نیکنام حسینیپور مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت در مصاحبه با برنامه «تقاطع فرهنگ» در رادیو گفتوگو، با اشاره به کلیپی که از بازدید او از منازل هنرمندان پیشکسوت زنجانی در فضای مجازی دست به دست میشود، گفت: در این سفر قرار بود به یکی از هنرمندانِ نقاشی قهوه خانهای سر بزنیم و همچنین آقای کلامی که از شعرای اهل بیت(ع) هستند را به عضویت موسسه درآوریم. در خلال این رفت و آمدها درباره یکی دیگر از هنرمندان سخن به میان آمد. ابتدا تصور کردم قرار است به منزل ایشان برویم ولی ما را به یک هتل رستوران هدایت کردند.
وی درباره این دیدار گفت: راه پلهای تنگ و تاریک را سپری کردیم. با اتاقهایی رنگ و رو رفته و کثیف رو به رو شدیم. این هنرمند در آستانه در ظاهر شد و ما را دید. از یک سو شرمندگی به واسطه دیدن ما در این فضا بر چهرهاش نمایان و از طرف دیگر نسبت به آمدنِ ما متعجب شد. همه وسایل این هنرمند در یک اتاق جا شده بود. در این میان سنتور او به چشم میخورد که مثل یک بچه لابه لای پارچههایی آن را پیچیده بود.
وی ادامه داد: از او پرسیدیم چگونه در این فضا زندگی میکند که گفت فرد خیری مبلغ 400 هزار تومان به صورت ماهانه به او کمک میکند که 300 هزار تومان از این پول را برای اجاره اتاق و الباقی را برای خورد و خوراک هزینه میکند.
حسینیپور درباره خوراک این هنرمند سنتور نواز هم اینگونه توضیح داد: یک کیسه پلاستیکی با مقداری بیسکویت و تنقلات را نشانمان داد و این تمام قوت و غذای این هنرمند مطرح کشورمان بود.
مدیرعامل موسسه هنرمندان پیشکسوت یادآور شد: او پیشتر به دلیل یک تصادف از لحاظ مغزی دچار مشکلاتی شده و هوش و حواس خود را از دست داده بود و امروز اندکی بهبود یافته است.
حسینی پور به قراردادی اشاره کرد که به سال 1337 باز میگشت. این کاغذ نشان می داد هنرمند سنتور نواز ما در آن تاریخ ماهیانه 900 تومان از اداره فرهنگ و هنر وقت درآمد داشته است.
وی تاکید کرد: مدیرکل فرهنگ و ارشاد با ما همراهی کرد تا ابتدا این فرد به خانه سالمندان زنجان منتقل شود که بخشی از هزینهها توسط ما و قسمی از سوی اداره کل ارشاد زنجان تقبل شد. برای کمک به این قبیل افراد که شهروند زنجان و جزء مفاخر و سرمایههای این شهر محسوب میشوند و نیازمند همت بلند مردم زنجان هستیم. قصد داریم کاری صورت دهیم که در شأن ایشان باشد و به مسئولان زنجانی توصیه کردیم ایشان را به برنامه های هنری دعوت کنند تا امید و نشاط به او باز گردد.
حسینی پور در مصاحبه با رادیو گفتوگو تاکید کرد: این قبیل هنرمندان هم نیازهای عاطفی دارند و هم باید هنر خود را در آوردگاهی در خور و شایسته ارائه دهند.
اسدالله یقطینی، هنرمند سنتورنواز زنجانی است که در دهههای گذشته، از هنرمندان شناخته شده بوده که اکنون اینچنین در کنج فراموشی روزگار میگذراند.