«احتمالا شما همه این نکات را در مورد سوارشدن در آسانسور میدانید و رعایت میکنید اما مرور آنها زیان ندارد. ما همیشه به آموختن یا مرور آموختهها نیاز داریم.
۱- بعید است دیگران از شنیدن مکالمه تلفنی ما لذت ببرند و اگر اعتراض نمیکنند از بزرگواریشان است! از صحبتکردن با گوشی موبایل داخل کابین آسانسور اکیداً بپرهیزیم. در تاکسی هم خودداری کنیم، درون واگن مترو نیز. کلاً بیخ گوش دیگران با تلفن صحبت نکنیم. این یک آزار مدرن است.
۲- به هیچ وجه آسانسور را برای سوارشدن دیگران نگه نداریم؛ بهویژه در آپارتمان. تا هنگامی که همراهان ما کفش نپوشیده و نیامدهاند درِ آسانسور را باز نکنیم. شاید در طبقات دیگر کسی نیاز فوری داشته باشد.
۳- با توجه به شیوع کرونا و بیماریهای تنفسی سعی کنیم داخل آسانسور چهرۀ به چهره دیگران نایستیم. رو به در بایستیم. این که به دیگران پشت کنیم نشانه بیادبی نیست، مراقبت از سلامت خودمان و دیگری است.
۴- اگر حیوان خانگی بهویژه سگ داریم سعی کنیم از پلهها تردد کنیم یا وقتی آسانسور پر است از آن استفاده نکنیم. ممکن است کسانی از سگ بترسند یا به دلایل تاکید شده در دین اسلام از این همجواری آزرده شوند. آسانسور وسیله شخصی یا حریم خصوصی نیست. به حقوق دیگران تجاوز نکنیم.
۵- اگر وقتی سوار آسانسور میشویم بوی بدی مشام ما را آزار میدهد، دقت کنیم که خود ما هم با بوی بد دیگران را آزار ندهیم. هنگام بیرونبردن کیسه زباله شیرابه آن نریزد و از عطر استفاده کنیم. این طور از ما رایحه خوشایندی برای نفر بعدی که سوار میشود به جا میماند.
۶- سعی کنیم جلوی دکمههای آسانسور نایستیم. همه در طبقه مورد نظر ما پیاده نمیشوند. به دیگران اجازه بدهیم دکمۀ طبقۀ مورد نظرشان را فشار بدهند.
۷- وقتی درِ آسانسور باز میشود از تعارفکردن برای ورود و خروج و «مرگ من اول شما بفرمایید» خودداری کنیم. این توقفها علاوه بر صدمهزدن به آسانسور، دیگرانی را که در طبقات مختلف منتظر هستند، میآزارد.
۸- اگر در آخرین طبقه پیاده میشویم ته اتاقک آسانسور بایستیم. در این حالت ناگزیر نیستیم برای پیادهشدن هر نفر جابهجا یا از آسانسور خارج شویم تا راه عبور باز شود.
۹- اگر در آسانسور گیر کردید، خونسردیتان را حفظ کنید! این احتمالاً بیهودهترین توصیۀ دنیاست. طبیعی است که مضطرب میشوید ولی ابداً سعی نکنید بین طبقات به زور در را باز کنید و خودتان را بیرون بکشید. هر ساله چندین نفر به همین دلیل دچار ضایعه جسمی شدید یا مرگ میشوند. دکمۀ اضطراری را فشار بدهید و صبر کنید. حتماً به کمک شما میآیند.
۱۰- اگر دچار مشکلات پا درد یا زانو نیستیم برای یکی - دو طبقه از آسانسور استفاده نکنیم. با این کار هم در مصرف انرژی صرفهجویی میکنیم، هم مانع استهلاک آسانسور میشویم و هم به عضلاتمان کمک میکنیم.