کد خبر: ۷۲۲۹۷۹
تاریخ انتشار : ۳۰ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۰:۰۱

در تزریق واکسن وسواس بخرج ندهید

سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه گفت: در تزریق واکسن وسواس بخرج ندهید چراکه هر نوع واکسنی که در مراکز تزریق واکسن کشور وجود دارد ایمن بوده و مورد تائید سازمان جهانی بهداشت است.
در تزریق واکسن وسواس بخرج ندهید
آفتاب‌‌نیوز :

دکتر محمود کریمی با اشاره به تردید برخی از افراد جامعه در خصوص دریافت واکسن با برندهای گوناگون اظهار کرد: وقتی به عنوان مثال برای واکسیناسیون هپاتیت، سرخک و ... اطفال به مراکز بهداشتی مراجعه می‌شود هیچگاه این سوال مطرح نمی‌شود که واکسن هپاتیتی که قرار است تزریق شود ساخت کدام کشور و با چه برندی است یا سربازی که اقدام به تزریق واکسن دیفتری کزار می‌کند هیچگاه نمی پرسد چه نوع واکسنی و متعلق به کدام کشور است. چرا که ساخت یک دارو مانند یک قرص استامینوفن ساده یا واکسن توسط شرکت‌های داروسازی گوناگونی در کشورهای مختلف انجام می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه بارها گفته شده که بهترین واکسن، در دسترس‌ترین واکسن است، اظهار کرد: نباید به دنبال واکسن خاصی بود بلکه هر نوع واکسنی که در کشور وجود دارد واکسن ایمنی بوده و مورد تائید سازمان جهانی بهداشت است. البته یک سری ملاحظاتی برای بیماران خاص و زنان باردار وجود دارد که برای این افراد نوع واکسنی که تزریق می‌شود متفاوت است.

او در ادامه گفت: برای تزریق واکسن با ثبت نام در سامانه salamat.gov.ir و با در دست داشتن کارت ملی، به مراکز تجمیعی واکسن مراجعه شود. ثبت‌نام در سامانه و مراجعه بر اساس پیامک نوبت دهی باعث ایجاد نظم بیشتر و ارائه خدمات بهتر به همشهریان خواهد شد.

دکتر کریمی افزود: حجم مراجعات مردمی در ساعات قبل از ظهر به مراتب بیشتر است و عده‌ای بدون ثبت نام مراجعه می‌کنند و نارضایتی‌هایی را به دلیل آمار بالای افراد مراجعه کننده در مراکز تزریق واکسن ایجاد می‌کنند در حالی که از ساعت ۸ صبح الی ۱۹ واکسیناسیون انجام شده و در ساعات عصر حجم مراجعات کمتر است.

وی در ادامه گفت: از عموم مردم ساوه درخواست می‌شود جهت جلوگیری از هرگونه تجمع در مراکز واکسیناسیون، حتی‌المقدور مرکز کوثر واقع در خیابان امیرکبیر را جهت تزریق واکسن انتخاب کنند. برخی از مردم اصرار به حضور در مرکز تجمیعی واکسیناسیون امام صادق علیه السلام را دارند که این امر باعث ایجاد اختلال در این مرکز می‌شود توجه داشته باشید که مراکز واکسیناسیون بعدازظهرها بسیار خلوت‌تر از صبح هستند.

معاون بهداشتی دانشکده علوم پزشکی ساوه در ادامه با اشاره به اینکه از ابتدای واکسیناسیون در ساوه و زرندیه تاکنون افزون بر ۷۳ هزار نفر حداقل دُز اول واکسن را دریافت کردند. از این پس متولدین سال ۱۳۵۰ و قبل از آن می‌توانند جهت دریافت واکسن با ثبت نام به مراکز مراجعه کنند و هر سازمانی که تقاضای واکسیناسیون نیروی انسانی خود را دارد می‌تواند از طریق مجموعه فرادستی با وزارت بهداشت مکاتبه کند و از طریق وزارت بهداشت به دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور اعلام خواهد شد.

وی در ادامه گفت: براساس گروههای سنی تاکنون ۴۳ درصد از ۵۰ تا ۵۴ ساله‌ها، ۷۵ درصد از ۵۵ تا ۵۹ ساله‌ها، ۸۶ درصد از ۶۰ تا ۶۴ ساله‌ها، ۸۸.۵ درصد از ۶۵ تا ۶۹ ساله‌ها و ۸۷ درصد از ۷۰ تا ۷۴ ساله‌ها و ۸۳ درصد از ۷۵ تا ۷۹ ساله‌ها و ۷۷ درصد از ۸۰ تا ۸۴ ساله‌ها و نیز ۶۵ درصد از بالای ۸۵ ساله‌ها در برابر ویروس کرونا در ساوه و زرندیه واکسینه شدند.

او بیان کرد: بطور متوسط ۶ درصد از گروههای سنی ۱۸ تا ۵۰ سال، ۱۰ درصد ۴۵ تا ۴۹ ساله ها نیز به دلیل شغل و یا بیماری قرار گرفتن که در اولویت دریافت واکسن در ساوه و زرندیه قرار گرفتند، واکسینه شدند.

سخنگوی دانشکده علوم پزشکی ساوه در ادامه با اشاره به تعطیل سراسری با هدف کاهش تجمعات و میزان درگیری مردم با ویروس کرونا اظهار کرد: برای فروکش شدن بیماری کرونا باید بین دو الی سه هفته تعطیلی سراسری صورت گیرد و همه نیز ملزم به رعایت پروتکل‌ها باشند و معتقدیم که تعطیلی تا روز شنبه کفایت نخواهد کرد و مانع از گسترش ویروس نخواهد شد.

وی بیان کرد: قدرت سرایت ویروس بسیار بالاست و میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی نیز بسیار کاهش یافته و به کمتر از ۳۰ درصد رسیده است که این رویه فرصت خوبی را برای جولان ویروس کرونا می‌دهد و افراد بیشتری را درگیر خواهد کرد.

دکتر کریمی با تاکید بر اینکه کرونا وحشی‌تر از گذشته در حال تاخ‌وتاز و تکمیل ظرفیت‌های بیمارستانی بوده و خطر در کمین است، افزود: شرط گرفتن افسار این ویروس، رفتار مردم است و با رعایت پروتکل‌های بهداشتی، استفاده از ماسک، فاصله گذاری اجتماعی، تهویه مناسب فضاهای بسته به راحتی می‌توان آن را مهار کرد.

وی تاکید کرد: با واکسیناسیون ۷۰ درصد از جمعیت کشور می‌توان گفت که چرخه انتقال ویروس قطع خواهد شد و در مراحل بعدی نیز باید افراد سالمند، دارای بیماری‌های زمینه‌ای و آسیب پذیر سالانه یا هر ۶ ماه یکبار مانند واکسن آنفلوآنزا، واکسن کرونا تزریق کنند.

این مقام مسئول در دانشکده علوم پزشکی ساوه با تاکید مجدد بر دریافت واکسن با هر نوع برندی و ساخت هر کشوری گفت: به شایعاتی که در خصوص نوع واکسن منتشر می‌شود، توجه نکنید چرا که افرادی وجود دارند که در برابر راهکارهای پیشگیری و درمان با انتشار اخبار نادرست و شایعات مقاومت کرده و انگیزه مردم را برای واکسیناسیون کاهش می‌دهند که باید گفت که این افراد نباید سلامت مردم را به بازی بگیرند.

وی تصریح کرد: اگر تزریق واکسن اشتباه بود قطعا کادر بهداشت و درمان به عنوان نخستین گروه واکسن دریافت نمی‌کردند و یقین بدانید کادر درمان با اطلاع و اشراف کافی نسبت به نتایج مثبت تزریق واکسن اقدام به واکسیناسیون کردند.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین