روزنامه کیهان نوشت: درحالی که امیدبخشی به مردم در سینمای روز جهان به عنوان یک ارزش شناخته میشود، در بخشی از جامعه نمایشی و سینمایی ما امید تبدیل به یک ضدارزش شده است؛ طوری که حتی یکی از برنامهسازها از دادن امید به مردم در آثار قدیمیاش عذرخواهی کرد.
سیاستگذاری جشنوارههای غربی و همچنین رویکرد غلط آموزشی در دانشکدهها و مراکز خصوصی باعث شده است که امید در بین بخشی از بدنه سینمای ایران به یک ناهنجاری و ضدارزش تبدیل شود؛ طوری که برخی از دانشجویان و فارغالتحصیلان رشته سینما در گزارشی که اخیرا در کیهان منتشر شد گفتند که در بین دانشجویان هنر «یاس» تقدیس میشود و نشانه آوانگارد بودن محسوب میشود!
اما اتفاق شگفت انگیز این است که یک برنامهساز و فیلمساز با تجربه و پیشکسوت هم تحت تأثیر این گونه جوسازیها قرار گرفته است، تا آنجا که حتی آثار دوران درخشان فعالیت هنری خودش را هم زیر سؤال برده است. بیژن بیرنگ که ساخت سریالهای خاطره سازی مثل «خانه سبز» را در کارنامهاش دارد، در مصاحبهای گفته که «برای ساخت «خانه سبز» عذر میخواهم؛ ناراحتم که به مردم امید واهی دادیم» هر چند که بیان چنین جملاتی از سوی بعضی از هنرمندان در دوران افول و بیکاری به عنوان یک نوع «واکنش روانی» شناخته میشود، اما همین مصاحبه و سخن بیژن بیرنگ، خود گویای جدی بودن جریان تزریق و ترویج یأس و نا امیدی در فضای فرهنگ و هنر و به ویژه سینمای ایران دارد. حتی شنیده میشود که بعضی از فیلمسازها به دلیل عدم تبعیت از سوی گروههای فشار و صاحب نفوذ در سینما به خاطر عدم پیروی از این جریان تحت فشار یا بایکوت قرار میگیرند. جریانی که دقیقا برعکس صنعت سینما و سریال سازی سطح اول جهان که در پی احیای امید و زندگی بین مردم است عمل میکند.