آفتابنیوز : "رابين كوك" با انتشار مقالهاي در روزنامه "گاردين" چاپ لندن، بهافزايش حملههاي تروريستي در عراق در چند هفته گذشته اشاره كرد و هشدار داد:اشغال سركوبگرانه، نه تنها راهحل مقابله با شورش در عراق نيست، بلكه بخش عمدهاي از مشكل است.
كوك كه با آغاز حمله نظامي به عراق از كابينه دولت كارگري استعفا كرده بود،نوشت: تنها در ظرف يك هفته پس از بمبگذاريهاي لندن، ۱۱مورد حمله انتحاري در عراق رخ داده است.
وي، اشغالگران را مسوول تامين امنيت عراق دانست و تاكيد كرد:ممكن است نتوانيم با صراحت بمبگذاريهاي لندن را با جنگ عراق مرتبط بدانيم اما نميتوان از اين واقعيت مسلم چشم پوشيد كه هرج و مرج آن كشور تبعات حمله به آنجا است و قانون گريزناپذير اشغال اين است كه هر چه سركوب مردم بيشتر باشد، مقاومت آنها در برابر بيگانگان نيز بيشتر خواهد بود."
كوك در بخشي از اين مقاله بهبرنامه محرمانه وزارت دفاع انگليس و آمريكا براي خروج از عراق اشاره كرد و واكنش دولت عراق نسبت به آن را "زيركانه" خواند.
وي امضاي پيمان دفاعي ميان ايران و عراق را در هفته گذشته به عنوان تلاش آن كشور درپيدا كردن "متحدان جديد براي خود" و همچنين نشانگر "زيركي" مقام هاي بغداد ارزيابي كرد.
رسانههاي انگليس هفته پيش به استناد يك گزارش محرمانه دولتي فاش كردند كه وزارت دفاع اين كشور قصد دارد تا اواسط سال ۲۰۰۶نظاميان اين كشور را در عراق به يك سوم كاهش دهد.
بر اساس اين گزارش، آمريكا نيز اقدام مشابهي را انجام خواهد داد.
انگليس در حال حاضر حدود ۹هزار نيروي نظامي در عراق دارد ولي اين كشور تابستان پارسال در نشست "ناتو" در تركيه متعهد شد كه حدود شش هزار نيرو در سال ۲۰۰۶به افغانستان اعزام كند.
وزارت دفاع انگليس براي تامين نيروي مورد نياز جهت اعزام به افغانستان نيازمند كاهش نظاميان اين كشور در عراق است.
وزير خارجه سابق انگليس كاهش نيروهاي آمريكايي در عراق رااز لحاظ سياسي براي آن كشور اجتنابناپذير دانست و تاكيد كرد:زمان شروع حمله به عراق بر پايه گزارش بازرسان سازمان ملل تعيين نشد، بلكه آرايش نظامي ارتش آمريكا در منطقه بيش از هر چيز ديگر بر زمان حمله تاثير گذاشت و امروز نيز كاهش نيروها و پايان اشغال عراق به دليل بازگشت امنيت به عراق نيست بلكه تاريخ انتخابات ميان دورهاي كنگره آمريكا آن را تعيين ميكند.