این شرکت آمریکایی اعلام کرد که یک تیم برجسته از کارشناسان افغان برای نظارت و حذف محتواهای مرتبط با گروه طالبان مشغول به کار است.
طالبان سالها از این رسانه اجتماعی برای انتشار پیامهایش استفاده میکرد. تسلط سریع آن بر افغانستان چالشهای جدیدی را پیش روی شرکتهای فناوری قرار داده که چگونه با محتواهای مربوط به این گروه برخورد کنند.
یک سخنگوی فیسبوک به بی.بی.سی گفت: طبق قوانین آمریکا، طالبان به عنوان یک سازمان تروریستی تحریم شده است و ما طبق سیاستهای خودمان در رابطه با سازمانهای خطرناک، فعالیت آن را ممنوع کردیم. این بدین معناست که ما حسابهای ایجاد شده از طرف طالبان یا در حمایت از طالبان را حذف میکنیم و هرگونه ستایش، حمایت و جانبداری از آنها ممنوع شده است.
این سخنگو همچنین گفت: تیمی متشکل از کارشناسان افغان که پشتو و دریزبان هستند و زبان محلی را متوجه میشوند، به ما در شناسایی و تشخیص مسائل در این پلتفورم کمک میکنند.
این غول رسانه اجتماعی گفت که در مورد به رسمیت شناختن دولتهای ملی تصمیم نمیگیرد بلکه از "اقتدار جامعه بینالمللی" پیروی میکند. فیسبوک تاکید کرد که این سیاست در مورد همه پلتفورمهای آن از جمله شبکه اصلی رسانههای اجتماعی آن، اینستاگرام و واتساپ اعمال میشود.
در همین حال گزارشهایی از فعالیت طالبان در واتساپ منتشر شده است. فیسبوک گفت که چنانچه متوجه شود این گروه از واتساپ استفاده میکند، جلوی آن را میگیرد. همچنین پلتفورمهای رسانه اجتماعی دیگر بابت نحوه برخورد با محتواهای مرتبط با طالبان تحت بررسی قرار گرفتهاند.
طالبان از توییتر هم برای اطلاع رسانی استفاده میکند. سخنگوی توییتر در این رابطه به سیاست های خودش علیه سازمانهای خشونت طلب و محتوای مرتبط با تنفر اشاره کرد. براساس این قوانین، توییتر به گروههایی که تروریسم یا خشونت علیه غیرنظامیان را ترویج میکنند، اجازه فعالیت نمیدهد.
شرکت یوتیوب اما هنوز درباره سیاستهایش درخصوص طالبان اظهارنظری نکرده است.