آفتابنیوز : آفتاب: مطابق نتایج یک نظرسنجی انجام شده به سفارش چند رسانه بزرگ بینالمللی، بیش از 50 درصد مردم عراق شرایط زندگی شان را «خوب» توصیف کرده و نسبت به سال قبل از احساس امنیت بسیار بیشتری برخوردارند. این نظرسنجی در عین حال نشان میدهد که اکثریت مردم عراق همچنان با ادامه حضور نیروهای خارجی در کشورشان مخالف هستند.
به گزارش BBC News ، نتایج یک نظرسنجی که به سفارش شبکههای ARDآلمان،ABC آمریکا، BBCبریتانیا وNHK ژاپن در مورد نگرش مردم عراق نسبت به آیندهی کشورشان انجام شدهبود، روز دوشنبه منتشر شد. این نظرسنجی توسط «انستیتو دی ۳ سیستم» از حدود ۲۲۰۰ عراقی صورت گرفتهاست.
بنا به ادعای بیبیسی دو سال پیش تعداد کمی از مردم عراق نسبت به آینده کشورشان امیدوار بودند اما حالا با گذشت پنج سال از جنگ در عراق حدود نیمی از مردم این کشور به آینده خوشبین هستند.
۵۵درصد از پرسششوندگان، موقعیت شخصی خود را یکبار دیگر مثبت ارزیابی کردند. حدود نیمی از آنان (۴۶درصد) معتقدند که در یکسال آینده وضعیت آنان بهتر خواهد شد. آرند هنزه، جانشین رئیس بخش خارجی WDR (شبکهی رادیو تلویزیون غرب آلمان) معتقد است این تغییر نگرش در تضاد کامل با ناامیدی شدید، تردید و انزجار نسبت به نیروهای اشغالگر است که شبکه او در نظرسنجی یکسال پیش به دست آورد.
البته این تصویر مثبت در میان گروههای مختلف مذهبی و قومی متفاوت است. در حالی که ۷۳ درصد از کردها و ۶۲درصد از شیعههای عرب موقعیت شخصی خود را مثبت ارزیابی میکنند، ۶۷درصد از عربهای سنیمذهب موقعیت خود را همچنان بد میدانند و امید بسیار کمی نسبت به بهبود زیربنایی اوضاع دارند. تنها ۱۲درصد از سنیها معتقدند که فرزندانشان آینده بهتری خواهند داشت در حالی که این رقم برای سایر اقوام ۳۹ درصد است.
بیشترین تفاوتها در مورد امنیت محل زندگی است. ۷۰درصد از شیعیان احساس میکنند در محل زندگیشان تا اندازهای امنیت دارند. این رقم برای سنیها نصف این میزان است.
با اینحال نگرش عمومی مردم عراق نسبت به عملکرد نیروهای ارتش آمریکا کمتر دچار تغییر شدهاست. تنها ۴درصد از پرسششوندگان، کم شدن خشونت در عراق را موفقیت آمریکا میدانند و تنها یک پنجم آنان به نیروهای آمریکایی اعتماد دارند. موافقت با حملهی انتحاری به نیروهای آمریکایی نیز در تمام گروههای قومی به ۴۲درصد کاهش یافته است، البته در میان سنیها این میزان همچنان بالاتر از 60 درصد است.
علیرغم پشتیبانی پرسششوندگان از عقبنشینی فوری نیروهای آمریکایی، تعداد زیادی از آنان این عقبنشینی را مشروط به تحقق شرایطی میکنند. هنزه در این باره می گوید: «عراقیها خواهان یک عقبنشینی از پیش تدارک دیده شده هستند. آنها از خلأ قدرت وحشت دارند، امری که می تواند به وقوع یک جنگ داخلی بین شبهنظامیان کاملا مسلحشده سنی و شیعه و یا دخالت همسایگان خارجی در کشور منجر شود».
نتایج این نظرسنجی در حالی اعلام می شود که مردم و دولت عراق بارها مخالفت خود را با ادامه حضور نیروهای اشغالگر خارجی در این کشور ابراز داشتهاند.