کد خبر: ۷۱۸۵۵
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۸۶ - ۲۱:۵۵
كرباسچی در دانشگاه تهران:

باید فردی وارد مجلس شود كه با دولت هماهنگ نباشد

ائتلاف اصلاح طلبان و حزب اعتماد‌ملی به لیست واحد نزدیک می‌شوند
آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: غلامحسین كرباسچی، با بیان اینكه انتخابات غیرحزبی یك نوع عوام‌فریبی است، گفت: دموكراسی بدون حضور و وجود احزاب و تقویت نهادها و جبهه‌های بزرگ امكان‌پذیر نیست.
 
به گزارش ایسنا، دبیركل حزب كارگزاران ایران اسلامی در دومین سمینار "دموكراسی در بستر دین رحمانی" كه با موضوع "انتخابات حزبی، حزب انتخاباتی" از سوی انجمن اسلامی دانشكده فنی دانشگاه تهران برگزار شد، مساله ردصلاحیت‌ها را در تاریخ ‌٢٩ ساله انقلاب اسلامی بی‌سابقه دانست و گفت: حتی برخی از شخصیت‌ها و نمایندگان در مجلس هفتم نیز ردصلاحیت شدند. 

وی ابراز عقیده كرد: در این دوره تلاش شد یك مجموعه هماهنگ با دولت وارد مجلس شود؛ از این رو كار اصولی این است كه یكجوری جلوی این جریان ایستاده و افراد مورد نظر صندلی‌های مجلس را اشغال كنند. ما باید در انتخابات مقابله به مثل داشته باشیم و به عنوان یك فعال سیاسی كاری كنیم تا فردی وارد مجلس شود كه با دولت هماهنگ نباشد.
 
وی تاكید كرد: در جامعه‌ای قرار داریم كه در شرایط فعلی اگر این كار انجام نشود، اتفاقی می‌افتد كه مد نظر شما نیست؛ چرا كه به هر حال انتخابات برگزار خواهد شد و نمایندگانی داخل مجلس می‌شوند.
 
دبیر كل حزب كارگزاران ایران اسلامی گفت: با نگاه به مجلس هفتم می‌بینیم كه اقلیتی در مجلس هفتم حضور داشتند و شاید رسانه ملی و غیرملی وقت نمی‌گذاشت كه عملكرد اقلیت را نشان دهد. آنها لوایح و طرح‌هایی را ارایه كردند كه جلوی خیلی از كارها را گرفت. بالاخره این بخش از اقلیت در مجلس تاثیرگذار بودند به طور مثال آقای جبارزاده نماینده پرسابقه مجلس هفت سوال از رییس جمهور پرسید. درست است كه پاسخی دریافت نشد، ‌اما باعث شد افكار نمایندگان مردم تحت تاثیر قرار گیرد و بسیاری از موارد روشن شود. 

كرباسچی تصریح كرد: با اینكه اكثریت مجلس همراه با رییس جمهور بودند ولی می‌بینیم لایحه‌ای در مورد بودجه درمی‌آید كه آقایان ایراد می‌گیرند و می‌گویند هر عاقبتی در این مورد پیش آید تقصیر مجلس می‌باشد و رییس جمهور در این زمینه گلایه می‌كنند. پس شاهدیم كه فعالیت كار سیاسی بی‌اثر نیست. اقلیت مجلس و كسانی كه حرف حساب و تحلیل درست را می‌فهمند می‌توانند در مجلس نقش ایفا كنند.
 
دبیر كل حزب كارگزاران ایران اسلامی، تصریح كرد: ما نه ساختارشكن هستیم و نه معتقدیم كه به گونه‌ای عمل كنیم كه مشكلاتی برای نظام ایجاد شود. باید در چارچوب نظام و در قالب فكری به این فكر كرد كه با چه امكاناتی می‌توان آینده‌ای را برای چهار سال دیگر و حركات سیاسی بعدی فراهم كرد. 

كرباسچی در رابطه با آینده‌ی مجلس هشتم گفت: اصلاح‌طلبان به مفهوم افراد شناخته‌شده ردصلاحیت شده‌اند. در جامعه‌ی سیاسی باید احزاب آزادانه و سازماندهی‌شده كار كرده و تمام نیروهای همفكر در این جهت بدون رودربایستی با آنچه كه نظام به دنبال آن است به فعالیت بپردازند.
 
وی ادامه داد: در شرایط فعلی در جبهه‌ اصلاحات باید شرایط به گونه‌ای می‌شد كه افرادی به غیر از روش جاری كه جناح راست سنتی به فعالیت می‌پردازند و به اعتدال و میانه‌روی جذب سرمایه‌گذاری خارجی، رشد و اقتصاد كشور فكر می‌كنند در جبهه اصلاحات متحد می‌شده و نیروهای سیاسی كه امكان رد كردن آنها در اجرا و نظارت وجود نداشت و شخصیت‌های شناخته شده و معتبر در نظام هستند كه البته این افراد اكثرا همسو با جریانات معتبر با اصلاحات هستند، وارد می‌شدند.
 
دبیر كل حزب كارگزاران ایران اسلامی، یادآور شد: باید در این بین از آقای هاشمی، خاتمی و كروبی می‌خواستیم كار جبهه‌ای متشكل و تمام عیار را انجام می‌دادند و لیست بزرگی كه قابل رد كردن برای اجرا و نظارت نبود را ارایه می‌دادند ولی متاسفانه به دلیل پرهیزی كه خیلی از ماها و شخصیت‌ها از جنبه‌ی منفی حزب در ذهن داریم، این قضیه رخ نداد. 

امیدواریم اگر قرار است در كشور دموكراسی حاكم شود قبح دسته‌بندی‌ها نیز از بین رود و جریان معتدل و معقول منهای اختلاف سلیقه‌های جزیی به دور از دسته‌بندی‌های كوچك ایجاد شود.
 
كرباسچی تصریح كرد: با شكل‌گیری این جریان قطعا مجلس در اختیار اصلاح‌طلبان بود ولی با این ردصلاحیت‌ها دو اتفاق افتاد. یكی اینكه بسیاری از امیدها در جبهه‌ اصلاحات تبدیل به ناامیدی شد. 

البته كسانی كه برای عدم شركت در انتخابات تبلیغ می‌كردند فكر آنها تقویت شده است ولی ما فكر می‌كنیم كار سیاسی این نیست كه بگوییم حالا كه شرایط اینگونه شده است از صحنه‌ی سیاسی قهر كنیم. 

وی اضافه كرد: اتفاق دوم آن بود كه آمادگی جبهه‌ی اصلاحات به هم ریخت. در حال حاضر به دلیل تایید صلاحیت قطره‌چكانی همچنان منتظر هستیم تا لیست را ببندند در حالی كه طرف مقابل از ابتدا تایید صلاحیت شدند و اكنون تنها اختلاف‌شان بر سر سرلیست‌هاست. 

دبیر كل حزب كارگزاران ایران اسلامی، یادآور شد: اگر واقعا مردم حركت جدی انجام دهند و دانشگاهیان و دانشجویان همچنین نیروهای جوان، فعال و پرتحرك، كاری برای حركت جامعه انجام دهند نقشه و طرح آنها به هم می‌خورد ولی در غیر این صورت ممكن است اقلیتی در دست اصلاح‌طلبان باشد ولی همه چیز بستگی به شركت مردم دارد. 

كرباسچی تاكید كرد: اگر مردم به صورت وسیع در انتخابات شركت كنند احتمال اینكه مجلس در دست اكثریت اصلاح‌طلبان باشد، بیشتر است.
 
وی در رابطه با حضور حزب كارگزاران در انتخابات مجلس شورای اسلامی، گفت: ما باید بالاخره در كشور دنبال تشكیل جبهه‌ی واحد و بزرگی باشیم؛ چرا كه از احزاب كوچك و جدا چیزی عاید نمی‌شود. اگر احزاب حضور داشته باشند در مقطع انتخابات باید جبهه‌های بزرگ تشكیل شوند. برای آنكه حرف كلان را با مردم مطرح كرده و مردم بر این اساس انتخاب كنند. 

دبیر كل حزب كارگزاران ایران اسلامی، ادامه داد: احزاب در همه‌ دنیا زمینه‌ساز دموكراسی واقعی‌اند. اگر دموكراسی وجود نداشته باشد انتخابات، انتخابات واقعی مردم نیست. 

كرباسچی خاطرنشان كرد: بسیاری از افراد مخالف شكل‌گیری كانون‌های مدنی قوی و سیاسی هستند كه بتوانند آزادانه، افكار مردم را سازمان‌دهی كنند ولی با این وجود دموكراسی واقعی با تقویت احزاب شكل می‌گیرد. 

وی با بیان اینكه با انتخابات حزبی می‌توان برنامه‌ی منسجمی ارایه كرد، گفت: فردی با شعار حزبی وارد مجلس می‌شود ولی بعد از ورود در مجلس شاهدیم كه تغییر عقیده می‌دهد و این یكی از مشكلات جدی است كه باید رفع شود؛ چرا كه انتخابات غیر حزبی یك نوع عوام‌فریبی است. 

دبیركل حزب كارگزاران ایران اسلامی، خاطر نشان كرد: انتخابات باید بر مبنای برنامه توسط احزاب و گروه‌های مشخص باشد. برنامه دوستان باید در جهت حل مسائل مملكت از طریق روش‌های عاقلانه و شناخته شده‌ای كه در حال حاضر در دنیا مطرح می‌شود ‌باشد. نمی‌توان گفت كه در جامعه‌ی ما كه هم‌اكنون همه چیز بر اساس تكنولوی و صنعت پیش می‌رود بگوییم كه روش خودمان را می‌خواهیم پیش بگیریم بلكه باید روش‌های علمی و شناخته شده را مدنظر قرار دهیم.
 
كرباسچی در پاسخ به این پرسش كه چرا طیف میانه‌رو و بالاخص آقای روحانی در انتخابات مجلس شركت نكردند؟ گفت: آقای روحانی اشتباه كرد كه در انتخابات شركت نكرد؛ چون ایشان فردی شناخته شده و دارای سخنان معقولی هستند. حالا اگر جبهه‌ی اصلاحات اشكالاتی به برخی از رفتارها و سخنان ایشان در دوران سمت‌شان دارد بحث جداگانه‌ای است، اما در حال حاضر آقای روحانی جزء منتقدان دولت هستند و حرف‌های ایشان جدی است. 

وی ادامه داد: در جلسه‌ای كه با آقای هاشمی داشتیم ایشان نیز به شدت دلخور بودند و می‌گفتند كه آقای روحانی باید در صحنه‌ انتخابات حضور پیدا می‌كردند. 

دبیر كل حزب كارگزاران ایران اسلامی، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینكه رویكرد این حزب در رابطه با عضوگیری چیست؟ و چرا حزب كارگزاران كنگره‌هایی برگزار نمی‌كند؟ گفت: این اشكال به ما وارد است. ما باید عضوگیری كرده و كنگره تشكیل دهیم، اما معذورات زیادی برای ما در عضوگیری وجود دارد. در مقاطع مختلفی تلاش كردیم كه عضوگیری انجام دهیم، اما این اتفاق رخ نداد. ما پرهیز داریم از اینكه جریان حزب بخواهد در جریان یك بازی سیاسی القایی از بیرون قرار گیرد كه متاسفانه گاهی این اتفاق رخ می‌دهد ولی امیدواریم در آینده‌ی نزدیك كنگره‌ی حزب برگزار شود. 

كرباسچی تاكید كرد: حزب كارگزاران در انتخابات همراه با جبهه‌ی اصلاحات است، اما تلاش می‌كند تا تندروی و حرف‌های اشتباه كمتر مبنای تصمیم‌گیری باشد. باید همه در حال حاضر به سمت جبهه‌ واحد كه به نقادی روش‌های جاری كشور معتقد است حركت كرده و اگر اختلافی داریم آنها را با صحبت و صبر و حوصله حل و فصل كنیم. 

وی ادامه داد: حزب كارگزاران همراه جبهه‌ اصلاحات تلاش می‌كند این جبهه در انتخابات حضور بهتر داشته و شخصیت‌های جامعی در انتخابات باشند. 

دبیر كل حزب كارگزاران ایران اسلامی، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینكه از روزنامه‌ی هم‌میهن چه خبر؟ گفت: روزنامه‌ی هم‌میهن بعد از انتشار ‌٤٢ شماره توقیف شد. اول گفتند دادگاه خراب بوده بعد گفتند دادگاه درست بوده و شكایتی شده. هفت جلسه ما را خواسته و توضیح دادیم و گفتند كه قرار است استعلامی از وزارت اطلاعات و جاهای دیگری انجام گیرد اما چند ماه است كه این نامه از دادسرا تا وزارت گیر كرده است.
 
كرباسچی در پاسخ به پرسشی در مورد اینكه خط قرمز جریان اصلاح‌طلبان برای شركت یا عدم شركت در انتخابات چیست؟ گفت: شركت نكردن در انتخابات باید در شرایطی باشد كه ما را به هدف‌مان نزدیك كند تا تاثیری برای رسیدن به آن آرمان‌ها داشته باشد. وقتی كسی حرف از شركت نكردن می‌زند واقعا باید تعداد آراء و امكانات در اختیارش به گونه‌ای باشد كه تاثیر چشم‌گیری بگذارد تا بتواند راجع به این مسئله فكر كند.
 
وی با تاكید بر اینكه در شرایط كنونی قهر با انتخابات امكان ندارد و مفید نیست، گفت: این همبستگی و پیوستگی در جبهه نیست كه این تصمیم را بگیرد و تاثیرگذار باشد. ممكن است اگر این تصمیم تاثیرگذار باشد ابزار خوبی برای جلوگیری از اجحاف‌ها باشد. هر گاه اثر شركت نكردن برای رسیدن به اهداف بیشتر باشد می‌توان روی آن فكر كرد ولی در حال حاضر این اهداف نیست و تاثیری ندارد. 

دبیر كل حزب كارگزاران ایران اسلامی، خاطر نشان كرد: اگر همه یكپارچه در انتخابات شركت كنیم و به كسانی كه معتدل و عاقلند رای داده تا آنها وارد مجلس شوند و بر این مبنا برنامه‌ریزی كنیم مطمئنا بزرگ‌ترین پیروزی برای جبهه‌ی اصلاحات صورت می‌گیرد.
 
كرباسچی در مورد ارزیابی‌اش نسبت به لیست اعتماد ملی و ائتلاف اصلاح‌طلبان و یكی شدن آنها، گفت: تلاش شده كه لیست واحدی ارایه شود. فكر می‌كنیم آقای كروبی و دوستان اصلاح‌طلب بهتر است اختلافات جزیی بر سر افراد و مسائل را در شرایط كنونی كنار گذاشته و یك لیست واحد متشكل از همه‌ی افراد شكل گیرد. تاكنون تلاش زیادی در این زمینه صورت گرفته و تا حدودی موفق شده‌ایم. لیست ‌٢٣ نفره‌ای كه تعداد قابل توجهی از آنها افراد لیست اعتماد ملی هستند وجود دارد. هر چه این فاصله‌ها و اختلافات كمتر باشد به مجموعه‌ای كه در كل كشور تاثیرگذار باشد نزدیك‌تر می‌شویم. 

شهردار اسبق تهران، در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینكه به نظر شما اگر رفتارهای متعادل انجام می‌شد به خصوص در دوران شهرداری شما شرایط به گونه‌ی بهتری نبود، گفت: در مورد كارهای شهرداری فكر می‌كنم كه خیلی حركات افراطی رخ نداد. كارهایی در جهت سازندگی و توسعه‌ی تهران و پرداختن به مسائل اجتماعی و فرهنگی انجام شد. اگر كسی در مورد دوران ریاست بنده در شهرداری فكر می‌كند كه كارهای افراطی انجام شده است خوشحال می‌شوم كه به بنده نیز بگوید. 

وی ادامه داد: در مورد مسائل سیاسی ممكن است گاهی در اینگونه مسائل حركت‌هایی انجام شده باشد. حتما كارهای افراطی نتیجه‌ قابل قبولی را برای یك حركت به بار نمی‌آورد. تصمیم جمعی و یكپارچه فكر كردن از خیلی از كارهای افراطی جلوگیری می‌كند بنابراین خوب است كه كارهای افراطی انجام ندهیم و از تصمیمات افراطی خودداری كنیم. 

دبیر كل حزب كارگزاران ایران اسلامی، در پاسخ به این پرسش كه در حال حاضر یك جریان سعی دارد جریان دیگری را در جامعه حذف كند باید چه كاری انجام داد تا این جریان كمرنگ نشود، گفت: هیچ جریانی نمی‌تواند یك جریانی كه مبتنی بر عقل و منطق و فكر در جریان سیاسی كشور است را حذف كند. با روی كارآمدن دولت و عملكرد ‌٥/٢ ساله‌ بسیاری از حرف‌های جبهه‌ی اصلاحات و نیروهای معتدل و كارشناس در زمینه‌ی سیاسی و اقتصادی ثابت شد.
 
كرباسچی با تاكید بر اینكه در جریان اجتماعی نمی‌توان یك فكر را حذف كرد ولی ممكن است فردی را حذف كرده اما مطمئنا كس دیگری به جایش می‌روید، گفت: در این مجلس هفتم كسانی از جبهه‌ راست حضور پیدا كرده كه حرف‌های تندتری از جبهه‌ی اصلاحات می‌زنند. اگر قرار بود جریانی حذف شود باید این قضیه قبل از انقلاب رخ می‌داد. آنهایی كه فكر می‌كنند می‌توانند یك جریان را در كشور حذف كنند در اشتباه هستند. 


شهردار اسبق تهران، در پاسخ به این پرسش كه دوران تصدی شما در شهرداری را با دوران فعلی چطور ارزیابی می‌كنید؟ با بیان این كه برای شهرداری یك برنامه‌ مدون در سال‌های ‌٦٨ تا ‌٧٧ تدوین شد، ابراز عقیده كرد: در چند سال شورای اول و در دوره‌ی شهرداری آقای احمدی‌نژاد این برنامه نادیده گرفته شد. حتی در روش و مسائل ملموس بود. در حال حاضر به نظر می‌رسد برخی از پروژه‌ها به سمت برنامه‌های واقعی و علمی حركت می‌كند اما اینكه چقدر روش‌ها و مدیران توان دارند و به خوبی كار می‌كنند زمان باید در این زمینه نظر دهد. 

كرباسچی در پایان در پاسخ به پرسش یكی از حضار مبنی بر اینكه شما برای آزادی سه دانشجوی دانشگاه امیركبیر و دانشجویان بازداشت شده چه كرده‌اید؟ گفت: بنده از بازداشت این دانشجویان و به طور كلی زندان بسیار متاثر شده‌ام و تنها كاری كه می‌توان كرد این است كه در گوشه‌ای مطلبی نوشته شود. در حال حاضر كاری از دست ما ساخته نیست، اما امیدواریم همه‌ زندانی‌ها به خصوص این دانشجویان آزاد شوند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین