کد خبر: ۷۳۷۷۳۲
تاریخ انتشار : ۲۴ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۴۷

سیگنال خطرناک برای بورس

در روزهای گذشته نرخ سود بین بانکی تا ۲۰٫۶۱ درصد رسیده بود. کارشناسان اقتصادی بالا رفتن نرخ سود بین بانکی را سرآغاز بالا رفتن نرخ بهره بانکی می‌‌دانند و معتقدند احتمالا روند ورود نقدینگی به بازار سرمایه کند شود.
سیگنال خطرناک برای بورس
آفتاب‌‌نیوز :

زمزمه‌هایی از افزایش نرخ سود تسهیلات و نرخ بهره بانکی شنیده می‌شود، چند سیگنال وجود دارد که نشان می‌دهد در آینده نزدیک نرخ سود بانکی افزیش می‌یابد.

یکی از این سیگنال‌ها افزایش نرخ بهره بین بانکی است که از هفته گذشته روند افزایشی به خود گرفته است. طبق آخرین نرخ اعلامی از سمت بانک مرکزی نرخ بهره بین بانکی به ۲۰٫۶۱ درصد رسیده است. این رقم در ماه گذشته ۱۹٫۱ درصد بوده، یعنی نرخ بهره بین بانکی در ۵۰ روز گذشته بیشتر از یک درصد تغییر کرده است.

کارشناسان بازار سرمایه معتقدند، بالا رفتن نرخ بهره بین بانکی سرآغازی برای افزایش سود سپرده و تسهیلات است. آن‌ها می‌گویند اگر سود سپرده روند افزایشی داشته باشد به همان میزان خروج نقدینگی از بازار سهام سرعت می‌گیرد. در نتیجه کاهش جذابیت بورس و افت شاخص بورس شکل می‌گیرد.

تاثیر افزایش نرخ سود سپرده بر بورس

ابراهیم سماوی، کارشناس بازار سرمایه درباره این موضوع می‌گوید: نرخ بهره بین بانکی برای دوازدهمین هفته متوالی روند افزایشی خود را حفظ کرد و به محدوده ۲۱ درصد در نزدیکی سقف دالان رسید.

وی ادامه می‌دهد: افزایش نرخ بهره بین بانکی از چند منظر بر بازار سرمایه اثرگذار است. اولین اثر آن از بعد روانی است زیرا افزایش این نرخ به سرمایه‌گذاران این سیگنال را می‌دهد که دولت تمایل به سیاست‌های انقباضی دارد، از این رو حجم نقدینگی به سمت بازار پول و سایر بازارهای غیرمولد همانند طلا و دلار که رقیب بازار سرمایه هستند، سرازیر می‌شود که در هفته‌های اخیر شاهد آن بودیم.

سماوی توضیح می‌دهد: اثر بعدی آن از منظر ارزش ذاتی سهام است. با توجه به اینکه افزایش نرخ بهره منجر به افزایش نرخ تنزیل جریان‌های نقدی و کاهش P/E معیار بازار سرمایه می‌شود که از هر منظر موجب کاهش ارزندگی سهام در بازار سهام و خروج نقدینگی از این بازار می‌شود.

این کارشناس بازار سرمایه درباره تاثیر این موضوع در میان مدت توضیح می‌دهد: این موضوع در افق زمانی میان‌مدت منجر به افزایش هزینه مالی شرکت‌های بورسی می‌شود که اقدام به اخذ تسهیلات می‌کنند. در نهایت این مساله منجر به کاهش سود خالص این شرکت‌ها می‌شود.

همچنین با افزایش نرخ بهره بسیاری از پروژه‌ها به طور ویژه طرح‌های توسعه ای شرکت‌های بورسی فاقد توجیه اقتصادی خواهند شد، که در افق زمانی بلندمدت اثر منفی بر رشد شرکت‌ها و کل اقتصاد می‌گذارد.

روند نزولی بورس تا یک ماه و نیم دیگر تمام می‌شود؟

مصطفی مجد، کارشناس بازار سهام گفت: بازدهی YTM برای اسناد خزانه اصلاحی به ۲۴ درصد رسیده است. این بالاترین رقم در یک سال گذشته است. تا دولت مجبور به فروش اوراق است نباید از بورس انتظار روند صعودی داشت.

وی اظهار کرد: روند نزولی حاکم بر بازار سرمایه از مرداد سال گذشته آغاز شده است. بازار روند صعودی یا نزولی قابل توجهی ندارد و اکثر سهم‌ها در یک حدود قیمتی به تعادل رسیده‌اند. در حال حاضر علی‌رغم منفی بودن بازار، قیمت‌ها دستخوش تغییر زیادی نمی‌شوند.  دوره‌های رکود معمولا ۲۰ ماهه است، الان حدود ۱۷ ماه است که بازار تقریبا راکدی داشتیم. بعد از هر دوره رکود یک دوره صعود خیلی بزرگ تا حدود ۴۰ ماه خواهیم داشت. با توجه به اتفاقاتی مثل رشد تورم، افزایش قیمت دلار و مذاکرات تا یک ماه و نیم آینده بورس روند صعودی خود را آغاز می‌کند.  با بررسی دوره‌های تاریخی بازارهای مالی به این نتیجه می‌رسیم که موج نسبتا خوب صعودی برای بورس از یک ماه و نیم آینده آغاز خواهد شد.حجم معاملات منفی زیاد است و بعید به نظر می‌رسد که بازار سبز به کار خود پایان دهد. در حال حاضر فلزات اساسی از جمله فولاد جزو ارزنده‌ترین سهام بازار هستند و نمی‌دانم چرا الان قرمز است.

بازدید از صفحه اول
ارسال به دوستان
نسخه چاپی
ذخیره
عضویت در خبرنامه
نظر شما
پرطرفدار ترین عناوین