حجت الاسلام و المسلمین سید ابراهیم رئیسی صبح امروز (جمعه) بدو ورود به فرودگاه طبس از سوی استاندار خراسان جنوبی و جمعی از مسوولان ارشد استان مورد استقبال قرار گرفت.
وزیران کشور، راه و شهرسازی و صنعت، معدن و تجارت، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس دفتر رئیس جمهوری و معاون اجرایی رئیس جمهوری، رئیسی را در سفر به استان خراسان جنوبی همراهی می کنند.
زیارت حرم حضرت حسین بن موسی الکاظم (ع)، دیدار با مردم و بازدید از معادن پروده طبس از برنامههای رئیسی در سفر به این شهرستان است و رییس جمهوری پس از آن به بیرجند مرکز استان میرود.
رییس جمهوری هفتههای گذشته نیز در سفرهای سرزده، پنجم شهریور به استان خوزستان و یازدهم شهریور ماه به استان سیستان و بلوچستان سفر کرد و امروز نوزدهم شهریور سومین سفر استانی را به خراسان جنوبی اختصاص داد.
خراسان جنوبی که از زمان تاسیس آن در کنار استانهای خراسان رضوی و خراسان شمالی بیش از ۱۶ سال میگذرد با وجود ظرفیتهای متنوع از جمله در بخشهای کشاورزی، دامداری، معادن، گردشگری و مبادلات مرزی اما همچنان استانی کمبرخوردار از نظر برخی امکانات و زیرساختهاست.
تامین آب یکی از نیازهای اساسی این منطقه مرزی است به ویژه که خشکسالی سال جاری در ۵۰ سال اخیر بیسابقه بوده و طرح انتقال آب خلیج فارس و دریای عمان به خراسان جنوبی نیز در دست اقدام است.
توسعه زیرساختها و راههای دوبانده، تسریع در اجرای پروژه راهآهن، فروش و صادرات محصولات استراتژیک کشاورزی، توسعه صنایع معدنی و جلوگیری از خامفروشی مواد معدنی از جمله مطالبات این استان عنوان شده است.
رئیسی بیستم خرداد امسال در برنامه تلویزیونی گفت و گو با مردم خراسان جنوبی گفت: برنامه ما این است که به خراسان جنوبی توجه خاص شود به دلیل این که ظرفیت فراوانی در این استان وجود دارد.
وی افزود: سنگهایی که در نهبندان، نقاطی از بیرجند و مناطق دیگر هست میتواند منشاء یک تحول اقتصادی باشد که سرمایهگذاری جدی نیاز دارد و سرمایهگذاران هم حاضرند که با حمایت از آنها و پرداخت تسهیلات، اقتصاد سنگ در خراسان جنوبی اقتصاد فعالی میشود.
رییس جمهوری گفت: امروز میبینیم که استعداد و ظرفیت خراسان جنوبی فوق آن چیزی است که وجود دارد و انجام میشود و اقدامات خوبی میتواند در جهت رفع محرومیت استان انجام شود.
وی با اشاره به محصولات استراتژیک خراسان جنوبی از جمله زعفران، زرشک، عناب و انار اظهار داشت: فرآوری این محصولات میتواند ارزش افزوده زیادی را برای استان ایجاد کند در حالی که الان ارزش افزوده آن نصیب دیگران میشود و اقتصاد خراسان جنوبی میتواند اقتصاد مبتنی بر داشتههای استان باشد.
رئیسی که نماینده مردم خراسان جنوبی در مجلس خبرگان رهبری است، مهر سال گذشته نیز به عنوان رییس قوه قضائیه به خراسان جنوبی سفر کرد.
استان خراسان جنوبی به مرکزیت بیرجند ۱۱ شهرستان دارد و به طول ۳۳۱ کیلومتر با کشور افغانستان هم مرز است.