مجید تخت روانچی، سفیر و نماینده دائم جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل، در این نامه که به رئیس شورای امنیت ارسال شده، اعلام کرده است: چندین بار در گذشته، از جمله در نامههای خود به رئیس شورای امنیت، به صراحت گفتهام که جمهوری اسلامی ایران در هیچ حمله مسلحانهای از سوی هیچ نهاد یا فردی علیه کارکنان یا تأسیسات آمریکا در عراق، دخالت مستقیم یا غیرمستقیم نداشته است.
وی اضافه کرده است: بنابراین، هر گونه تلاش برای نسبت دادن تصریحی یا تلویحی چنین اتهامی به ایران، نادرست و فاقد حتی بدیهیترین اطلاعات قابل اطمینان برای اثبات بوده و کاملاً بی اساس است و به همین خاطر ما با قاطعیت چنین ادعاهایی را رد کرده و از نظر حقوقی آنها را باطل و فاقد هر گونه اثری میدانیم.
روانچی تأکید کرده است که جمهوری اسلامی ایران تفسیر دلخواه آمریکا از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل برای توجیه حمله نظامی غیرقانونی خود در ششم تیر 1400 به سوریه و عراق را قاطعانه رد کرده و این اقدامات غیرقانونی را که نقض حاکمیت دو کشور منطقه است، شدیداً محکوم میکند.
دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل اضافه کرده است: این استدلال آمریکا که چنین حملاتی برای «بازداشتن» جمهوری اسلامی ایران و به اصطلاح «گروه های شبه نظامی مورد حمایت ایران» از انجام حملات بیشتر به کارکنان یا تأسیسات آمریکا در عراق انجام شده است، مبنای واقعی یا قانونی ندارد؛ چون صرفاً بر یک تفسیر دلبخواه از ماده ۵۱ منشور سازمان ملل بنا شده است و به همین خاطر، این حملات آمریکا نقض آشکار حقوق بین الملل، بویژه ماده 2 منشور سازمان ملل است.
سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل تأکید کرده است که تلاش اخیر آمریکا برای متهم کردن دیگران در منطقه برای سرپوش گذاشتن بر فعالیتهای غیرمسئولانه و بیثبات کننده یا منحرف کردن اذهان از اقدامات نظامی غیرقانونی و ماجراجویانه اش در منطقه، محکوم به شکست است.
نماینده آمریکا در سازمان ملل پس از دستور حمله جو بایدن رئیس جمهوری کشورش به نیروهای مقاومت در مرز سوریه و عراق در نامهای به شورای امنیت سازمان ملل با تکرار ادعاهای خود علیه جمهوری اسلامی ایران مدعی شده بود پس از اثبات ناکافی بودن اقدامات غیرنظامی، تصمیم به این حمله گرفته است.