب: در حالیکه آخرین گزارش مدیر کل آژانس بینالمللی انرژی اتمی بر عدم وجود هیچ مدرکی علیه برنامه هستهای کشورمان تاکید دارد، سفیر بریتانیا در IAEA مدعی شدهاست که «اطلاعات به دست آمده از منابع مختلف» نشان میدهد که ایران ممکن پس از سال 2003 بار دیگر تلاش برای تولید سلاح هستهای را از سر گرفته باشد.
به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس سیمون اسمیت گفت اسنادی که به آژانس بینالمللی انرژی اتمی ارائه شده نشاندهنده فعالیتهایی است که پس از سال ۲۰۰۳ صورت گرفته است. به ادعای سیمون اسمیت اطلاعات بهدست آمده شامل طرح یک کلاهک اتمی و نحوه اتصال آن به موشک است.
نماینده بریتانیا در آژانس مدعی شد: «اسلایدهایی که اولی هاینونن، معاون مدیر کل آژانس درباره طرح ساخت یک کلاهک هستهای و اتصال آن به موشک در ایران نشان داد میتواند حاکی از ادامه برنامه تسلیحات هستهای در این کشور باشد».
این در حالیست که علی اصغر سلطانیه نماینده کشورمان در آژانس بینالمللی انرژی اتمی این ادعاها را تکذیب کرده و این مدارک را جعلی خوانده است.
گزارش برآورد اطلاعات ملی آمریکا نیز پیشتر خاطرنشان کرده بود ایران برنامه تسلیحات اتمی خود را در سال ۲۰۰۳ متوقف کرده است. اما سیمون اسمیت در سخنانی ضدایرانی مدعی شد که برخی از «فعالیتهای نظامی هستهای ایران» قطعا پس از این تاریخ انجام شده است: «معلوم نیست که این پروژه در سال ۲۰۰۴ به طور فعال در حال اجرا بوده و یا آنکه ایران در این تاریخ تنها مشغول بررسی عملکرد گذشته خود بوده است».
اظهارات سفیر بریتانیا پس از ملاقات ۳۵ عضو شورای حکام آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین مطرح شد. در این نشست کشورهای غربی مدارکی از منابع اطلاعاتی گوناگون درباره فعالیتهای اتمی ایران را به اعضا ارائه دادهاند.