محمدجواد ظریف در نشستی در کلاب هاوس که به منظور تقدیر از فعالیتهای وی در طول هشت سال گذشته در سمت وزیر امور خارجه با حضور علیاکبر صالحی رئیس پیشین سازمان انرژی اتمی و محمدجواد جهرمی وزیر پیشین ارتباطات و فناوری اطلاعات برگزار شد، تصریح کرد: ما باید چشمهایمان را بشوییم و بدانیم که همه ما در دنیا در یک کشتی نشستهایم.
وی با تقدیر از زحمات علیاکبر صالحی و تشکر از مطالبی که در این نشست بیان کردند، گفت: امروز (یکشنبه هفتم شهریور) پایان ریاست آقای دکتر صالحی بر سازمان انرژی اتمی بود. آقای دکتر صالحی حق بزرگی بر گردن مردم ایران دارند البته ما همه قدردان حمایتها و فداکاریهای مردم ایران هستیم و مردم ایران بر همه ما حق دارند.
وی ادامه داد: آقای صالحی زحمت زیادی کشیدند. در مذاکرات هستهای زحمات و تلاشهای زیادی انجام دادند و تحولات در شش، هفت ماه اخیر نشان داد که ایشان در مذاکرات هستهای چقدر خوب مذاکره کرده و منافع کشور را حفظ کردهاند.
ظریف در بخش دیگری از صحبتهای خود با تشکر از آذری جهرمی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات گفت: ایشان نیز برای پاسداری از فضای مجازی فشار زیادی تحمل کردند. ایشان زحمت زیادی برای پاسداری از فضای مجازی کشیدند که این فضا مورد صیانت عدهای قرار نگیرند.
ظریف همچنین با اشاره به حضور خود در دانشگاه در بخش دیگری از صحبتهایش اظهار کرد: به جای تقدیر از افراد باید کاری کنیم که راه آینده کشور و راه فکر کردن برای حفظ و تحقق مصالح کشور بازتر شود. باید چشمهایمان را بشوییم و بدانیم همه ما در دنیا در یک کشتی نشستهایم.
وی با بیان اینکه بعضا تفکرات ما براساس پارادایمهای بیمعنا است و باید در راه رفع این پارادایمها و گسترش نگرشهای جدید کوشش کنیم، در پاسخ به سوالی در مورد نوار صوتی منتشر شده از وی و اینکه آیا این نوار صوتی سه ساعت و نیم بوده یا بیشتر، گفت: این مصاحبه هفت ساعت بود. نصف آن پخش شده و نصف دیگر آن را دوستانی که بخش اول را پخش کردند، صلاح ندانستند که منتشر کنند.این قصه پر غصهای است که بالاخره یک روزی مشخص میشود و در کل باید گفت به هر حال این نیز بگذرد.
گزیده ای از صحبت های ظریف بدین شرح است:
پیش بینی های سال های ۸۰ و ۸۱ به واقعیت پیوست و پیش بینی های مخالف آن به وقوع نپیوست.
آنچه مهم است آینده کشور است نه افراد.
باید از هرچه داریم آبرو و جان برای سربلندی کشور و معیشت مردم استفاده کنیم و جای دلخوری هم نیست.
البته اتفاقاتی که می افتاد را برای مسئولین رده بالای کشور مینوشتیم، یکبار نوشتم: وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم که در طریقت ما کافریست رنجیدن. زیر آن هم نوشتم حال ما خیلی خوب است اما باور مکن.
فشارها آدم را دل شکسته میکند خصوصا وقتی بیش از این که به شما فشار بیاورد مسیر کشور را در مسیر نامناسب قرار میدهد و دستاوردها را از بین میبرد و وضعیت مردم را بهبود نمیدهد
بخشی از راز ها را در کتاب راز سر به مهر نوشتیم البته هنوز رازهای زیادی سر به مهر مانده اند. پیش بینی هایی که در سال های هشتاد و هشتاد و یک صورت گرفت واقعیت پیوست و پیش بینی های مخالف آن به وقوع نپیوست
چندبار باید یک پیش بینی هایی انجام بشه و واقعیت نپیونده و باز اون افراد پیش بینی هایی رو مطرح کنند.
همه کمک کنیم به دولت سیزدهم و همکارم امیر عبداللهیان؛ این برادران را و امیدوارم خواهرانی هم به این جمع بپیوندند
این افراد نماینده جمهوری اسلامی و ایران در جهان هستند. خیلی هم فاصله ای بین جمهوری اسلامی و ایران نمیبینم
دوست دارم به دانشگاه بروم و امروز هم که به دانشگاه برگشتم خیلی خوب بود
ویدئویی که منتشر کردم برای خانواده و دوستان قدیمی ام بود اما یک نفر از دوستان قدیمی ام آن را منتشر کرد و البته کار بدی هم نکرد.
پاسداری از فضای مجازی با صیانت از فضای مجازی خیلی فرق دارد.جواد (آذری جهرمی) خیلی برای این پاسداری زحمت کشید تا نگذارد عدهای از فضای مجازی صیانت بکنند.