آفتابنیوز : این عبارت به معنی آن است که واشنگتن به رژیم های عربی زمان کافی بخشیده تا دموکراسی را اختیار کنند و تلاش کرده تا آنها را به این سمت سوق دهد.
به نظر می رسد که پیش از این، ایالات متحده در کشف همه عوامل نظیر به کارگیری سیاست های وحشیانه توسط حاکمان عرب، دستگیری تعداد بی شماری از فعالین سیاسی، نقض حقوق بشر، غارت منابع طبیعی، رواج بی عدالتی، بی سوادی و فقر، ناتوان بوده است.
این، ارزش عدالت، دموکراسی و حقوق بشری را که در قوانین آمریکا نظام یافته است، مورد تردید قرار نمی دهد. این ارزش ها، فرهنگ بشر دوستانه پیشرفته ای را بنیان نهاده است.
سیاست های آمریکا در خاورمیانه به این ارزش ها کاری ندارد. این ارزش ها همواره با حمایت بنیادی و کورکورانه از اسرائیل و بدون کوچکترین توجهی به حقوق فلسطینیها، مورد سوءاستفاده قرار گرفته اند. ایالات متحده به جنگی که علیه فلسطینی ها بر پا شده، توجهی ندارد.
حمایت از اسرائیل
اگر آمریکا برای تحقق دموکراسی در منطقه، با دست و دلبازی چنین زمانی طولانی در اختیار می گذارد، به این دلیل است که می خواهد از اسرائیل حمایت کرده باشد تا آن کشور بتواند به تفوق سیاسی، نظامی و روانی دست پیدا کند.
ایالات متحده مصمم به تثبیت این شرایط در کشورهای عرب است، شرایطی که اسرائیل را قادر می سازد تا سرزمین های عربی بیشتری را اشغال کند و از برتری در منطقه لذت ببرد. مقدم بر اینها، منافع آمریکا نیز به طور کامل حفظ شده است. به این ترتیب دلیل این که چرا این شرایط 60 سال به طول انجامیده، آشکار می شود.
ایالات متحده هرگز خواهان گسترش دموکراسی در خاورمیانه نبوده است. تاریخ سیاستگذاری های واشنگتن گواه این مدعاست.
واشنگتن بدون توجه به سرکوبگری شاه در داخل کشور ایران و نیز توسعه طلبی او، از وی حمایت کرد. واشنگتن از صدام حسین و از جنگ او علیه انقلاب اسلامی ایران حمایت کرد، اما چشم خود را بر طرح های وحشیانه او علیه عراقی ها بست.
واشنگتن جوانان را به جنگ با ارتش سرخ در افغانستان تشویق کرد، اما بعدها وقتی برخی از آنان بر علیه سرکردگان خود شوریدند، آنها را در گوانتانامو محبوس کرد. بیشتر مشکلات منطقه به سیاست های آمریکا برمی گردد.
ادعا ایالات متحده درباره علاقمندی به حقوق بشر، ثبات سیاسی و آینده مردم در منطقه، همواره تحت الشعاع منافع آمریکا و اسرائیل قرار دارد.
ایالات متحده به دلیل تاریخ دردناک و طولانی روابطش در منطقه، مورد بی اعتمادی قرار دارد. لازم است گفتگوهای واشنگتن بر اساس اعتمادسازی که مدت هاست پایه های آن سست شده است، بنا شود.
امید آن است که ایالات متحده برای ایجاد شرایطی خلاف شرایط کنونی، به 60 سال دیگر نیاز نداشته باشد.