آفتابنیوز : آفتاب: روزنامه آمریکایی واشنگتن پست با چاپ گزارشی ضدایرانی مدعی شدهاست که اطلاعات به دست آمده توسط سرویسهای جاسوسی کشورهای غربی که هفته پیش توسط معاون آژانس بینالمللی انرژی اتمی در وین ارائه شد نشان از احتمال وجود یک برنامه هستهای تسلیحاتی در ایران داشتهاست.
در گزارشی که در شماره روز یکشنبه واشنگتن پست منتشر شده به نقل از دیپلماتهای ناشناس غربی آمدهاست: «مدارک ارائه شده (از سوی اولی هاینونن معاون IAEA) این احتمال را به طور جدی مطرح میکند که ایران در سال 2003، تنها چندماه پس از برآورد ارزیابی اطلاعات ملی آمریکا از توقف برنامه تسلیحات هستهایاش، این برنامه را از سر گرفتهاست».
گزارش مدعی است که در مدارک ارائه شده از سوی هاینونن این ادعا مطرح شده بود که ایران به گونهای قابل اطمینان درباره اهداف برنامه هستهایاش توضیح نداده و همچنان به تلاش برای تولید اورانیوم با غلظت بالا، مواد منفجره بسیار قوی و کلاهک موشکهای دوربرد ادامه میدهد.
هاینونن سعی کرده بود نمایندگان کشورهای عضو آژانس را به مرتبط بودن این سه موضوع متقاعد سازد.
آنگونه که دیپلماتهای غربی به واشنگتنپست گفتهاند اطلاعاتی که هاینونن در آن جلسه مطرح کرده توسط سرویس های جاسوسی چند کشور مختلف تهیه شده بوده و این ادعا را طرح کردهاست که ایران در تلاش برای دستیابی به تکنولوژی مورد نیاز برای ساخت تسلیحات هستهای بوده است: «یکی از این اسناد تشریح کننده مطالعات ایران برای افزایش قابلیت سوار کردن کلاهک های جنگی بزرگ بر موشکهای شهاب بودهاست، به گونه ای که 600 متر قبل از رسیدن موشک به هدف منفجر شود. چنین مطالعهای فقط در صورتی که کلاهک موردنظر هستهای باشد قابل توجیه است».
دیوید آلبرایت، رئیس موسسه مطالعاتی امنیت بینالمللی در واشنگتن به خبرنگار واشنگتنپست گفتهاست: «زیر سئوال بردن ماهیت این اطلاعات دشوار است... این اطلاعات نشان میدهد که کارهای مطالعاتی برای ساخت تسلیحات هستهای (در ایران) همچنان ادامه داشته، هرچند که ممکن است پیوستگی منطقی نداشته و یا حتی واقعا تصمیمی برای ساخت سلاح اتمی در کار نبودهاست».
اولی هاینون هفته گذشته گزارش دستکاری شدهای را از فعالیتهای هستهای ایران در جلسه خصوصی آژانس به نمایش گذاشت که در ان با نمایش اسلایدهایی تلاش شده بود از اهمیت گزارش رسمی محمدالبرادعی مدیرکل آژانس درباره فعالیتهای هستهای ایران کاسته شود، گزارشی که بر صلحامیز بودن ماهیت برنامه اتمی کشورمان اذعان دارد.
مقامات کشورمان موکدا اطلاعات ارائهشده از سوی هاینونن را «جعلی» و «بیپایه» توصیف کرده و خواستار آن شدهاند که آژانس به جای تلاش برای تبدیل شدن به یک سرویس جاسوسی، وظایف فنی و تخصصی خود را مورد توجه قرار دهد.