هادی عقیلی اعتقاد دارد ایران زمانی باید خواستار میزبانی در آسیا باشد که امکانات اولیه را فراهم کند. صحبت های کاپیتان سابق سپاهان در مورد نقل و انتقالات، رفع قانون منع ورود خارجی ها به فوتبال و استفاده از var در ایران را بخوانید:
سقف قرارداد تفکری کمونیستی است
اینکه چند تیم متمول بتوانند بازیکنان خوب جذب کنند و تیم های دیگر از عهده این موضوع بر نیایند پدیده جدیدی در فوتبال ما نیست. این چیزی است که در تمام سال ها وجود داشت. یکسال برای قرارداد ها سقف گذاشته بودند و یک تفکر کمونیستی بود که مسئولین فوتبالی گذاشته بودند یادم است از بازیکنان خارجی نحوه قرارداد بستن خارج از ایران را پرسیده بودند. این محدودیت باید بر اساس سقفی باشد که یک تیم دارد نه اینکه برای بازیکنان بگذارند. برای مثال یک تیم میتواند ۱۰ میلیارد و تیم دیگری میتواند ۱۰۰ میلیارد بنا بر داشته هایش هزینه کند ولی باید بودجه آن تیم و اسپانسرش مشخص شود و بعد اجازه خرید بازیکن را بدهند.
مگر تمام تیم ها مثل بایرن مونیخ هزینه می کنند؟
نمیخواهم از تیم خاصی اسم ببرم ولی یکسری تیمها قرارداد ها را می بندند و درصد بالایی از پول را به بازیکن می دهند بعد دیگر پرداختی ندارند و ممکن است بازیکنان وسط راه رها کنند و تیم از بین می رود. از تیم های مشهور ایران شروع کنید تا تیم های پایین تر باید اول منابع مالی مشخص شود بعد اجازه بدهند که با بازیکنان قرارداد ببندند. اینگونه نمیشود که من چند بازیکن خوب را به تیم بیاورم قرارداد ببندم و بعد پولش را پرداخت نکنم و بعد بازیکن به راحتی تیم را رها کند و برود و جنجال آفریده شود. هوادار و بازیکن اینگونه مقابل هم قرار میگیرند. این سقف باید بسته به منابع مالی باشد اینکه بخواهیم کنترل کنیم بازیکن چقدر بگیرد و محدودیت مالی برای بازیکنها بگذاریم کار اشتباهی است چون همه جای دنیا این اتفاق می افتد. شما اسپانیا را ببینید فکر میکنید در آنجا چند تیم بتوانند هزینه گزاف داشته باشند؟ فقط دو، سه تیم اول. سایر تیم ها پرداختی هایشان خیلی پایینتر است. می توانید از جواد نکونام که در لالیگا بازی کرده این موضوع را بپرسید. مگر در کشور آلمان همه تیم ها می توانند همانند بایرن مونیخ هزینه کنند؟ حتی در حال حاضر بارسلون به خاطر منابع مالی و فر پلی نتوانست مسی را نگه دارد گرچه فقط دلیلش آن نبود ببینید چه اتفاقی افتاد؟ آن ها نمیتوانند از سقفی که دارند بیشتر پول بپردازند ولی این موضوع را به بازیکنان تعمیم نمی دهند شاید با یک بازیکن به مبلغ ۱۰۰ هزار دلار قرارداد ببندند و با یکی ۱۰۰ میلیون دلار و این مسئله دیگر به فدراسیون مربوط نیست و به خود باشگاه مربوط است.
ستاره های استقلال و پرسپولیس جدا می شوند چون...
در مورد اینکه تیم های بالای جدولی ستاره های خود را از دست داده اند باید بگویم که برای مثال در پرسپولیس ۲ بازیکنی که رفتند یعنی کنعانی زادگان و نوراللهی قراردادشان تمام شده بود و به دلیل افت ارزش مالی ارز ایران و افزایش تفاوت نرخ تومان و دلار ترجیح دادند جدا شوند و به همین دلیل بازیکنان بیشتر راغب هستند به تیم های حوزه خلیج فارس برای بازی کردن بروند چه بسا که این موضوع قبلا هم بوده ولی الان تمایل خیلی بیشتر شده. تفاوت تومان و دلار خیلی بالا رفته و جدایی ستاره ها برای همه تیم ها اتفاق میافتد و برای بازیکنان استقلال و پرسپولیس امکانش بیشتر است چون بازیکنان شان بیشتر به چشم می آیند و به تیمهای قطری یا اماراتی ترانسفر میشوند این اتفاقی است که همیشه می افتاده و چیز جدیدی نیست. به هر حال تیم ها بازیکن از دست میدهند و بازیکن میگیرند اگر شما دقت کنید تیم های استقلال،سپاهان و پرسپولیس در سال گذشته پر مهره ترین تیم های لیگ برتر بودند حتی با بازیکنان ذخیره شان گاها بهتر از تیم های دیگر بودند. شاید الان این تیم ها بخواهند دو، سه بازی کنم از دست بدهند ولی مطمئناً جایگزین می کنند و من فکر نمیکنم مشکلی پیش بیاید چون این چرخه همیشه بوده است.
حالا لیگ منصفانه تر پیش می رود
در مورد آزاد شدن ورود خارجی ها باید بگویم که سال گذشته در مصاحبه با شما گفته بودم این موضوع کاملاً غیر منصفانه بود چون یکسری تیم ها نمی توانستند بازیکن خارجی بگیرند، یکسری تیم ها بازیکن خارجی از قبل داشتند و سودش هم بردند برای مثال فولاد خوزستان قهرمان حذفی شد و بازیکن خارجی داشت، سپاهان نایب قهرمان شد و بازیکن خارجی داشت استقلال در خیلی از جاهای فصل از دو خارجی اش استفاده کرد ولی آنجایی که استفاده نکرد هم تاثیرش را دید به ویژه دیاباته که اگر بود شاید نتایج بهتر از این می شد ولی به هر ترتیب مصدوم شد ولی این سه تیم در شروع فصل جلوتر از بقیه بودند چون بازیکن خارجی داشتند ولی تیم هایی مثل آلومینیوم و مس رفسنجان نمی توانستند خارجی بگیرند یا تراکتور که بازیکنانش را از دست داده بود. امسال که قرار است تیم ها یارگیری کنند شاید تیم هایی که دست کم پول هم داشتند و نمی توانستند خارجی بگیرند امسال می توانند این کار را انجام دهند و لیگ کمی منصفانه تر شود.
امان از روزی که با var هم اشتباه کنند
من نمی دانم var چقدر می تواند به فوتبال ما کمک کند ولی من در لیگ برتر انگلیس دیدم که حتی با var هم اشتباه کردند وای بر آن روزی که با این سیستم ویدیویی در ایران اشتباه رخ دهد، الان که اعتراض تیم ها این است آن موقع معلوم نیست چه خواهد شد و من فکر کنم حالا جدا از var یک تغییر نگرش باید در کل فوتبال ایران پیش بیاید منظور من این بدبینی است که همه فکر میکنند که دو،سه تیم خاص دارند از بحث داوری سود می برند ولی در سال گذشته دو دفعه در دو بازی دیدم که با موبایل var انجام دادند ولی گفتند اینگونه نبوده و داور چهارم دیده بوده غیر ممکن بود داور چهارم از آن زاویه آن صحنه را ببیند و بدون تعارف این یک دروغ محض بود. به غیر از دوربینهای تلویزیونی دوربین های دیگری هم داور چهارم را گرفته بودند که از موبایلش آن صحنه را می بیند و یا اینکه از بالا به او میگویند این گل درست بوده یا نبوده و فقط دو تیم از این قضیه سود بردند. var هم سود دارد و هم نه. این سیستم ویدئویی چیز بدی نخواهد بود گرچه هزینه بر است. ما قانون عبور توپ از خط دروازه را در ایران نداریم. شاید حتی با وار هم نتوان این قانون را کنترل کرد چون جریان این فرق دارد. امیدوارم که ورزشگاه های ایران تجهیزات لازم را فراهم کنند تا دست کم ایران بتواند خودش را به عنوان میزبان در لیگ قهرمانان آسیا و جام ملت های آسیا معرفی کند. چون همه این کمبودها ایراد است. من نمی دانم ایران چگونه درخواست میزبانی کرده در حالی که ما هیچ کدام از این امکانات را نداریم و حالا حالا ها نیز نخواهیم داشت.