کد خبر: ۷۱۹۰۱۹
تعداد نظرات: ۷۴ نظر
تاریخ انتشار : ۳۱ تير ۱۴۰۰ - ۱۶:۲۸

گوشت ۲۵۰ هزار تومان می‌شود!

اگر مشکلات بازار نهاده‌ها حل نشود، قیمت مرغ به کیلویی ۱۰۰ هزار تومان و قیمت هر کیلو گوشت قرمز نیز به کیلویی ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان خواهد رسید.
گوشت ۲۵۰ هزار تومان می‌شود!
آفتاب‌‌نیوز :

چیزی به سقوط تولیدکننده و مصرف‌کننده در بازار مواد پروتئینی باقی نمانده است. با اینکه پذیرش چنین بحرانی بسیار دشوار است اما همان کارشناسانی که دو سال پیش با انتقاد از وضعیت نابسامان بازار نهاده‌های دامی از افزایش قیمت مرغ به کیلویی ۵۰ هزار تومان خبر می‌دادند، حالا بر این عقیده هستند که اگر مشکلات بازار نهاده‌ها حل نشود، قیمت مرغ به کیلویی ۱۰۰ هزار تومان و قیمت هر کیلو گوشت قرمز نیز به کیلویی ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان خواهد رسید. اتفاقی که باعث می‌شود بازار روی مصرف‌کننده را به خود نبیند و تولید نیز با کمبود تقاضا و رکودی عجیب روبه‌رو شود.

 روزنامه جهان صنعت درباره نابسامانی بازار نهاده‌های دامی نوشت: مسئولان دولت دوازدهم که از همان سال‌های گذشته انتقاد کارشناسان در مورد آشفتگی بازار نهاده‌های دامی را بی‌مورد می‌دانستند و همچنان نیز بر این باور هستند که مشکلی از نظر تامین نهاده برای واحدهای دامی وجود ندارد، گویا خودخواسته خود را به خواب زده‌اند و تمایلی به پذیرش واقعیت‌های موجود در بازار ندارند. آن هم در زمانی که به دلیل خشکسالی، افزایش قیمت نهاده‌ها و هزینه‌های جانبی تولید، مرغداران قید جوجه‌ریزی را زده‌اند و دامداران اقدام به کشتار دام‌های مولد کرده‌اند.

با این حال دولت از انباشت دام در بنادر و ذخیره کافی نهاده‌های دامی در استان‌های مختلف خبر می‌دهد و کاری به این ندارد که توزیع نهاده‌ها به موقع انجام نمی‌شود. در این میان سنگ‌اندازی‌های بانک مرکزی برای تامین ارز نهاده‌های دامی و ضعف ناوگان حمل‌ونقل از جمله مواردی است که باعث شده مشکلات بازار نهاده‌های دامی هر روز بیشتر شود. براساس آنچه کارشناسان می‌گویند در حال حاضر کرایه حمل نهاده‌ها از بنادر با افزایش چند برابری روبه‌رو بوده شده است. در چنین شرایطی، خشکسالی امسال نیز بی‌سابقه بوده و باعث کاهش تولید علوفه شده است. در واقع خشکسالی نیز مزید بر علت شده و شرایطی را برای دامداران فراهم کرده است که به دنبال آن به عنوان مثال بهای هر کیلو یونجه از کیلویی دو هزار تومان به شش هزار تومان افزایش یافته است و تهیه آن به سختی انجام می‌شود.

تمامی این موارد چالش‌هایی هستند که منجر به بروز گرانی‌های عجیب و غریب در بازار مواد پروتئینی شده‌اند و در صورتی که در دولت جدید در اسرع وقت مورد توجه قرار نگیرند، می‌توانند فاجعه‌ای عظیم را در بازار تولید و مصرف به وجود بیاورند.

خشکسالی عامل افزایش نیاز به خوراک دام صنعتی
واقعیت این است که مساله تامین نهاده‌های دامی که به واسطه پدیده خشکسالی و گرانی پیچیده‌تر شده، مشکلات روزافزونی را به طور خاص طی یک سال اخیر برای تولیدکنندگان دام و طیور در کشور ایجاد کرده است. نوسانات ارز، مشکلات حمل‌ونقل و به تبع آن رسوب نهاده‌های دام و طیور در بنادر جنوب کشور، گرانی نهاده‌ها و افزایش هزینه‌های جانبی، تنها بخشی از عواملی است که در کنار مساله تحریم و تبعات منفی آن بر واردات نهاده‌ها، صنعت پرورش دام و طیور در کشور را تحت تاثیر قرار داده و صدای اعتراض و نارضایتی فعالان این بخش را هم درآورده است.

البته در این میان، خشکسالی مزید بر علت شده است، به طوری که امسال میلیون‌ها راس دام سهمی از علوفه مراتع ندارند و باید به صورت دستی تغذیه شوند که این مساله دامداران سنتی را بیشتر دچار مشکل و مجبور به هزینه کردن در این بخش هم کرده است.

از سوی دیگر بخشی از نهاده‌ها همچون جو و ذرت قابل ذخیره‌سازی استراتژیک و تامین است اما علوفه‌هایی مانند کاه، بیده و ذرت علوفه‌ای که در فصل تولید می‌شوند، باید توسط دامدار خریداری و در طول سال استفاده شود.

نتیجه اینکه کمبود علوفه بر اثر خشکسالی و افزایش قیمت نهاده‌ها و هزینه‌های پرورش دام، موجب رو آوردن بسیاری از دامداران به کشتار دام مولد خود شده است به طوری که تنها در کشتارگاه صنعتی مشهد طی اردیبهشت امسال ۶/۱۱ درصد دام سبک کشتارشده را دام مولد و در بخش دام سنگین نیز ۴۴ درصد کشتار را گاو شیرده تشکیل داد.

در همین خصوص محمدرضا حسینا عضو اتاق بازرگانی خراسان رضوی با اشاره به وضعیت نگران‌کننده خشکسالی در کشور گفت: در سال جاری بارندگی به شدت کم شده است و با توجه به شرایط فعلی به جرات می‌توان گفت که در ۵۰ سال اخیر، سال ۱۴۰۰ یکی از خشک‌ترین سال‌هایی است که تاکنون تجربه کردیم.

محمدرضا حسینا افزود: از این رو و با توجه به خشکسالی موجود، دامداران این امکان را ندارند که دام خود را در چراگاه‌های طبیعی سیر کنند. بنابراین نیاز به خوراک دام صنعتی طی ماه‌های اخیر خیلی بیشتر احساس می‌شود. در حالی که ما در سال‌های گذشته با چالش‌های متعددی در زمینه تامین خوراک دام مواجه شدیم.

وی با اشاره به اینکه مهم‌ترین مساله در بحث تامین خوراک دام، تامین و نقل‌وانتقالات ارزی است، گفت: نقل‌وانتقالات ارزی با توجه به تحریم‌های آمریکا بسیار مشکل است. حتی کشورهای دوست ایران مثل روسیه که یکی از کشورهای مهم در بحث تامین خوراک دام هستند نیز نمی‌توانند برای تامین نیاز ایران به راحتی نقل‌وانتقالات ارزی را انجام دهند و این موضوع با مشکل مواجه است. البته می‌توان با روسیه به وسیله روبل و ریال دادوستد انجام داد اما مشکل اینجاست که تامین ارز محلی کشورها به سختی انجام می‌شود.

این فعال بخش خصوصی بیان کرد: در این راستا به نظر می‌رسد که باید بانک مرکزی و دولت جدید به گونه‌ای با کشورهای مورد نظر همچون روسیه برای تامین بازار مصرف داخلی کشور تعامل کنند که مشکلات سیستم بانکی حل شود و بتوانیم با بانک‌های این کشورها کار کنیم.

به گفته حسینا، البته ایران در روسیه بانک دارد اما این بانک در بحث تامین روبل عملکرد خوبی ندارد. آن هم با وجود اینکه روبل هیچ ارتباطی با تحریم ندارد و مساله تامین ارز داخلی روسیه نیز متاثر از تحریم‌های آمریکا نیز تاثیری نیست اما ما در این زمینه مشکلات زیادی داریم.

تعطیلی‌های ادامه‌دار مرغداری و دامداری‌ها
وی همچنین در ادامه با اشاره به معضل ارز ۴۲۰۰ تومانی نیز اظهار کرد: ارز ۴۲۰۰ تومانی که به خوراک دام تخصیص داده می‌شود، خود نوعی رانت ایجاد می‌کند. در این خصوص اگرچه سامانه بازارگاه وجود دارد اما شاهد این هستیم که خوراک دام به قیمت‌های بیشتری به دست دامداران و دامپروری‌ها می‌رسد و همین روال وضعیت بدی را برای دامداران و مرغداران و در نهایت بازار محصولات پروتئینی ایجاد کرده است.

عضو اتاق بازرگانی خراسان رضوی ادامه داد: در حال حاضر می‌توانیم بگوییم که تمام دامپروری‌ها و شرکت‌هایی که نیازمند خوراک دام هستند، همه در زمینه تامین خوراک دام چالش دارند.

حسینا با بیان اینکه زنگ خطر وقوع بحران در بازار به صدا در آمده است، گفت: اگر چالش فعلی در دولت آینده حل نشود و همچنان معضل تامین خوراک دام تداوم داشته باشد، با تعطیلی‌های ادامه‌دار مرغداری و دامداری‌ها روبه‌رو خواهیم شد.

تنها ۲۰ مرغداری در نیشابور جوجه‌ریزی کردند
وی همچنین با اشاره به تولیدکنندگان محصولات پروتئینی خراسان رضوی که در گرداب گرانی و خشکسالی قرار دارند، ‌ افزود: در شهر نیشابور در استان خراسان رضوی که ۶۰۰ مرغداری وجود دارد، تنها ۲۰ مرغداری جوجه‌ریزی انجام داده‌اند که همین مساله نشان‌دهنده یک بحران جدی است.

حسینا با بیان اینکه بازار نهاده‌های دامی در حلقه آخر با ارزاق و خوراک مردم در ارتباط است، گفت: باید به بازار خوراک دام توجه جدی شود چرا که بی‌توجهی نسبت به این موضوع می‌تواند تولید و در نهایت بازار مواد پروتئینی مورد نیاز مردم خیلی بیشتر تحت تاثیر قرار دهد.

این فعال بخش خصوصی اظهار کرد: ادامه این مساله بحران‌های جدی اجتماعی و امنیتی را ایجاد می‌کند. حتی پیش‌بینی ما این است که اگر این شرایط ادامه پیدا کند، مرغ دست کم به کیلویی ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان و گوشت قرمز هم به کیلویی ۲۰۰ تا ۲۵۰ هزار تومان خواهد رسید. در حالی که همین حالا نیز بسیاری از اقشار سطح جامعه توانایی خرید گوشت و مرغ را ندارند و در صورتی که بازار مواد پروتئینی با گرانی بیشتری روبه‌رو شود، دامداری‌ها و دامپروری‌ها نیز با بحران فروش روبه‌رو می‌شوند که این نیز خود یک معضل است.

راه مقابله با بازار سیاه
عضو اتاق بازرگانی خراسان رضوی بیان کرد: به نظر می‌رسد که دولت جدید باید برنامه‌ریزی درستی را در رابطه با بحث خوراک دام انجام دهد. در این راستا دولت می‌تواند به صورت تضمینی گوشت را خریداری کند و در قبال هر میزان گوشتی که از دامدار خریداری می‌کند، درصدی نیز به او خوراک دام بدهد تا خوراک دام وارد بازارهای آزاد و سفته‌بازی نشود و به صورت آزاد به دامداران فروخته شود.

وی همچنین با بیان اینکه تامین ارز نهاده‌های دامی در بلاتکلیفی قرار دارد، گفت: بسیاری از واردکنندگان خوراک دام را به صورت نسیه خریداری می‌کنند و بانک مرکزی در این شرایط از واردکننده درخواست می‌کند که منشا ارز را اعلام کند. این در حالی است که خود بانک مرکزی یکی از عوامل اصلی ایجاد مشکل در بحث واردات خوراک دام است.

حسینا ادامه داد: در واقع بانک مرکزی علی رغم اینکه تعهدات خود را نسبت به تخصیص ارز مورد نیاز واردکننده‌های خوراک دام به درستی انجام نمی‌دهد، خودش هم در این زمینه سنگ‌اندازی می‌کند. به عبارت دیگر قوانین دست‌وپاگیر در زمینه تخصیص کد ساتا و… مواردی است که مشکلات واردات نهاده‌های دامی را دوچندان می‌کند.

این فعال بخش خصوصی به معضل حمل‌ونقل برای ورود نهاده‌های دامی به بازار نیز اشاره کرد و گفت: در بعد بین‌المللی شاهد این هستیم که کشتی‌های خارجی به سختی داخل ایران می‌آیند و به دلیل تحریم‌ها، چندان تمایل ندارند که وارد بنادر ایران شوند. از این‌رو در حال حاضر اکثر کشتی‌هایی که از بنادر کشورهای خلیج فارس بارگیری می‌کنند و به ایران می‌آیند، ایرانی هستند. از طرفی برای حمل نهاده‌های دامی از بنادر به شهرها نیز با مشکلاتی روبه‌رو هستیم که بازار نهاده‌های دامی را بیش از پیش متاثر کرده است.

بلاتکلیفی در حوزه تامین ارز
گفتنی است عضو هیات‌مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دامی به تازگی اعلام کرد: حدود ۱۵۰ میلیون یورو نهاده دامی از اواخر اسفند ۹۹ تا خرداد امسال به دولت تحویل داده شده، اما تامین ارز آن بلاتکلیف مانده است.

محمدمهدی نهاوندی افزود: وزارت جهاد کشاورزی شرط معرفی واردکنندگان نهاده‌های دامی برای تخصیص ارز به بانک مرکزی را ارائه ۹۰ درصدی کالا در سامانه بازارگاه اعلام کرده بود اما به رغم اجرای این شرط هنوز ارز واردات بخش قابل توجهی از نهاده‌های دامی به واردکنندگان تخصیص داده نشده است.

نهاوندی ادامه داد: واردکنندگان در جهت همراهی با دولت و کمک به تداوم روند تامین نهاده دامی در شرایط خشکسالی اقدام به عرضه کالا و تحویل آن به دولت کردند، اما بعد از گذشت بیش از یک ماه از عرضه کالا در سامانه بازارگاه برای تخصیص ارز دچار بلاتکلیفی هستند. مساله قابل توجه این است که باقیمانده کالا هم در بنادر و گمرکات در حال فاسد شدن است اما متاسفانه هیچ مرجعی درباره بروز چنین شرایطی پاسخگو نیست. عضو هیئت مدیره اتحادیه واردکنندگان نهاده‌های دام و طیور ایران تصریح کرد: بدون تردید این نوع رفتارها نتیجه‌ای غیر از تشدید معضلات موجود و بی‌اعتمادی بیش از پیش به دولت نخواهد داشت.

به نظر می‌رسد در روزهای پایانی دولت دوازدهم اندک انگیزه مدیران برای پاسخگویی به مشکلات و مطالبات مردم از میان رفته است در حالی که در شرایط فعلی انتظار می‌رود مجلس و نهادهای بالادستی هرچه سریع‌تر با ورود به موضوع نسبت به رفع مشکلات موجود اقدام کنند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
انتشار یافته: ۷۴
رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
1
64
مردم دیگه گوشت هم نخورن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
مگه تاالان میتونستن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۳:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
فکر ملت تمدن ساز ایران زمین بجای کمک و مشارکت در ساختن فرهنگ و تمدن معاصر جهان به چه چیزهایی باید معطوف شود .به یک سیر گوشت و یک قرص نان. انسان غیرتمند اگر از غصه بمیرد تعجب ندارد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۵۱ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
2
63
اخه فکر مردم باشید مردم را دارید مرگ تدریجی میدن
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
1
78
پس بریم دنبال قبر تا گرونتر نشده بمیریم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
چرا به ۸۵ میلیون نفر توهین میکنی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۳۹ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
1
33
فکر کنم اینقدر فشار به مردم بیاد که گوشت همو زنده زنده بخورن تا مرز دیوانگی راهی نیست
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۲:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
3
54
از همین الان دارم مردم را آماده میکنن...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۴/۳۱
6
54
خدا کنه کیلویی یک میلیون بشه . ما که با کیلویی ۱۰۰هزار هم نمیتونیم بخریم حالا چه فرقی میکنه ۱۰۰هزار باشه یا یک میلیون
پاسخ ها
سیدطاها
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
خدانکنه دعای خوب بکنید ، انشاء الله دست واسطه ها ودلالانی که سفره مردم را میخواهند کوچک کنند قطع شود.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
داداش امثال من خیلی تواین مملکت دارن زندگی مکنن که در ماه یکبار بیشتر توان خرید مرغ را ندارن چ برسه بگوشت.فرقی برا ماها نداره اونم کداره مشگلی نداره بای کلمه وای گرون شد گفتن قضیه حل میشه وخریدشو میکنه .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۲:۱۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۲
اگه چند تا دلال می تونن وضع کشور رو به اینجا رسونده باشن که اسرائیل باید روی دلال ها تمرکز کنه
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۵:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۲
ایشالا
پسردنیا دیده
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
4
34
والا منکه با ضرر حیوانامو فروختم خودمو راحت کردم دامدارا شماهم مثل من بدین کشتارگاه وقتتون عمرتون تلف نکنید در عوضش وارد میکنن بلدن چطوری جای حمایت از تولید کننده واردات انجام بدن بفروشین خلاص
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
33
چه خبر خوبی ازخوشحالی ا ز اینهمه پیشی گرفتن درناراحت کردن ملت مظلوم از همه کشو رهای جهان پیشی گرفتیم کم چیزیه مسولین مرحبا به این همه تلاش
ناشناس
|
Germany
|
۰۲:۲۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
1
39
ای خدا خودت نجات مون بده
بازنشسته
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۱۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
1
31
خوب الحمدالله دیگه شِبحه قحطی هم که تو راهه
من
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۲۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
8
48
آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند،
مهرداد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
2
34
سلام گوشت بشه ۲۵۰ هزار تومان مگه ما گوشت میخوریم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
اگه بی تفاوت به وضعیت خود نباشی میتونی بهترین آینده را برای خود و فرزندانت تهیه کنی در غیر اینصورت گوشت که جای خود دارد تا چند وقت دیگه.....
حمیدرضا
| Germany |
۰۹:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
گوشت الان یکساله که قیمتش 200 تا250 هزار تومنه
علیرضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
13
توانا بود هرکه دارا بود کجا میگن الکاسب حبیب الله؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
12
مجبوریم‌گیاه‌بخوریم‌
پاسخ ها
نا شناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۲:۵۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
اگر اقلامی کم شود همه برای جبران آن به سایر مواد غذایی هجوم میآورند که هم گران می شود و هم کمیاب از جمله میوه جات و سبزیجات و صیفی که اکنون هم قیمت های بسیار بالایی دارند
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
15
اثلا گوشت یعنی طعمش چه جوریه والا من تابه حال گوشت نخوردم
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
قسم نخور نمی دونم کی هستی ولی با سخنت به مردم کنایه و زخم زبان نزن مردم ایران خیلی با عزت تر هستند که تو فکر میکنی وقت گوشت خوردنشان هم میرسه
راحیل
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۱
حتما گیاه خواری !!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
30
گوشت چی هست اصلا؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
4
18
شاید هم عمدا و برای ایجاد نارضایتی و آشوب این مشکلات را ایجاو کرده اند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
6
5
شاید هم عمدا و برای ایجاد نارضایتی و آشوب این مشکلات را ایجاد کرده اند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۴۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
4
19
علی برکت الله
جواد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۱۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
22
وقتی یه کپی رنگی از یه پنج هزارتمنی ،ده هزارتمن بشه اوضاع همه چیز از این بهتر نمیشه
مرتضی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
16
11
اللهم عجل لولیک الفرج
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
28
2
مرگ بر امریکا
ارمین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۱۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
24
همون وقتا که گیلوی 15 تومن بود نمیخوردیم چه برسه به الان
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۳۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
22
یاخدااااااا خودت کمک کن به این مردم مظلوم وبیچاره....ماالان نمیتونیم بخریم دیگه بعدا هیچ
فافا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۴۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
1
18
ما که مرغشم نمیخوریم چه برسه گوشت
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
1
11
سلام این چه وضعیت مملکته چرا رسیدگی وکنترل نمیکنید،گوشت گوسفند باید بشه ۷۰تومن
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۳:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۲
من یک دامدار م گوشت در صورتی بشه 70که نهاد های دامی بشه کیلوی هزار تومن یک گوسفند درسال 2ملیون خرجشه اگه یک بره بیاره میشه 1300خودمونم حمالیم اگه قیمت بالاتر بره بشه باز خرج خود بره هست کجای کاری
ن.ن
|
Netherlands
|
۱۳:۳۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
1
25
چرا با دنیا آشتی نمیکنیم تمام کشورهای صنعتی و قدرتمند تسلیحات دارن اما مراودات مالی دارویی صنعتی با دنیا دارند. ماهم از قدرت دفاعی و تسلیحاتیه خوبی برخورداریم سیاست هم خوسبختانه داریم. اما چرا کاری نمیکنیم مثل ابرقدرتها جایگاه خودمونو همه جوره تثبیت کنیم تا کشور از بحران جنگ و دارو وسایر بحرانها خلاص بشه.؟؟؟؟مسئولین عزیز شما را ب فاطمه زهرا س شمارا به تک تک آیات قران قسمتون میدم کاری کتین که دنیا در حسرت پیشرفت و ارامش این کشور بمونه.
خسرو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۱۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
22
سلام خدمت کارشناسان محترم اقتصادی ' من یکسال بیشتر هست گوشت نخریدم ' در این یکسال دوبار مرغ خریدم ' به لطف عالی دولت دیگه توان خرید مرغ هم ندارم علی برکت اله
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
14
خوش بحال خودم .خودم رو از شر دامداری خلاص کردم .اصولاا تو کشوری که دلالی حرف اول رو میزنه تولید جایگاهی نداره خصوصا تو این اوضاع افتضاح شب میخوابی .صبح بلند میشی میبینی قیمتها دگرگون شده . منم به جمع دلالها پیوستم و الان خدا رو شکر راضی ام .
ارین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
9
مگه ۲۵ هزارم کمه با یه درآمد کارگر ساده ۱۰۰ هزار تومن ....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
1
7
سلام گوشت کیلویی دومیلیون باشه برای ما فرق نمی کنه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
چرا فرقی نمیکنه ؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۹ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
12
سلام گوشت کیلویی دومیلیون باشه برای ما فرق نمی کنه
پاسخ ها
من
| Iran (Islamic Republic of) |
۲۱:۰۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
نمیدونم چطور میتونن به قشر کارگر نگاه کن با این قیمتها
رمصد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
6
دومیلیون باشه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۴۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
19
اخه این گرونیچه ربطی به مرگ بر آمریکا داره خدا کمکمون کنه خسته شدیم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۶:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
13
دست تون درد نکنه به خدا به فکر مردم هستید ماشرمنده همتون میشیم تو رو خدا گوشت بکنید یک میلیون خیرشو ببینید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
19
اينطور اداره كردن را عمه من هم بلد است،
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
9
آخر دنیا شده همه خودتان را برای آخرین روزهای عمرتان از فقیر تا ثروتمند آماده باشید.
داریوش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۰۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۱
0
17
100 راس گوسفند مولد به قیمت کیلویی سی هزار تومن دادم کشتارگاه خودم را خلاص کردم.....بیکارم برم جو ده هزاری بخرم ...دامدار نابود شد خلاص.....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۰۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۲
0
4
گوشت بشه ۲۵۰ هزار تومان مگه میشه خورد اون وقت کسی توان خرید گوشت نداره وقتی فروش نداشته باشه تولید هم معنی نداره اون وقت باید صادر بشه دامدار پولدار مصرف کننده هم باید خواب گوشت رو ببینه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۱۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۲
0
7
چه دلیلی داره یک مسئول با مدرک کارشناسی به مدت 10 تا 15 سال فقط نام مدیر رویدک بکشه واز مزایاش استفاده بکنه در حالی که دیگران با مدارک بالاتر ومدیریتی صد برابر بالاتر از این آقا منزوی و مهجور بمانند.
میلاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۳۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۲
0
7
مرحله اول
مرحله عادی سازی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۲:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۲
1
8
ماشاالاه ببرین بالاتر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۲
0
10
تأسف برای دولتی که نتونه دست یه عده دلال و سود جو رو کم کنه ،در همه صنف ها از تولید کننده اصلی که به کمترین قیمت خریداری میشه بعد دست یه عده دلال خدا نشناس میوفته و چی میشه رو دولت باید پاسخگو باشه
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۳۳ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
ببینیم دولت جدید میتونه این کار رو بکنه یا نه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۲۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۲
0
14
بازم ببرین بالاتر کلاس مملکت بره بالاتر
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۳۷ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۲
0
8
فقط میتونم بگم ما که همین الانشم نمی تونیم بخریم پس چه فرقی داره بحالمون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۲
0
6
آخه بحث سراینه که همه چیزگرون میشه مردم دیگه نان خالی هم نمیتونند بخورندگوشت ومرغ پیشکش
حسین
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۵۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۲
0
8
منم خودم دامدارم از عید تا الان نصف گوسفدامو فروختم برای آذوقه خودشون.
حمید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۲
0
5
علوفه دام رابیارید پایین تا مصرف کننده هم بتونن گوشت خرید کنن
کامله
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۵ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۲
0
3
بهبه چی خبرخوشی پس گوشت همو نخوریم دیگه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۱ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
0
7
تحریمها چه کاغذپاره هایی بودن خدایا
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۳
4
3
اگر دلار گرونه مشکل خود آمریکاست.اگه میتونه قیمت دلارشو بیاره پایین
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۲۰ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
دوست عزیز قیمت ارز خارجی به اقتصاد خود کشور بستگی داره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۲۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
0
4
منم کل دامداریم را با چهل تا گاو شیری فروختم. فقط که خوراک دام نیست دارو کار گر همه چیز گران شده آدم دیونه دامداری میکنه
دامدار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
1
3
به خدا من ورشکست کردم گاوا هم دیگرو خوردن
دامدار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۶ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۴
0
2
به خدا من ورشکست شدم
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۴۸ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۶
0
0
پیشرفت کردیم
محمد
|
Canada
|
۲۳:۵۲ - ۱۴۰۰/۰۵/۰۷
2
1
من عليرغم اينکه مسئله اى از اين بابت در اينجا ندارم اما مصرف گوشت قرمز شايد در ماه ۵۰۰ گرم و حتى کمتر نيز باشد و گوشت مرغ را ترجيح مى دهم . مصرف حبوبات مخصوصا عدس که داراى پروتئين است در جدول غذا ئى ام هميشه وجود دارد. غرض از اين مطلب اين که اگر مردم دنيا مصرف گوشت قرمز را کاهش بدهند که بيشتر از گاو و گوساله تامين مى شود کمک بسيار بالائى در کاهش گاز متان مى کنند که از گاو ها متصاعد مى شود و در گرمايش زمين نقش بالائى دارد که حتى چندين برابر بالاتر از دى اکسيد کربن است. گرمايش زمين يکى از چند پديده هاى وحشتناک آن بالا آمدن آب دريا و آتش سوزى جنگل ها ست حال بقيه به کنار بماند مثلا اينکه براى توليد خوراک دام اين همه گاو ( ۲ ميليارد راس در دنيا وجود دارد که براى هر يک کيلو گوشت آن چندين برابر خوراک دام تهيه مى شود) چقدر کود شيميائى به کار گرفته مى شود که آنها نيز نقش بسزائى در توليد گاز هاى گلخانه اى دارند خلاصه اين حديث مفصلى است. بنابراين من نه اينکه به عملکرد دولت ها در اين چهل سال صحه بگذارم بلکه از نقطه نظر محيط زيست نظرم را بيان مى کنم که فکر مى کنم براى جان انسان ها ضرورت بسيار دارد.
عباس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۰۴ - ۱۴۰۰/۰۵/۱۰
0
2
با سنگ بنایی که دولت دهم احمدی نژاد ودولت دوازدهم روحانی درکشور بنیاد گذاشتند مطلب تازه وعجیبی نیست.
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین