کد خبر: ۷۱۷۸۹
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۸۶ - ۱۲:۳۶

گزارش کامل مناظره ناتمام آرمین و ترقی

آفتاب‌‌نیوز :   آفتاب: مناظره بین محسن آرمین و حمیدرضا ترقی در سمینار «دمکراسی در بستر این رحمانی» دیروز بعدازظهر در تالار رجب بیگی دانشکده فنی دانشگاه تهران برگزار شد.

در این مناظره که محسن آرمین سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی و حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی جمعیت موتلفه اسلامی شرکت داشتند، محور بحث «دولت هادی، دولت ناظر» بود.

در ابتدای مناظره محسن آرمین با اشاره به عنوان مناظره گفت: «در کشور اکنون دو دیدگاه در مورد دولت وجود دارد،دیدگاهی که حداقل در ادعا به نوعی هدایتگری معتقد است گرچه از نظر ما بعضی از روش‌هایی که بکار می‌گیرند قائل به دیکتاتوری است و دیدگاهی دیگر که قائل به نظارت در عرصه سیاسی و قانونی کشور است.

سپس نماینده سابق مجلس ششم با اشاره به ذی‌حق بودن انسان در دمکراسی به طرح پرسش‌هایی برای سنجش اعمال حق مردم برای تعیین سرنوشت خودشان در حکومت پرداخت.

از جمله پرسش‌های آرمین در مورد نحوه حکومت‌داری این بود که آیا اعتقاد به ذی حق بودن مردم در مشروعیت حکومت نقش دارد؟ آیا یک حکومت دینی می‌تواند بدون رضایت مردم مشروعیت داشته باشد؟ آیا حکومت دینی به مردم پاسخگوست؟

مکانیسم مردم برای عدم پاسخگویی حکومت چیست؟ آیا انتقاد به حکومت به معنای خروج از دین ومسلمانی و ... در حکومت دینی می‌شود؟

آیا دولت برای خودش نقش مداخله‌گرایانه قائل است که دولت هادی است و یا نقش خود را نظارت می داند.

در حالی که صدا و سیما مدام از جناح اصولگرا طرفداری آنرا و تبلیغ می‌کند و بر علیه جناح اصلاح‌طلب شایعه و دروغ‌پردازی می‌کند و یا نیروهای نظامی آن طور موضگیری می‌کنند و به نفع جریان اصولگرا وارد عمل می‌شوند و یا عده‌ای به دلیل انتقاد به دولت ردصلاحیت می‌شوند و دولت می‌خواهد عرصه سیاسی را مهندسی کند، پس ما 2 الگو داریم و منظور ما از دولت، قوه مجریه نیست بلکه کل ساختار است.

ترقی در ادامه بحث  آرمین گفت: اگر شما به اصل نظام و اشکال دارید و به قانون اساسی انتقاد دارید آن بحث دیگری است و قانون اساسی دیدگاه را مشخص کرده است. دولت انتخابات را اجرا می‌کند و شورای نگهبان بر آن نظارت می‌کند.

سپس محسن آرمین ادامه داد: «وقتی قانون می‌‌گوید که در صورت درخواست داوطلب باید مستندات ردصلاحیت به او ارائه شود، آقای جنتی باید قانون را اجرا کند که ایشان به هیچ وجه اینکار را نمی‌کند».

قانون می‌گوید اعضای هیات مرکزی نظارت نباید از اعضای سببی و نسبی کاندیداها باشند. آیا وقتی شیخ صادق لاریجانی، برادرش علی لاریجانی کاندیداست و صدا وسیما مدام وی را تبلیغ می‌کند، آقای جنتی بایدپاسخ دهد.

صدا وسیما از پول نفت این مردم برای یک جناح تبلیغ می‌کند و آیا دخالت نیروهای مسلح در عرصه سیاسی خلاف قانون هست یا نیست؟ آیا وقتی فرمانده سپاه می‌گوید که جناح اصولگرا دو قوه را در دست دارد و تکلیف شرعی بر سپاه و بسیج است که نگذارد این دو قوه از دست اصولگراها خارج شود آیا آقای جنتی یک موضعگیری کرد به عنوان کسی که خود را نگهبان قانون اساسی می‌داند و یک تذکر به فرمانده سپاه داد؟

اگر رسالت صدا و سیما پخش دروغ و تایم باشد چه؟ اگر نظامیان در سیاست دخالت کردند؟ اگر مراجع نظارتی کاندیداها را به عفونویسی وادار کردند؟ اگر نتایج انتخابات از پیش تعیین شده بود؟ و آرا اعلام شد مردم چه مکانیسمی برای نظارت بر حکومت دارند.

در ادامه  حمیدرضا ترقی با بیان این نکته که اساس بحث را اصلا قبول ندارد و این بحث مغایر با قانون اساسی است به نقش دولت برای زمینه‌سازی انتخابات و فیلترهای قانونی نظارت اشاره کرد و آنها را به ترتیب هیات‌های اجرایی شهرستان‌ها، هیات نظارت شهرستان‌ها، هیات نظارت استان‌ها و شورای نگهبان برشمرد.

ترقی با اشاره به مصادیق سوالات آرمین گفت: «من این نوع مصادیق را در کشورمان نمی‌بینم و اگر من نوعی را شورای نگهبان رد کرد بگوییم که این حرکت استبدادی است و بگوییم چه و چه این تندروانه است و ما باید مطابق با وضعیت کشور حرکت کنیم و بگوییم آیا این کارها حکومت دینی است یا نیست؟ این حرف ها  ظلم در حق نظامی است که تمام دنیای اسلام آن را افتخار خود می‌داند و اگر این حکومت دینی نیست پس چه حکومتی دینی است!؟ ».

عضو شورای مرکزی جمعیت موتلفه اسلامی ادامه داد: «ما هیچ تردیدی نداریم که رای مردم مبنای مشروعیت نظام است و هیچ کس ادعا نکرده است که نظام بدون رای مردم کارمی‌کند و همین رای مردم پشتیبان حکومت در صحنه بین‌المللی بوده است و کسانی بودند که خود را متکی به رای مردم می‌دانستند ولیکن در مقابل دشمن منفعل بودند، آنها که خیلی کمتر به رای مردم اعتقاد داشتند.

ترقی در پاسخ به سوالی در مورد اعمال هیات‌های اجرایی گفت: «تنها دولتی که گفته اگر کسی در اجرای انتخابات خلاف عمل کند، اخراجش می‌کنیم، همین دولت بوده است».

سپس و در ادامه بحث محسن آرمین یادآور شد که منظور از دولت هادی یا دولت ناظر این است که قانون اساسی آن بر کدام الگو قرار گرفته و قوانین انتخاباتی آن از کدام الگو پیروی می‌کنند.

عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ادامه داد: «صدا و سیما هرشب خبرهای مجعول پخش می‌کند و حرف های ما را دقیقا مخالف آنچه گفته‌ایم پخش می‌‌کند و نامه می‌نویسم که اصلا جواب نمی‌دهد».

همچنین محسن آرمین افزود: «بدون هر گونه تعارفی عده‌ای عزم کرده‌اند که یک جریان را در این مملکت به هر ترتیب ممکن حاکم کنند. بزرگترین تخلفات سیاسی در تاریخ انتخابات کشور در حال انجام است و آقایان در وزارت کشور همایش اخلاق انتخاباتی برگزار می‌کنند. این چه کار نمایشی است، قانون هست و باید به آن عمل کرد در حالی که بیشترین تخلفات شورای نگهبان انجام می‌دهد و بعد هیات‌های نظارت استانی».

نماینده سابق مجلس ششم گفت: «ضریب خطای تصمیم و اشتباه در هیات اجرایی در این دوره 50 درصد بوده است و یک نفر حاضر نشد بگوید که این چه هیات‌های اجرایی است که 50 درصد اشتباه دارد».

آرمین با اشاره به موضعگیری جناح اصولگرا در برابر آمریکا ادامه داد: «کسی می‌تواند به آمریکا به خاطر داشتن حق وتو در شورای امنیت انتقاد بکند در حالی که برای خودش در عرصه رقابت سیاسی حق وتو قائل است. دوستان آقای ترقی اخلاقا نمی‌توانند به آمریکا انتقاد کنند چون اصلاح‌طلبان هم در داخل و هم در خارج بر ضد حق وتو انتقاد می کنند».

حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی جمعیت موتلفه اسلامی در جواب آقای آرمین گفت: «این جلسه سراسر تهمت و افتراست و شما واقعا یک تشکیلاتی را در سطح کشور متهم می‌کنید و باید توجه داشته باشید که اعضای شورای نگهبان 6 فقیه عادل هستند و اگر شما به عدالتشان شک  دارید، باید به عدالت رهبری شک کنید و من در جلسه‌ای که این قدر تهمت و افترا به نظام زده شود نمی‌توانم حضور پیدا کنم.

سپس با توجه به درخواست برگزارکنندگان مراسم ترقی از ترک جلسه تا دقایقی منصرف شد و بحث خود را در مورد احزاب و انتخابات ادامه داد و با برشمردن موانع توسعه احزاب در کشور خواستار مشوق‌های قانونی برای فعالیت احزاب شد و از احزاب نیز خواست تا اعتماد مردم را به حرکت‌های حزبی بالا ببرند.

وی با برشمردن سه نوع حزب در قرآن گفت: «ما احزاب خدا محور، شیطان محور و خودمحور داریم که دو نوع آخر برای ما قابل قبول نیستند. احزاب دمکراسی‌خواه خودمحور هستند و احزاب خدا محور که در مسیر خدا حرکت می‌کنند جامعه را به سمت کمال پیش می‌برند». 

پس از این ترقی سالن را ترک کرد و آرمین به بحث خود در حضور دانشجویان ادامه داد و گفت: «یعنی چه ما حزب قوی نداریم و در این کشور هرچه فعالیت ضدحزبی است از رییس جمهور گرفته که فعالان حزبی را عده‌ای غارتگر بیت‌المال معرفی می‌کند و عده‌ای دیگرهم مدام به دانشجویان می‌گویند که مبادا آلت دست احزاب شوید و با این تبلیغات صدا و سیما و این وضعیت کشور و هزینه‌دار کردن فعالیت سیاسی، روند تخرب در کشور کاملا معلوم است».

سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ادامه داد: «حزب شیطانی و رحمانی و ... و استناد  لفظی به قرآن را ببینید، حزبی که در قرآن آمده به چه معناست  و  حزب به معنای مدرن امروز به چه معنا ؟ و این ما اصلا ربطی به هم ندارند و اگر حزبی قانونی شد ما دیگر اینها را نداریم و اگر قانون احزاب مشکل دارد، آنرا درست کنید و الحمدا... هر مجلسی هم که دوست دارید، می‌سازید».

محسن آرمین در ادامه به بحث درآمد نفتی پرداخت و گفت:«در طی دو سال و نیم کشور ما بیش از 150 میلیارد دلار درآمد نفتی داشته است و حالا وضعیت کشور را ببینید تازه این در حالی است که 20 میلیارد دلار هم گم شده است و کسی نپرسیده که این 20 میلیارد دلار کجا رفته است و اگر یک مجلس پویا داشتیم یک صدای اعتراض بلند می‌شد».

ما در مجلس ششم سه ماه برای بودجه وقت می‌گذاشتیم و آقای رئیس جمهور بودجه کشور را در 25 صفحه ارائه داد و مجلس هنرش این بوده که آنرا 30 صفحه کرده است و در ظرف 5 روز بودجه را می نویسند.

سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب اسلامی ادامه داد: «به هیچ وجه امکان بازخواست این دولت در سال آینده وجود ندارد و مجلس براساس چه جدولی می‌خواهد سوال کند. انگار اینجا حکومت طالبان است و کل درآمد کشور را می‌دهند دست فرماندار یک ایالت و می‌گویند هر جور دلت می‌خواهد خرج کن و از آن طرف سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را منحل می‌کند تا به هیچ عنوان امکان پیگیری درآمد نفتی کشور وجود نداشته باشد و این چه مجلسی است که آقای رئیس جمهور می‌آید مجلس آب می خورد و نیم خورده لیوان آب را نماینده برمی‌دارد و برای تبرک می‌خورد».

محسن آرمین در پاسخ به سوالی در مورد دورنمای تحزب در کشور گفت: «تبدیل کردن جمهوری اسلامی به حکومت اسلامی آن چیزی است که عده ای دنبال آن هستند و عده‌ای به این نتیجه رسیده‌اند که این حرف‌ها با توجه به شرایط بین‌الملل اکنون باید عملی شود».

وی با اشاره به اینکه هیچ دولتی از مشروطه به این طرف به اندازه این دولت ثروتمند نبوده است، گفت: «به خاطر یکسری شعارهای مفت ما دچار قطعنامه‌های تحریم شورای امنیت شده ایم . در حال حاضر پروژه‌های صنعتی مهم راکد می‌شود و بزرگترین فرصت طلایی کشور را از دست می‌دهیم».

محسن آرمین ادامه داد: «ما فکر می کنیم که عرصه سیاسی ما ظرفیت‌هایی دارد که می‌تواند جلوی سناریوی یکدست شدن کامل حاکمیت و مهندسی کردن انتخابات به نفع یک جریان را بگیرد و نتیجه انتخابات موجب انسجام بیشتر دوستان اصلاح‌طلب خواهد شد».
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۰
ناشناس
|
-
|
۱۴:۵۴ - ۱۳۸۶/۱۲/۱۲
0
0
ببخشيد بنده متوجه نشدم كه چرا اقاي ترقي جلسه مناظره را ترك كردند؟
ايشان كه هميشه در سخنرانيهايشان چون شير مي غرند و طومار تمام اصلاح طلبها را مي پيچيدند. چرا در يك مناظره رودر رو اينقدر دچار لكنت فكر و زبا شدند؟!!!!!
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین