شما میتوانید به دلخواه خودتان مربا قارچ دکمهای یا مربا قارچ صدفی تهیه کنید و قارچها را خرد کنید یا به صورت درسته استفاده نمایید.
مربای قارچ صدفی نسبت به مربا قارچ دکمهای معمولا خوشمزهتر خواهد شد. البته این موضوع کاملا سلیقه است و شاید نظر شما متفاوت باشد.
مواد لازم مربا قارچ
قارچ نیم کیلوگرم
زعفران آب شده دو قاشق غذاخوری سرپر
شکر ۷۵۰ گرم
پودر هل سبز یک قاشق مرباخوری
آبلیمو یک قاشق چایخوری
طرز تهیه مربا قارچ
قارچها را خوب بشویید و نیم ساعت در آب نمک رقیق قرار دهید و دوباره آبکشی کنید.
قارچها را به مد ۸ دقیقه در قابلمه آب در حال جوش بریزید و دوباره آبکشی کنید و ۴۵ دقیقه صبر کنید تا کاملا خنک شوند و آب اضافه شان جدا شود.
برای تهیه مربا قارچها را میتوانید خرد کنید یا به صورت درسته استفاده کنید.
قارچ و شکر را لا به لا در قابلمه بریزید و در قابلمه را بگذارید و حدود ۳ ساعت در یخچال قرار دهیده تا شکر به خورد قارچها برود و آب بیندازد.
قابلمه را روی حرارت ملایم قرار دهید تا مربا به قوام آید.
در اواخر پخت، پودر هل و زعفران دم کرده و آبلیمو را اضافه کنید و بعد از ۱ دقیقه شعله را خاموش کنید و اجازه دهید کاملا سرد شود سپس به شیشههای تمیز منتقل کرده درشان را ببندید و در یخچال نگهداری نمایید.
دستور پخت مربا قارچ
هنگام خرد کردن قارچها میتوانید به آنها آبلیمو اضافه کنید که رنگشان تغییر نکند.
مربا قارچ دکمهای زمان بیشتری از مربا قارچ صدفی نیاز به پخت دارد.
میتوانید به جای پودر هل از ۵ دانه هل استفاده کنید که بعدا امکان جدا کردنشان وجود داشته باشد.
سعی کنید از شکر بیشتری برای تهیه مربا استفاده نکنید، شکر بیش از حد باعث میشود که مربای شما بعد از مدتی شکرک بزند.
هنگام درست کردن مربا از دمای ملایم استفاده کنید، دمای بالا میتواند باعث غلیظ شدن سریع مربا و در نتیجه شکرک زدن آن شود.
خواص مربا قارچ
مربا قارچ یکی از پرخاصیتترین مرباهایی است که میتوانید برای وعده صبحانه استفاده کنید. خواص مربا قارچ عبارت است از:
- کاهش کلسترول و چربی خون
- ایجاد تعادل بین کلسترول بد و کلسترول خون
- پیشگیری از بیماریهای قلبی عروقی از جمله تصلب شرایین، حمله و سکته قلبی
- منبع غنی از آهن که به درمان کم خونی فقر آهن کمک میکند
- اسید لینولئیک کنژوگه قارچ به پیشگیری از سرطان سینه کمک میکند.
- بتاگلوکان موجود در قارچ از رشد سلولهای سرطان پروستان پیشگیری میکند.
- انسولین و آنزیمهای طبیعی موجود در قارچ به تجزیه فند و نشاسته موجود در خوراکیها کمک میکند و برای پیشگیری از دیابت مفید ست.
- آنتی بیوتیکهای مجود در قارچ به کاهش التهاب و عفونت در بدن کمک میکند.
- قارچ منبع غنی از کلسیم است که برای سلامت دندان و پیشگیری از پوکی استخوان و درد مفاصل مفید است.
- قارچ جزو معدود گیاهانی است که سرشار از ویتامین D و فسفر است، این ویتامین به جذب بهتر کلسیم و فسفر در بدن کمک میکند.