داریوش قنبری اظهار کرد: من فکر می کنم در شرایط فعلی، کشور نیاز به کابینه ای مبتنی بر تکنوکرات ها دارد. اگر آقای رئیسی به سمت استفاده از تکنوکرات ها برود و از آنها استفاده کند می تواند کابینه موفقی داشته باشد؛ اما اگر از حضور آنها غفلت شود فرصت خاصی از ایشان گرفته می شود.
وی ادامه داد: شاید یکی از مشکلاتی که دولت بعدی و شخص آقای رئیسی با آن مواجه خواهند بود، حامیانی است که برای رای آوری ایشان تلاش کردند و الان انتظار دارند در کابینه ایشان حضور داشته باشند. البته پیش تر خودشان هم اعلام کرده بودند ستادشان مردمی است و مبتنی بر این موضع، قاعدتا نباید وام دار اشخاص خاصی باشند.
این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: باید بدون توجه به جناح بندی ها دولت آینده به سمت استفاد از افرادی برود که کار بلد هستند؛ به معنای واقعی تکنوکرات هستند و می توانند برای حل مشکلات جدی جامعه راهکار علمی ارائه دهند.
وی افزود: ما مسائل و مشکلات زیادی داریم، اما این مشکلات هم راهکار دارند. این طور نیست که مشکلات مملکتمان لاینحل باشند. با حل بعضی موضوعات مثل مساله سیاست خارجی می شود برای حل سایر مشکلاتمان پیش قدم شویم. اگر افراد کاربلدی در دولت و دستگاه دیپلماسی حضور داشته باشند که از فرصت دولت جدید استفاده کنند به نظر من دولت منتخب می تواند موفق باشد.
این عضو حزب مردم سالاری گفت: شرط موفقیت دولت منتخب حضور افراد توانمند در کابینه اش است افرادی که مسئل کلان و ملی را بر مسائل جناحی و سیاسی ترجیح می دهند.
موازی کاری و ایجاد اصطکاک در کابینه دولت سیزدهم قابل پذیرش نیست
همچنین احمد علیرضابیگی درباره ویژگی های یک کابینه کارآمد، بیان کرد: اگر کابینه محصول ائتلاف باشد، طبیعتا افرادی که ائتلاف کردند، سهمی را از کابینه طلب می کنند و قطعا کابینه ائتلافی عملکرد ضعیف خواهد داشت چراکه تعهدات و ملاحظات سیاسی بر آن حاکم خواهد بود. چنین کابینه ای نمی تواند به عنوان یک کابینه مستحکم بروز و ظهور پیدا کند.
وی در ادامه اظهار کرد: از سوی دیگر اساس یک دولت اندیشه و تعهداتی است که به مردم ارائه کرده است و وظیفه دارد تا آن ها را محقق کند، فلذا تمام وزرای کابینه باید بر آن محور و استراتژیک مصمم بوده و حول آن گام بردارند. نباید در بین وزرای یک کابینه در راهبرد اصلی اختلاف نظر وجود داشته باشد چراکه سبب اتلاف انرژی می شود.
نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: متاسفانه در دولت های یازدهم و دوازدهم دیدیم که به دلیل اختلاف نظرهایی که در بین وزرای کابینه در طی کردن استراتژیک و راهبرد اصلی دولت وجود داشت، برخی از وزرا راه خود را رفته و در نتیجه دولت در تحقق وعده هایی که به مردم داد ناموفق بود و فشار بر روی مردم وارد شد.
این عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی مجلس در ادامه تاکید کرد: دولت آقای رئیسی نباید در این دام بیفتد و باید با اتخاذ یک راهبرد مشخص کابینه ای را از افراد متخصص و متعهد به راهبرد اتخاذ شده تشکیل دهد و وارد میدان مبارزه شود.
وی با بیان اینکه دولت منتخب کار سختی را پیش رو دارد، خاطرنشان کرد: رئیس جمهور منتخب نیازمند وزرایی متخصص و کارآمد است چراکه همان طوری که رهبری تاکید داشتند دیگر فرصت آزمون و خطا نداریم. باید از افراد آشنا به ظرفیت های کشور و متعهد استفاده کرد تا کابینه آتی بتواند با وفاق برای حل مشکلات گام بردارد.
علیرضابیگی در پایان افزود: موازی کاری و ایجاد اصطکاک در کابینه دولت سیزدهم قابل پذیرش نیست و قطعا به جایگاه دولت منتخب نزد مردم آسیب می زند.