کد خبر: ۷۱۹۹۹
تاریخ انتشار : ۱۴ اسفند ۱۳۸۶ - ۲۰:۵۲
دکتر ریاحی در میزگرد مرکز تحقیقات تشریح کرد

رابطه دولت دانش محور با توسعه رفاه اجتماعی

آفتاب‌‌نیوز : آفتاب: یک اقتصاددان تاکید کرد: «در برنامه‌ریزی‌های توسعه‌ای ضرورت دارد که به توسعه جامع، یکپارچه، موثر و مولد دسترسی پیدا کنیم».

به گزارش خبرنگار اقتصادی آفتاب، دکتر بهیار ریاحی در میز گرد «رفاه اجتماعی در اقتصادهای توسعه‌یافته» که در مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام برگزار شد گفت: «در برنامه‌ریزی توسعه‌ای تعلل در تدوین استراتژی‌های مبتنی بر نگرش علمی و مجموعه مولفه‌های پیدا و ناپیدای آن، رشد وتوسعه فراگیر یکپارچه و پایدار را فراهم نمی‌آورد».

وی افزود: «همانگونه که در سه دهه اخیر، انقلاب علمی و تحولات سریع و پیچیده علوم جدید و نوین، شرایط لازم جهت پیشرفت در زمینه‌های تولید، صنعت، تجارت و خدمات را در بخش‌های صنعت و اقتصاد به وجود آورده؛ به نظر می‌رسد توجه به شاخص‌های دانش که ناشی از علم، خلاقیت، تحقیق و توسعه مراودات علمی منطقه‌ای و بین‌اللملی است، می‌تواند به عنوان یک الگوی مناسب و بهینه جهت طراحی‌های کلان و راهبردهای ملی مطرح شود».

این اقتصاددان ادامه داد: «در این زمینه می‌توان از کشورهایی چون کره، مالزی، ایرلند، شیلی، تایوان و سنگاپور که در امر توسعه اقتصادی به برنامه‌های دانش‌محور توجه داشتند اشاره و از تجارب آنها به عنوان الگوهای مناسب برنامه‌ریزی موفق بهره‌مند شد».

دکتر ریاحی تصریح کرد: «با کمک این فرمول و استفاده از این دیدگاه می‌توان به راحتی در اقتصاد کشور جبران مافات و اشکالات و موانع گذشته در این مسیر را برطرف کرد».

وی افزود: «این الگو باعث توسعه یکپارچه فراگیر و پایدار می‌گردد و چون مبتنی بر محورهایی چون توسعه نیروی انسانی، تربیت نیروی ماهر و مدیران خلاق است می‌توان آن را در طی مسیر توسعه کشور به کار گرفت».

دکتر ریاحی با اشاره به آثار مثبت توجه به برنامه‌ریزی دانایی‌محور اظهار داشت: «با این دیدگاه در مسیر توسعه زمینه‌های مناسبی نیز برای ارتقاء شرایط زندگی افراد جامعه محیا خواهد شد».

وی تصریح کرد: «کاهش آمار بی‌سوادی، بهره‌مندی از فن‌آوری‌های روز و تکنولوژی از مواهبی است که در مسیر توسعه دانایی‌محور نصیب کشور می‌شود».

این تحلیلگر مسائل اقتصادی همچنین به راهکارهای اجرای این نوع برنامه‌ریزی اشاره کرد و گفت: «برای دست‌یابی به توسعه باید موانع قانونی برای افزایش تولید و رشد اقتصادی را از میان برداریم».

دکتر ریاحی تاکید کرد: «حاصل اجرای این برنامه‌ها، رسیدن به اقتصاد بدون تضاد و رشد یافته و دست‌یابی به جامعه‌ای سالم، امن و آرام است که در آن رفاه اقتصادی و اجتماعی مناسب به گونه‌ای که رشد یکپارچه در آن تحقق یابد وجود دارد».

وی با تاکید بر اهمیت شناسایی قابلیت‌های علمی و اقتصادی کشور در حداقل زمان ممکن افزود: «برای دست‌یابی به اقتصاد مبنی برعلم و دانش باید پتانسیل‌های علمی شناسایی و بستر  توسعه دانش در کشور ایجاد شود».









بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین