پل شاه عباسی کرج که با نام پل سلیمانیه و پل دختر هم شناخته میشود از سازههای دوره صفویه است که بر روی رودخانه کرج ساخته شده. این پل بر بقایای پلی کهنتر منسوب به دوره سلجوقی ایجاد شده و بازسازی آن در دوره صفوی به این سازه نمای پلهای دوره صفوی را داده است.
این اثر که با نام پل دختر کرج با شماره ۳۵۰۱ در تاریخ ۱۳۷۹٫۱۲٫۲۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.
با نگاه به بخش اصلی پل دختر کرج که یک دهانه طاقدار بزرگ است و دیگر اینکه آثار و بقایای مواد و مصالح متعلق به دوران پیش از عصر صفوی هنوز در آن قابل تشخیص است، احتمال میدهند که این پل همان پل مورد نظر حمدالله مستوفی است که در دوره صفوی با دگرگونی اندکی بازسازی شده باشد.
با این حال برخی آن را مربوط به دوره سلجوقیان در سدههای پنجم و ششم هجری میدانند که در آن زمان از طریق این پل پیوند میان ری با قزوین و باختر را برقرار میشده است.
از سوی دیگر پوشاندن بخشی از دهانه پل که میتواند راهی برای ورود به پناهگاه بالای پل باشد و امروز دو ورودی آن به طور کامل پوشانده شده هم نشانههای دیگر همین بیتوجهی است؛ به خصوص وقتی معتادان منطقه با تخریب آجرهای روی هم بالارفته ورودی کوچکی راه را برای خودشان هموار میکنند و فضای امن زیر پل را مکانی برای استراحت یا دیگر کارهای خود کردهاند.
همچنین بخشهای فروریخته پل داخل رودخانه، امروز در اطراف پل جا خوش کردهاند و میراث فرهنگی هنوز دستکم قدمی برای حفاظت از آجرهای صفوی پل برنداشته است.