نگرانی از وضعیت تورم، نرخ بهره، کسری بودجه و تنشهای سیاسی با کشورهای غربی کماکان فشار فروش بالایی را روی لیر رقم زده که در نتیجه این وضعیت لیر جذابیت خود را برای معامله گران نسبت به ارزهای خارجی از دست داده است. از ابتدای امسال تاکنون لیر حدود یک سوم ارزش خود مقابل دلار را از دست داده است و هنوز مشخص نیست این روند تا کجا ادامه پیدا کند به ویژه اینکه تورم حدود ۲۰ درصدی این کشور کاملا با آنچه هدفگذاری مقامات است فاصله دارد.
به گزارش بلومبرگ، تصمیم بانک مرکزی ترکیه در کاهش مجدد نرخ بهره با واکنش شدید بازار ارز در این کشور مواجه شد. این بانک در آخرین جلسه خود تصمیم گرفت نرخ بهره را با کاهش دو درصدی به ۱۶ درصد برساند. بسیاری از اقتصاددانان و نهادهای بینالمللی از جمله صندوق بینالمللی پول بارها و بارها نسبت به تبعات تورمی سنگین چنین تصمیمی به مقامات ترک هشدار دادهاند.
نگرانی از وضعیت روابط ترکیه و آمریکا، کماکان یکی از اصلیترین نگرانیهای معامله گران بازارهای ارز در این کشور است. رجب طیب اردوغان- رئیس جمهور ترکیه- که پیشتر با اعلام مصمم بودن کشورش به تکمیل خرید سامانه دفاع موشکی اس ۴۰۰ از روسیه باعث ریزش ارزش لیر شده بود یک بار دیگر گفته است در صورت تحویل نگرفتن جنگنده از آمریکا از روسیه جنگنده خواهد خرید و این مسئله میتواند با پاسخ تحریمی آمریکا همراه شود.
لیر که هفته پیش به پایینترین سطح چند سال اخیر خود رسیده بود، بار دیگر روندی نزولی را تجربه کرد و به پایینترین نرخ برابری خود مقابل دلار در طول تاریخ معاصر خود رسید؛ تا جایی که نرخ برابری دلار در کانال ۹.۸ تثبیت شد. در آخرین دور از معاملات ارزی استانبول، هر دلار با ۴.۲۲ درصد افزایش به ۹.۸۵۱ لیر رسید.
در برابر دیگر ارزهای مهم، نرخ برابری هر یورو معادل ۱۱.۳۰۹ لیر و هر پوند معادل ۱۳.۲۰۶ لیر اعلام شد.