روز گذشته خبری منتشر شد مبنی بر اینکه تعدادی از سازمانهای مردمنهاد شهرستان قم، از جمله مجمع فعالان امربهمعروف و نهیازمنکر استان قم، مؤسسه تبلیغی امیربیان قم، تشکل فراگیر تبلیغ گروهی طلاب قم، مجمع روحانیون ولایی و انقلابی استان قم، گروه فرهنگی تبلیغی خاتم قم، بنیاد علمی فرهنگی امت برتر قم، مؤسسه فرهنگی ولاء منتظر قم و مؤسسه منتخب ملی حجاب و عفاف رویش جوانهها در گزارشی خطاب به ریاست دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان قم با نامبردن از ۱۵ بازیگر زن خواستار برخورد قضائی شدهاند.
آنها اعلام کردهاند: «با جستوجوی کوچک در صفحات رسمی بسیاری از بازیگران زن سینما و تلویزیون بهوفور به تصاویری برخورد میکنیم که شامل مواردی از قبیل توهین به مقدسات دینی و امر ضروری حجاب، معلومبودن مقداری از سینه و گردن و گوشها، استفاده از کلاه لبه دار و گل سر و لباس چسبان و پوشیدن شلوارک و شلوارهای پاره و... بوده».
آنها گفتهاند که این بازیگران با این تصویرها و لباسپوشیدنها در مجامع و معابر عمومی ضرر معنوی وارد کردهاند و باید ضررهای معنوی را جبران کنند که ضررهای معنوی که مورد درخواست شاکیان عبارت است از: «ازبینرفتن عفت عمومی، نقشبستن تصاویر جنسی در اذهان، تأثیر بر رفتار جنسی، انزوا و کاهش روابط اجتماعی، تحلیلرفتن توان عقل، سقوط شخصیت زن و مرد و تبدیلشدن به وسیله برای اشباع هوسهای سرکش، ترویج پرخاشگری، ایجاد روحیه مقایسه، ترغیب به دیدن تصاویر و فیلمهای مبتذل، سستی ایمان، محرومشدن از شیرینی و ذات انس با خدا، مردن دلها و افسردگی، تأثیرات منفی در روابط زن و شوهر».
البته معاون دادستان قم هم به تاریخ ۲۳/۰۹/۱۴۰۰ با استناد به اینکه موارد اتهامی در حوزه قضائی تهران رخ داده است، قرار عدم صلاحیت صادر کرده و رسیدگی به این پرونده را در صلاحیت دادسرای عمومی و انقلاب تهران دانسته است. البته شکایت طلاب تازگی ندارد و در گذشته هم شاهد آن بودهایم؛ برای مثال سال گذشته بود که شماری از طلاب و مدرسان حوزه خواستار بازداشت جهرمی، وزیر وقت ارتباط و فیروزآبادی، دبیر وقت شورای عالی فضای مجازی به اتهام «ولنگاری فضای مجازی» شدند و گفته شد که ۴۰۰ نفر استادان و طلاب حوزه از ۶۵ شهر کشور زیر نامه درخواست بازداشت را امضا کرده بودند و در نامهشان آمده بود: عملکرد دشمنپسند متولیان فضای مجازی نسبت به عدم راهاندازی شبکه ملی اطلاعات، از موضوعاتی است که مورد انتقاد رهبر انقلاب قرار گرفته است: «در مسئله فضای مجازی، آنچه از همه مهمتراست، مسئله شبکه ملی اطلاعات است. متأسفانه در این زمینه کوتاهی شده، کاری که باید انجام بگیرد، انجام نگرفته؛ این [طور]نمیشود».
البته فراتر از شکایت گاهی دیده شده است که طلاب اقداماتی خودجوش هم انجام دادهاند؛ مثلا در ماجرای مذاکرات هستهای در دولت روحانی جمعی از طلاب با بهدستگرفتن پلاکاردی با این شعار که «ای آنکه مذاکره شعارت، استخر فرح در انتظارت» حاشیههای بسیاری را درست کردند و برخی این شعار را یک تهدید آشکار و تند علیه حسن روحانی قلمداد کردند.