آفتابنیوز : آفتاب: سالونيکا، يونان – باستان شناسان جمجه يک زن جوان را در شمال يونان از زير خاک بيرون کشيدند. اعتقاد بر اين است که در قرن سوم يک عمل جراحی بر روی جمجه اين زن انجام گرفته است.
يک تيم حفاری در يونان اين اسکلت را در قبرستانی واقع در وريا (46 مايلی شهر سالونيکا) پيدا کردند. در جمجه اين اسکلت نشان جراحتی وجود دارد که نشان می دهد اثر يک عمل جراحی می باشد.
رئيس گروه باستان شناسان می گويد که «ما فکر می کنيم عمل جراحی پيچيده ای که فقط می تواند کار يک جراح متخصص و متبحر باشد بر روی اين جمجه صورت گرفته است».
او ادامه می دهد که درمانهای دارويی بر روی بدن انسان در وريای روم ، بخشی از يک سنت ديرينه بوده است که با پزشکان يونانی قرون 4-5 پيش از ميلادشروع شده و تا زمان سلسوس ( 25-50 قبل از ميلاد) و گانن ( 201-301 بعد از ميلاد) ادامه داشته است.
مراحل درمانی که بر روی اين جمجمه انجام شده است، شامل سوراخ کردن جمجه بوده است که شکلی سنتی و تمرينی از جراحی است که بر جراحی سر يا بيماريها اشاره دارد.
در سال 2003 يونانيها جمجه مردی را در معبدی واقع در جزيره آگن چياس پيدا کردند که متعلق به قرن دوم بود و او نيز تحت جراحی مشابه قرار گرفته بوده است. عقيده بر اين است که صاحب جمجمه چندين سال بعد از جراحی به زندگی ادامه داده است.
جمجمه سوراخ شده دیگری مربوط به به يک زن جوان متعلق به قرن هشتم قبل از ميلاد در سال 2006 در شهر ترس کشف شد که به نظر می آمد با يک سلاح زخمی شده بوده است.
گفتنی است جمجمهای از دختری 12 یا 13 ساله که در 4800 سال پیش، احتمالاً پزشکان برای درمان بیماری هیدروسفالی (جمع شدن مایع درجمجمه) بخشی ازاستخوان جمجمه اورا برداشته وجراحی کردهاند نیز در شهر سوخته زابل واقع در ایران کشف شدهاست. این یافته متعلق به گوری دسته جمعی دراین شهر می باشد.