کد خبر: ۷۲۳۸
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۸۴ - ۱۸:۰۹

اروپا ، اتحادی چند روزه

آفتاب‌‌نیوز :
امروز، با گذشت بیش از یک هفته از هفتم جولای و حوادث لندن، دولتمردان اروپایی بیش از پیش در فاصله میان امنیت و مسائل داخلی کشور خود معلق هستند. اکنون تمامی کشورهای اروپایی، تلاش خود را بر نقطه ای جهت همکاری های همه جانبه بین المللی متمرکز کرده اند.
کشورهای اروپایی هفته بسیار پر جنب و جوشی را پشت سر گذاشتند:
در فرانسه تدابیر امنیتی شدیدتری اتخاذ خواهد شد. دولت فرانسه اعلام کرد که از این پس تدابیر امنیتی در مرزهای این کشور به شدت رعایت خواهد شد. تدابیری نظیر چک کردن پاسپورت مسافران که بیش از این توافق میان چهارده کشور اروپایی از میان برداشته شده بود.
ایتالیا اعلام کرد که در خصوص افرادی که خواهان ورود به کشور از طریق مرزهای شمالی هستند، قوانین سرسختانه تری اعمال خواهد شد.
ایتالیا تاکنون 174 نفر از افرادی را که از اعضای شبه نظامیان مسلمان هستند، باز داشت کرده است.
وزیر داخلی ایتالیا نیز از پارلمان این کشور در خواست کرد تا با افزایش حوزه دخالت پلیس این کشور، اجازه بازجویی از مظنونان به فعالیت های تروریستی را به پلیس بدهد.
آلمان نیز قصد دارد مرکز اطلاع رسانی ملی ضد تروریستی ایجاد کند.
در بروکسل، چارلز کلارک خواهان تبادل بهتر اطلاعات میان نیروهای حقوقی شده و همچنین در خواست کرد تا اموال مظنونان به فعالیت های تروریستی در این کشور بلوکه شود.
برخی از کارشناسان مسائل اروپا بر این باورند که رشد این محتاط کاری ها از حملات انجام گرفته در مادرید در سال 2004 است و علت به تاخیر افتادن روند اجرایی این امور، عدم همکاری همه جانبه کشورهای اروپایی است.
بسیاری از شهروندان اروپایی نیز از این وضعیت گله مند بوده و هیچ علاقه ای ندارندکه آزادی های فردیشان قربانی تدابیر فوق امنیتی شود.
رولف توفمن ـ مدیر مرکز تحقیقات تروریستی و سیاست های امنیتی در این خصوص می گوید: همواره پس از حملات تروریستی ما با این قبیل مسایل روبه رو بوده ایم. همیشه پس از آن که از شوک حملات در می آییم تازه به این فکر می افتیم که باید تغییرات بنیادین در سیستم های امنیتی خود انجام داده و قوانین حقوقی جدید وضع کنیم.
درست یک هفته پس از این حوادث و زمانیکه تمامی تحریکات از بین می رود، می بینیم که هیچ اجماع بین المللی وجود ندارد.
با وجود آن که میزان همکاری پلیس بین الملل و سایر سرویس های اطلاعاتی به طور چشمگیری افزایش یافته است، اما بسیاری از کارشناسان بر این باورند که هنوز حوزه های متفاوتی برای همکاری وجود دارد.
دانا آلین‌ـ کارشناس مسائل امنیتی اروپا در مرکز تحقیقات استراتژیک بین المللی در لندن در این خصوص می گوید: آنچه که به نظر بسیار حیاتی می رسد انجام تحقیقات مشترک میان کشورهای اروپایی است و نه تشکیل گروه های اطلاعاتی جاسوسی مشترک.
ما در اروپا هیچ احتیاجی به اف.بی.آی اروپایی نداریم. اما آنچه که پس از این قبیل حوادث، مردم را به شدت نگران می کند، مسائل امنیتی داخلی است و نه هیچ چیز دیگری.
نوع تلاش کشورهای اروپایی برای مهار تروریسم با یکدیگر بسیار متفاوت است. در فرانسه به عنوان مثال از سیستمی مرکزی استفاده می شود. در آلمان مسائل در غالب قوانین فدرال حل می شوند.
فرانسه تنها کشور اروپایی است که در آن نحوه باز جویی از مظنونان به فعالیت های تروریستی به نیروهای امنیتی آموخته شده و تضاد در خصوص نحوه برخورد با این قبیل متهمان دوره آموزشی می بینند.
در برخی کشورها نظیر ایتالیا، اسپانیا، هلند و انگلیس ضرورت اخذ تدابیر امنیتی بسیار ضروری تر به نظر می رسد، چرا که این کشورها هر کدام خود را هدف حمله تروریستی بعدی می دانند. این در حالی است که کشورهای اروپایی که هیچ گونه دخالتی در حمله به عراق نداشته اند، احساس امنیت بیشتری می کنند.
بر اساس توافق نامه شینگن که در سال 1995 به امضای بسیاری از کشورهای اروپای رسید، تدابیر امنیتی اعمال شده بر مرز کشورهای اروپایی از میان رفت.
تصمیم اخیر دولت فرانسه برای از میان برداشتن این قوانین جدید، بسیاری از اروپاییان را خشمگین ساخته است و این در حالی است که به نظر می رسد اروپا باید به این باور برسد که باید از این پس جدا از آزادی های سابق به حیات خود ادامه دهد.
بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین