آفتابنیوز :
آفتاب: مهارتهاى زندگى، توانایىهاى روانى اجتماعى براى رفتار انطباقى و مؤثر هستند كه افراد را قادر مىسازد تا به طور مؤثرى با مقتضیات و چالشهاى زندگى روزمره مقابله كنند.
نتیجه یک پژوهش نشان می دهد که آموزش این مهارتها کاهش 62 درصدی گرایش به مصرف موادمخدر را در پی دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پلیس، امروزه علىرغم تغییرات عمیق فرهنگى و تغییر در شیوههاى زندگى، بسیارى از افراد در رویارویى با مسائل زندگى فاقد توانایىهاى لازم و اساسى هستند و همین امر آنان را در برابر مسایل و مشكلات زندگى روزمره و مقتضیات آن آسیبپذیر نموده است.
این مهارتها شامل ده مهارت اصلى است كه به صورت جفت جفت عبارتند از:
_ خودآگاهى و همدلى
_ارتباط و روابط بین فردى
_تصمیمگیرى و حل مسأله
_تفكر خلاق و تفكر انتقادى
_مقابله با هیجانات و مقابله با استرس
این پژوهش ، پژوهشى آزمایشى بود كه در قالب یك طرح تحقیق گروه آزمایش و این پژوهش ، پژوهشى آزمایشى بود كه در قالب یك طرح تحقیق گروه آزمایش و كنترل با پیش آزمون و پس آزمون انجام گرفت.
برنامه آموزش مهارتهاى زندگى در بین 121 دانشآموز پسر مقطع متوسطه و دانشجو از میان جامعه 1000 نفرى كه گرایش به مصرف مخدر داشتند اجرا گردید.
شواهد گویاى این واقعیت است كه اجراى برنامه توانسته اثرات بلند مدتى را در پیشگیرى از بازگشت یا شروع مصرف موادمخدر در بین افراد گروه نمونه داشته باشد، یعنى گرایش به مصرف موادمخدر تا حدود 62 درصد كاهش پیدا كرد. با استناد به نتایج بدست آمده، كه برنامه مداخله روانى - تربیتى در سطح محیطهاى آموزشى نتایج مثبتى داشت.
توجه كامل به دوستان، آشنایان و همسالان فرد - كه معمولاً درصد بالایى از علل اعتیاد در جامعه ما به دلیل مشكلات خاص تصمیمگیرى درباره دوستان، ضعف اراده و عدم آگاهى از اثرات مخرب موادمخدر است - با این برنامه 20 جلسهاى تا حدود زیادى پیشگیرى را تضمین مىنماید