دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی اظهار داشت: در مدتی که پولهای ما در کره جنوبی بلوکه بوده، حدود ۵۰ میلیون دلار برای واردات موارد مختلف از جمله دارو و لوازم پزشکی و دندانپزشکی، ...هزینه شده است.
پویا فیروزی در مورد آخرین وضعیت تجاری ایران و کره جنوبی اظهار کرد: متاسفانه هنوز هیچ اقدام عملی برای بازپسگیری پولهای بلوکه شده ایران در کره جنوبی انجام نشده است. همیشه مذاکرات در حال انجام بوده و متوقف هم نشده است اما تا زمانی که به طور عملیاتی اتفاقی رخ ندد و ما اثر آن را نبینیم قابل اتکا نیست. به جز داروهایی که در قبال مبالغ ما در این کشور به ایران داده شده است، هیچ اقدام عملی دیگری نشده است.
وی در مورد وضعیت واردات دارو از این کشور تصریح کرد: در مدتی که پولهای ما در کره جنوبی بلوکه بوده، حدود 50 میلیون دلار برای واردات موارد مختلف از جمله دارو و لوازم پزشکی و دندانپزشکی، ...هزینه شده است. بعضی از شرکتهای کره جنوبی که به ایران دارو یا تجهیزات پزشکی صادر میکنند به طور اعتباری کار کردهاند و همکاری باقی شرکتها هم متوقف شده است.
دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و کره جنوبی در پاسخ به سوالی در مورد تاثیر پیوستن ایران به پیمان شانگهای بر روند تجاری با کره جنوبی گفت: تاثیر مستقیم پیمانهای مختلف مانند اوراسیا و شانگهای به کشورهای عضو آن پیمان برمی گردد، بقیه کشورها ممکن است به تبع پیوستن ما به این پیمانها ترغیب کند که برنامههای منسجمتر و درستتری برای همکاریهای اقتصادی خود با ایران داشته باشند و یک مقدار جدیت خود را در کار با کشور ما بیشتر کنند. این موضوع در سیاستهای کلان کشورهای غیرعضو در پیمان قطعا موثر خواهد بود. اما نمیتوان گفت که پیمان شانگهای روی بازپسگیری پولهای ایران تاثیر مستقیم دارد.
وی در ادامه اضافه کرد: احتمالا یا قطعا کره جنوبی هم با توجه به اینکه ما به پیمان شانگهای که پیمان بسیار مهمی است متصل شدهایم، سعی میکند تا برای آینده روابط اقتصادی خود با ایران تصمیمات جدیدی خواهد گرفت تا تعامل بیشتری با ایران داشته باشد. ولی متاسفانه از آنجا که کره جنوبی از ساختارهای تحریمهای ایران تبعیت میکند، تا زمانی که موانع مربوط به تحریم حل نشود ما عملا نمیتوانیم شاهد تغییری باشیم.