انتظار میرود "حسین امیرعبداللهیان" دیپلمات ایرانی خط سختگیرانه تازهای را در روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران پیگیری کند.
به گزارش آفتابنیوز؛ نشریه "آسیاتایمز" در گزارشی با اشاره به احتمال تصدی مقام وزارت خارجه از سوی "حسین امیرعبداللهیان" مینویسد: "با به قدرت رسیدن "ابراهیم رئیسی" رئیس جمهوری تازه ایران همه نگاهها به سوی انتخاب وزیر خارجه احتمالی معطوف شده است.
به طور گسترده پیش بینی میشود که یک چهره اصولگرای محافظه کار جانشین "محمد جواد ظریف" شود. در ابتدا گمانهزنیهایی صورت گرفته بود که "علی باقری" یکی از همکاران رئیسی در قوه قضائیه این سمت را برعهده گیرد، اما منابع نزدیک به رئیسی و رسانههای داخلی ایران میگویند "حسین امیرعبداللهیان" دستیار ویژه رئیس مجلس به عنوان دیپلمات ارشد ایران پیشنهاد شده است.
آسیاتایمز افزوده است: امیرعبداللهیان همانند اصولگرایان دیدگاه ضدغربی دارد و انتظار میرود مانعی برای کسب رای اعتماد در مجلس نداشته باشد. او سفیر سابق ایران در بحرین در فاصله سالهای ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۶ میلادی و معاون وزیر خارجه در امور غرب آفریقا بوده و این بدان معناست که در وزارتخانههای دولتهای احمدینژاد و روحانی فعالیت کرده است.
آسیاتایمز مدعی شد: در ژوئن ۲۰۱۶ میلادی در حالی که محمد جواد ظریف رئیس وقت او در حال مذاکره بر سر برجام با دولت اوباما بود، امیرعبداللهیان وزارت خارجه را ترک کرد. گفته میشد اخراج این دیپلمات انقلابی در عراق، لبنان، سوریه، یمن و فلسطین با دستور روحانی در تلاش برای کاهش تنش با عربستان صورت گرفته است. این دیپلمات ۵۷ ساله مدرک دکترای خود را در رشته روابط بین الملل از دانشگاه تهران دریافت کرد. از سال ۱۹۹۷ تا ۲۰۰۱ میلادی او کارشناس و معاون دستیار ویژه امور عراق در بغداد بود و سپس به عنوان مدیرکل امور خلیج فارس در وزارت امور خارجه ارتقای رتبه پیدا کرد. او از مدافعان سرسخت فلسطین است. او پیشتر در توئیتی نوشت بود که در ایران تنها یک کشور را برسمیت میشناسد که ناماش فلسطین و پایتخت آن قدس است و رژیم جعلی اسرائیل جایی در منطقه ندارد.
گفته میشود امیرعبداللهیان از نزدیک با سیاست خاورمیانه و جهان عرب آشناست و انتصاب او در راستای هدف رئیسی برای گسترش روابط با همسایگان نزدیک ایران و کشورهای عربی است و این هدف در مقایسه با رابطه با اروپاییها و غرب در اولویت قرار دارد. با این وجود، مشخص نیست که آیا شیخنشینهای خلیج فارس با توجه به سوابق امیرعبداللهیان در حمایت از دولت اسد در سوریه و شبهنظامیان شیعه در عراق و لبنان حاضر به تعامل با او هستند یا خیر.
به احتمال زیاد عربستان و دولتهای وابسته به آن از تصدی وزارت امور خارجه توسط امیرعبداللهیان خرسند نخواهند بود. او پیشتر در توئیتی حمله عربستان به یمن را در کنار تروریسم "داعش امریکایی" قرار داده بود. او نوشته بود بهتر است ریاض از همکاری با اسرائیل دست بردارد و به همسایگاناش احترام بگذارد.
امیرعبداللهیان در سپتامبر ۲۰۱۸ میلادی سه سال پس از حملات صورت گرفته به کنسولگریهای عربستان سعودی در ایران، نفوذیهای وابسته به دولت عربستان را متهم به پرتاب کوکتل مولوتف به سوی کنسولگری کرد. او مدعی شد سعودیها از قبل از وقوع چنین حملاتی آگاه بودند و خودروهای کنسولگری را از مدتها قبل برای فروش عرضه کرده بودند. او در آگوست سال ۲۰۲۰ میلادی به شدت از توافق صلح ابراهیم و عادیسازی روابط دولتهای عربی با اسرائیل انتقاد کرد. او در آگوست سال گذشته رویکرد امارات در قبال اسرائیل را در خدمت جنایات صهیونیستها دانست".
این نشریه در ادامه مینویسد: "قطعا وزیر امور خارجه در ایران مجری سیاستهاست با این وجود، او نقش محوری در تعیین لحن ایران در عرصه دیپلماتیک و ارائه برخی از طرحها را ایفا خواهد کرد. برای مثال، در مورد ظریف اگرچه او در مسائل امنیتی و مسئله سوریه نقشی نداشت اما از برجام حمایت کرد و با اروپاییها تعامل داشت در نتیجه، وزیر خارجه نقشی تشریفاتی نیست".
این نشریه میافزاید: "برخی کارشناسان معتقدند اگرچه امریکاییها احتمالا ظریف را ترجیح میدادند چرا که با او آشنا بودند و او را میشناختند و وی انگلیسی را عالی صحبت میکند و درک خوبی از سیاست امریکا دارد با این وجود، احتمالا امریکا روندهای بلندمدت را مدنظر قرار خواهد داد. امریکا در حال خروج از خاورمیانه است و این موضوع به قدرتهای منطقه اجازه میدهد تا مسائل خود را حل کرده و سیاست خارجی امریکا نیز این روزها بیشتر متمرکز بر روی چین است".
همين عكس اين صحفه
كافي بود.
خدا رحم كنه.
نتیجه: خروج ایران از جبهه مقاومت سوریه و یمن و کل منطقه تقدیم به عربستان.