سید حسن نصرالله افزود: داعش درصدد تسلط بر همه سوریه بود و لبنان نیز بخشی از طرح این گروه تروریستی بود. داعش درصدد وصل کردن تدمر به قلمون بود و اگر این کار را میکرد نبرد دشوارتر میشد چرا که این گروه از حمایت بینالمللی و منطقهای و تسهیلات زیادی برخوردار بود و هزاران مسلح خود را به منطقه آورده بود.
وی به اذعان مقامات آمریکایی به نقش این کشور در ایجاد داعش اشاره کرد و گفت: ترامپ و دیگر مقامات بلند پایه آمریکا بارها تکرار کردند که داعش دست پرورده باراک اوباما و هیلاری کلینتون بوده است.
به گزارش العالم، دبیرکل حزبالله خاطرنشان کرد: داعش تهدیدی دائمی برای الجرود، البقاع، بیروت و ارتش لبنان بود و در ویدئوهایشان نیز به تهدیدات خود اشاره کرده بودند. از سوی دیگر، دولت در مقابله با تروریستهای داعشی و دفاع از مناطق و روستاها ناتوان بود و سفارت آمریکا هم دولت را با تهدید قطع کمک به ارتش لبنان، از مقابله با داعش بازداشته بود.
وی افزود: البته میشل عون، رئیس جمهوری لبنان در برابر فشارهای آمریکا مبنی برمداخله نکردن در مقابله با تروریسم، تسلیم نشد.
نصرالله تصریح کرد: مداخله حزبالله در این نبرد، در پاسخ به خواست مردم، مسلمانان و مسیحیان الجرود صورت گرفت.
وی با تاکید بر اینکه حزبالله پس از اقدام دولت در ترک مسئولیت آزادسازی منطقه و دفاع از مردم، به این نبرد وارد شد، افزود مقاومت، در نبرد آزادسازی الجرود جانفشانیهای زیادی کرد و داوطلبان زیادی نیز در میان مبارزان بودند.
دبیرکل حزبالله گفت: این آزادسازی نتیجه جانفشانیهای دو ارتش سوریه و لبنان و مردم دو کشور طی سالیان متمادی است.
وی همچنین به کمکها و نقش مثبت ایران در کمک به لبنان و سوریه در مبارزه با تروریسم اشاره کرد و افزود: نبرد آزادسازی الجرود، تجربه جدیدی بود و معادله جدیدی برای ارتش، مردم و مقاومت را ثبت کرد.
نصرالله خاطرنشان کرد: نبرد ما حفاظت از لبنان و آزادسازی سرزمین و مقابله با تجاوز بود و با این معادله سه وجهی توانستیم پیروز شویم.
دبیرکل حزبالله لبنان افزود: سلاح مقاومت در مقدمه پیروزی این معادله طلایی بود که برخی درصدد خلع سلاح کردن مقاومت هستند.
نصرالله خطاب به تروریستها و تکفیریها گفت: اگر بازگردید ما نیز باز خواهیم گشت.
وی همچنین به حوادث اخیر در افغانستان واکنش نشان داد و افزود: حوادث افغانستان صحنه کامل شکست و ناکامی آمریکاست. تجربه افغانستان همچنین سقوط اخلاقی پرطنینی بود که در برخورد با افراد فراری فرودگاه کابل نیز منعکس شد.
وی گفت: هواپیماها و بالگردهای آمریکایی، سرکردگان داعش و نیروهایش را از سوریه به افغانستان منتقل کرد.
نصرالله هدف آمریکا از اقدامات اخیر خود در افغانستان را سردرگم کردن کشورهای همسایه افغانستان دانست و تصریح کرد داعش ابزار آمریکاست و تجربه افغانستان باید درسی برای همه کشورها باشد.
دبیرکل حزبالله افزود: اروپاییها خود اعتراف کردند که امریکا درباره عقب نشینی از افغانستان با آنان رایزنی نکرده است.
وی از کسانی که به آمریکا اعتماد کردهاند خواست از روش برخورد واشنگتن با هم پیمانانش در افغانستان درس عبرت بگیرند.
دبیرکل حزبالله در ادامه سخنرانی خود به وضع کنونی لبنان اشاره کرد و گفت: لبنان با موانع اقتصادی در محاصره شدید قرار دارد، قانون سزار فقط برای سوریه نبوده بلکه محاصره لبنان نیز بود. این قانون همه درها را به روی بیشتر لبنانیهایی که در صدد سرمایه گذاری در سوریه بودند، بست و از ورود هرگونه تسهیلات به لبنان برای احیای اقتصاد جلوگیری کرد.
نصرالله افزود: اگر ممانعت و کارشکنی آمریکا نبود، میتوانستیم بخشهای برق و گاز لبنان را احیا کنیم.
وی خطاب به آمریکا گفت: اگر مردم لبنان برایتان اهمیت دارند لبنان را از تحریمها مستثنی و از تهدیدات رها کنید.
دبیرکل حزبالله در بخشی دیگر از سخنرانی خود گفت: با ایران به توافق رسیدیم کشتی سوم حامل فراوردههای نفتی به لبنان اعزام شود البته ما برای مرحله بعدی، به بیش از ۳ کشتی نیاز داریم.
وی تشکیل دولت در سریعترین زمان ممکن و یافتن راهکارها برای بحرانهای داخلی را خواستار شد و افزود متاسفانه این همه درد و رنج نتوانست مسئولین را به یافتن دستاوردی برساند.
نصرالله همچنین روش مدیریت پرونده انفجار بیروت را نوعی سیاسی کاری دانست.
وی با اشاره به سالروز ربوده شدن امام موسی صدر و همراهانش گفت: این ربودن ظلم به وطن و هدف قرار دادن مقاومت بود. صدر در تلاش بود تا مردم لبنان را حفظ کند و مانع از فتنه انگیزی و تخریب لبنان شود و هدف گیری موسی صدر هدف گیری مقاومت و آزادسازی قدس بود.
نصرالله تاکید کرد: راه امام صدر را ادامه خواهیم داد و اهدافش را محقق خواهیم کرد و نام وی در همه اقدامات ما پررنگ باقی خواهد ماند.