آفتابنیوز : آفتاب: رییس مجلس خبرگان، مرحوم فلسفی را شخصی كه به عنوان عقبهی سیاسی نقش موثری در دوران مبارزه داشت، معرفی كرد.
به گزارش ایسنا آیتالله هاشمی رفسنجانی ، در جلسه بزرگداشت مرحوم حجتالاسلام فلسفی با تشكر از برگزار كنندگان این جلسه گفت: زندگی مرحوم فلسفی در قطعه زمانی حساسی بود كه كشور پر از تلاطم بود و هیچ ثبات و استقراری در كشور وجود نداشت او در جوانی منبر رفتن را شروع كرد، اما در دورهی رضاخان منبر رفتن او ممنوع شد.
وی در ادامه گفت: رضاخان اگر میماند سرنوشت ایران معلوم نبود چه میشود، اما به هر حال پس از او محمدرضا كه جوانی خام و مغرور و كم تجربه و كم دانش بود را آوردند تا سلطه استكباری خود را بر ایران تحكیم كنند، چرا كه رضاخان گاهی خود را نشان می داد و محمدرضا كاملا تسلیم بود.
هاشمی گفت: مرحوم فلسفی در این زمان منبر خود را دوباره شروع كرد و در خطابه و منبر می درخشد. در این دوره كه توده تشكیلات آهنین خود را تشكیل داده بود، جریان مذهبی كه عمیق تر بود با پشتیبانی روحانیت دوباره جان گرفته بود و منابر آغازشده بودند و حركت پایدار و عمیقی در جریان مذهبی شكل گرفته بود. در این مقطع خطبای بزرگی نظیر مرحوم اشراقی، مرحوم راشد، مرحوم تربتی، مرحوم برقعی و مرحوم انصاری فعال بودند، اما درمیان اینان مرحوم فلسفی جلوه ویژهای داشت او خیلی هوشیار، زیرك، واقعبین، آشنا به رموز سیاست و كشورداری بود. حضور او همچنین در تعلیم و تربیت وعاظ جوان بسیار تاثیرگذار بود.
وی در ادامه با اشاره به نقش نقش فلسفی در رساندن اسناد مربوط به كاپیتولاسیون به امام(ره) گفت: من در آن زمان مامور بودم كه اسناد مربوط به كاپیتولاسیون كه در مجلسین تصویب شده بود را برای امام(ره) ببرم كه دیدم بهترین راه استفاده از مرحوم فلسفی و ارتباطات او بود و با این كار مبارزه امام(ره) آغاز شد و در ادامه نیز مرحوم فلسفی راهنماییهای خوبی در مبارزه داشتند.
هاشمی تصریح كرد: مرحوم فلسفی به عنوان عقبه سیاسی نقش موثری در دوران مبارزه داشت، پس از انقلاب نیز هیچ توقعی از انقلاب نداشت و هیچ درخواستی هم نكرد. او به امام(ره) عشق میورزید و بعد از رحلت امام (ره) نیز بی هیچ تردید و درنگی از رهبر معظم انقلاب حمایت كرد و اگر نظری هم داشت به صورت مودبانه و نجیبانه آن را با مسوولان مطرح میكرد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام تاكید كرد: مرحوم فلسفی در خط مستقیم ولایت و اسلام و انجام وظیفه مهم منبر و خطابه و وعظ بود و كتاب های ارزشمندی هم به جامعه ارائه كرد.