آفتابنیوز : نخستین تحلیل که در سایت الجزیره انتشار یافت از اسکات ریتر، بازرس سابق تسلیحات هسته ای سازمان ملل، بود. بنابر این تحلیل حمله امریکا به ایران مدت هاست که آغاز شده است به طوری که اکنون سازمان مجاهدین خلق تحت نظر cia در حال انجام عملیاتی علیه ایران است و ارتش امریکا برای حمله از کشور همسایه ایران یعنی آذربایجان آماده می شود.
دومین تحلیل از ری تاکه یه،کارشناس ارشد شورای روابط خارجی بود که در بوستون گلوب منتشر شد.
و ادعا می کرد که جریان ضد اصلاحات سبب پیروزی احمدی نژاد شده است. تحلیل تاکه یه کاملا شبیه نوشته ای از کمیته تهدیدات کنونی بود، این سازمان متشکل از کهنه سربازان جنگ سرد است که خود را ضد تروریستی می دانند.
هر دوی این برداشت ها دارای خطاهای درونی هستند ولی هنگامی که با هم در نظر گرفته شوند، به موضوعی خطرناک منتهی می شوند. گفته ریتر در مورد اینکه حمله مدتهاست شروع شده کاملا ناپخته به نظر می رسد هر چند سیمورهرش به احتمال نزدیک جنگ اشاره کرده بود.
به هر حال برنامه هایی واقعی در دولت بوش برای ایجاد مقر نظامی در آذربایجان وجود دارد که ممکن است به حمله ای که ریتر اشاره می کند منتهی شود.
به این ترتیب سناریو او گرچه واقعی نیست ولی محتمل است و از حمایت مداوم و ارتباط سناتورها و اعضای کنگره امریکا با مجاهدین خلق ناشی می شود.
درست است که نتایج انتخابات تحلیلگران مسائل ایران را غافلگیر کرد ولی چنین روندی نباید نادیده گرفته شود.
احمدی نژاد با توجه به روحیه مذهبی قوی در ایران و تجسم واقعی ساده زیستی، تصویری همراه با پیامی اقتصادی برای مردم ساخت که نتیجه آن بارور کردن آرمان های انقلاب بود.
به این ترتیب نیروهای اجتماعی که احمدی نژاد را به سمت ریاست جمهوری سوق دادند کاملا حقیقی، گسترده و نیرومند بودند و هرگونه اقدام امریکا برای حمله به ایران یا سعی برای تغییر حکومت ایران مسلما با شکست مواجه خواهد شد.
موج عمومی حمایت از احمدی نژاد مانع از هر گونه جایگزینی برای دولت فعلی می شود. این جریان نهایتا سبب می شود واشنگتن اوضاع ایران را همانطور که باید درک کند ولی تحقق این امر ممکن است انتظاری طولانی برای جهانیان در پی داشته باشد.