شبکه خبری "بلومبرگ" در گزارشی با اشاره به تاثیر عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای برای ایران مینویسد: "این سازمان دو دهه پیش در سن پترزبورگ تاسیس شد و در حال حاضر هشت عضو دارد که نیمی از جمعیت جهان و یک چهارم تولید اقتصادی آن را نمایندگی میکنند. ایران از سال ۲۰۰۵ میلادی مشتاق پیوستن به این سازمان بوده که هندوستان و پاکستان را شامل میشود
به گزارش آفتابنیوز؛ اصولگرایانی است که پس از انتخاب "ابراهیم رئیسی" در ماه ژوئن کنترل همه اهرمهای قدرت را در دست گرفتهاند، خواستار ادغام شدیدتر اقتصاد ایران در اقتصاد روسیه و چین هستند تا بدیلی برای تجارتهای تحریم شده با اقتصادهای غربی پیدا کنند.
همچنین، سازمان همکاری شانگهای شامل برخی عناصر امنیتی متقابل است مانند رویکرد مشترک برای مبارزه با تروریسم. اهداف منشور آن بر حوزه تجاری و همکاری اقتصادی متمرکز شده از جمله توسعه مشترک سیستمهای انرژی و رشد متوازن اقتصادی بدون اجازه تسلط بر هیچ کشوری.
"علی شمخانی" دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران ماه گذشته اشاره کرد که موانع سیاسی پیشین که مانع پیوستن ایران به سازمان همکاری شانگهای بود برداشته شده است.
با حضور رئیسی در اجلاس این سازمان در تاجیکستان، اعطای عضویت به ایران تایید شده اما رسانههای روسی تاکید داشتند که این روند سالها به طول خواهد انجامید. بعید به نظر میرسد عضویت ایران در سازمان همکاری شانگهای فایدهای فوری به خصوص در حوزه انرژی برای ایران داشته باشد.
شرکتهایی که در بخش نفت و گاز ایران مشارکت میکنند کماکان مشمول تحریمهای ثانویه ایالات متحده هستند و در صورت کمک به ایجاد زیرساختهای مورد نیاز ایران برای افزایش تولید در معرض خطر مواجهه با مجازاتهای تحریمی امریکا قرار خواهند گرفت.
مشکلات مشابه صادرات نفت ایران به دلیل تحریمها صادرات گاز آن کشور را نیز شامل میشود. مصرف گاز داخلی ایران بسیار بالاست. ایران علیرغم آن که از تولید کنندگان اصلی گاز است بیشتر گاز مورد نیاز خود را در داخل مصرف میکند.
با این حال باید منتظر ماند و دید نتیجه مذاکرات هستهای و سرنوشت تحریم و برجام در دولت رئیسی چه خواهد شد. به نظر می رسد بدون رفع تحریمها پیوستن به اجلاس شانگهای و تعامل گستردهتر با چین و روسیه نیز تاثیر چندانی در جذب سرمایهگذاری خارجی و روابط تجاری ایران و اعضای این سازمان نخواهد داشت.
فلسفه تشکیل پیمان شانگهای مقابله با نفوذ غربه، نگران نباش یه طوری با هم معامله و تجارت میکنن.
«آسه آن»، اتحادیه اروپا، آمریکا و ژاپن چهار شریک تجاری برتر چین در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ بودهاند. شرکای برتر اقتصادی روسیه هم کشورهای اتحادیه اروپا هستن. شما هم برو با مستعانت از نفوذ غرب جلوگیری کن
فعلا خفه شید و تماشا کنید.
را تمامش کردید بهمراه هم فکرات؟؟؟
دیگرا ن مثل شما نیستند برای مردم کار کنید تا دوباره نیاز به پماد پیدا نکنی؟؟؟
کردی
حالا شما جوش نزن برای چهارسال بعد دوباره وارد میکنند
مگر اینکه خوب کار کنید بی نیاز باشی از پماد سوختگی؟؟
هر کی هستی از ادبیاتت معلومه که خیلی بی سواد و نادون و خوش باور هستی
چون هموطنم هستی نفرینت نمی کنم
دعای خیر برات می کنم که عقلت شکوفا بشه و بتونی واقعیات رو بفهمی و نوکری شرق ...رو افتخار نشماری
ای کاش نه شرقی و نه غربی می بودیم و مستقل و آزاد و مقتدر.
بهتره که نه شرقی باشیم و نه غربی چون بردگی و نوکری شایسته ی مردمی با چند هزار سال ادعای تمدن نیست(نمیگم سابقه ی تمدن میگم ادعای تمدن چون متاسفانه فعلا" چیزی از مظاهر تمدن در خودمون نمی بینم).
هیچکدوم از افراد به اصطلاح اصلاح طلب یا اصولگرا یا انقلابی یا هر چیز دیگه ای نمیتونن به مشترکاتی که صلاح و خیر مردم در اون هست پایبند باشن و این مسئله ضررش واسه ما مردم خیلی خیلی سنگینه
به امید رشد کردن عقل همه مون تا بتونیم مثل آدم های باخرد با هم حرف بزنیم و بحث و حتی جدل کنیم و مثل آدم های با فرهنگ با هم کار کنیم ، به جای اتهام و عربده کشی و چوب لای چرخ همدیگه گذاشتن و سکندری خوردن کل کشور ... از هر جناحی که باشه.
برادر کو بار تازه بار هم باشه با وانت میخای جابه جا کنی
دویچه وله" آلمان در مطلبی به مسئله عضویت ایران در "سازمان همکاری شانگهای"، پرداخته و نوشت: درخواست جمهوری اسلامی ایران برای عضویت در"سازمان همکاری شانگهای" بعد از شانزده سال در نشست سال 2021 «دوشنبه» با حمایت بارز دولتهای چین و روسیه پذیرفته شد.
دویچه وله در بخش دیگری از این مطلب به ویژگی های این سازمان پرداخته و نوشت: در حال حاضر بزرگترین تولید کنندگان و مصرفکنندگان انرژی در دنیا در اجلاس شانگهای قرار دارند. حجم اقتصادی 20 تریلیون دلار، حجم تجارت خارجی 6.6 تریلیون دلار و سهم 35 درصدی جمعیت دنیا دیگر ویژگیهای این سازمان هستند که به آن قدرت مانور بالایی در دنیا میدهد.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: مخالفت با عضویت آمریکا و تلاش برای تقابل و مهار ناتو یک وجه فعالیتهای "سازمان همکاری شانگهای" را تشکیل میدهد اما وجه دیگر آن هدف بزرگتری را در دنیای پساجنگ سرد دنبال میکند که ضمن کنترل تهدیدات جدید بهخصوص در حوزه تروریسم و بیثباتی، هژمونی غرب در نظام بینالملل را مورد چالش قرار داده و یک قطب قدرت جدید در دنیا تشکیل دهد. رقابت و موازنهسازی در برابر هژمونی غرب در فعالیتهای "سازمان همکاری شانگهای" محوریت دارد.
دویچه وله در ادامه این پرسش را مطرح کرد که حال پیامد این اتفاق در موازنه قوای جهانی چیست و در پاسخ به این پرسش نوشت: نیروهای پیشران "سازمان همکاری شانگهای" در چارچوبی مشابه با نظریه "هارتلند" پروفسور هلفورد مکیندر میخواهند هژمونی برای اوراسیا ایجاد کنند. این نظریه منطقه اوراسیا را "قلب سیاست جهان" دانسته که بیشترین اهمیت راهبردی دنیا را دارد. حال از این زاویه الحاق ایران که تنها کشور خاورمیانه در این سازمان است، موقعیت و توان "سازمان همکاری شانگهای" را افزایش میدهد. ایران مرز زمینی با اوراسیا دارد و میتواند این منطقه را به خلیج فارس و دریای عمان متصل کند. همچنین می تواند موقعیت راهبردی خود در انتقال انرژی در خلیج فارس را به مزیتهای راهبردی و ژئوپلتیک "سازمان همکاری شانگهای" اضافه کند. در عین حال ایران به عنوان یک قدرت منطقهای در خاورمیانه نفوذ و اثرگذاری سازمان یادشده را ارتقاء میدهد؛ بهخصوص که جمهوریاسلامی ایران یک شبکه از نیروهای همسو در خاورمیانه نیز دارد که میتواند برای تقابل و مهار هژمونی آمریکا آن ها را با سازمان شانگهای همسو سازد.
در بخش دیگری از این مطلب آمده است: تهران اکنون آشکارا و بدون پردهپوشی تصمیم گرفته است تا سیاست تضعیف هژمونی آمریکا را با تقویت موقعیت راهبردی چین و روسیه تلفیق کند. عضویت ایران در "سازمان همکاری شانگهای" نیرویی کنترلکننده در مقابل "ناتوی عربی" ایجاد میکند که فعلا در حد حرف باقی مانده است.
الان هر اتفاق مثبتی رو به برجام نسبت می دهید. شما که چندین سال وقت داشتید میوه برجام رو بچینید چرا نکردید. چون یکسری خائن و بی لیاقت بودید و به جاش سکه های برجام رو برداشتید.
به نظرم قبلا ذست های اشرف غنی نظرات را سانسور میکرد ولی خوشبختانه اکنون دیگر هر کسی میتواند نظر خود را اعلام کند. حتی ملا بردار عزیز